.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ: Με αξιόλογη δράση

Ο εκπολιτιστικός σύλλογος Παγκρατίου ιδρύθηκε το έτος 1983 και είναι ένας από τους πιο δραστήριους συλλόγους του δήμου Σουλίου. Από την αρχή της ίδρυσης του έχει αναπτύξει αξιόλογη και συνεχή δράση, σε συνεργασία και με τους τοπικούς φορείς.  


Στόχοι του ήταν και είναι:
1. Η συμβολή στην πνευματική, εκπολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη των μελών του και γενικά του χωριού μας αλλά και του τόπου μας και γενικότερα.
2. Η παροχή κάθε δυνατής υποστήριξης στους κατοίκους του τόπου μας για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους και προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν και που αποτελούν εμπόδια στην ολόπλευρη ανάπτυξη του τόπου μας.
3.Η εκλαΐκευση και διάδοση των
επιτευγμάτων της επιστήμης και του πολιτισμού του κοινωνικού συνόλου και γενικά η ανάπτυξη και πρόοδος του τόπου μας, καθώς και η διάσωση, διατήρηση και προαγωγή του λαϊκού μας πολιτισμού και των λαϊκών μας παραδόσεων.
4.Η καλλιέργεια και η προάσπιση των ιδανικών της ελευθερίας, δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας, της δημιουργικής συνεισφοράς στη κοινωνική πρόοδο ,στην υπόθεση της ειρήνης και φιλίας ανάμεσα στους λαούς
5.Η συμβολή με οποιονδήποτε τρόπο στις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος.
6.Η ενίσχυση των φιλικών δεσμών με γειτονικά χωριά, συλλόγους και οργανώσεις που έχουν τον ίδιο ή παρόμοιο χαρακτήρα.

Ο σύλλογος σε συνεργασία με το νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων, διοργανώνει αιμοδοσία δυο φορές το χρόνο.
Με ευθύνη του συλλόγου, λειτουργούν τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, τα οποία πραγματοποιούν εμφανίσεις  σε τοπικές εκδηλώσεις, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Επίσης, ο εκπολιτιστικός σύλλογος, πραγματοποιεί ανά διαστήματα διαλέξεις και συζητήσεις πάνω σε θέματα που ενδιαφέρουν τους κατοίκους σε συνεργασία πάντα με αξιόλογους επιστήμονες.
Μέσα στις δράσεις του συλλόγου είναι και η διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων, όπως:
  • Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας
  • Αποκριάτικες εκδηλώσεις
  • Κούλουμα την καθαρά Δευτέρα στο χώρο του κοινοτικού γραφείου.
  • Γιορτή μητέρας
  • Πανηγύρι Άι-Γιάννη(στο άνω Παγκράτι)
  • Αντάμωμα ξενιτεμένων
  • Αναβίωση παλαιών παιχνιδιών
  • Βράβευση των αριστούχων μαθητών
  • Πανηγύρι Παναγίας( στο άνω Παγκράτι)
  • Εκδρομές






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.