.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Το βήμα των Προέδρων. Βασίλης Φϊλης: Να εξουσιάζουμε μόνοι μας την ζωή μας

Ο Βασίλης Φίλης δεν διατελεί για πρώτη φορά πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Προδρομίου. Από το 1998 μέχρι το 2002 ήταν ξανά πρόεδρος και συμμετείχε στην δημαρχιακή επιτροπή ασκώντας μάλιστα σκληρή αντιπολίτευση. Από το 2002 έως το 2006 ήταν τοπικός σύμβουλος. Και στις προηγούμενες εκλογές επιλέχθηκε ξανά από τους συγχωριανούς του να τους αντιπροσωπεύει από την θέση του προέδρου. Οπότε η πρώτη ερώτηση του περιοδικού Step είναι αυτονόητη:

Έθιμα της Μ. Βδομάδας αναβιώνουν στην Ήπειρο

Καθρέφτης του λαϊκού πολιτισμού της Ηπείρου τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα που διατηρούνται, συνεχίζονται ή αναβιώνουν για μην περάσουν στη λήθη των αιώνων. Στα χωριά της Ηπείρου, οι προετοιμασίες για τη Λαμπρή, ξεκινούν πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα με τον καθαρισμό του σπιτιού και το ασβέστωμα της αυλής.
Από σπίτι σε σπίτι, το

Επιστολή του προέδρου της ομάδας "Σούλι Παραμυθιάς" προς ΕΠΣ Θεσπρωτίας για την επιχορήγηση

Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θεσπρωτίας έστειλε ο πρόεδρος της ομάδας  "Σούλι Παραμυθιάς", Θωμάς Οικονόμου, με την οποία ρωτάει για τους λόγους που η επιχορήγηση η οποία έχει εγκριθεί από την ΓΓΑ δεν έχει ακόμα καταβληθεί. Η επιστολή είναι η εξής:


"ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Υπόψη Προέδρου κ. Ιωάννη Παππά
ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Α.Π.Σ. Σούλι Παραμυθιάς
Κοιν:. Προέδρους ποδοσφαιρικών σωματείων Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας.
******************************
Κύριε Πρόεδρε της ΕΠΣ Θεσπρωτίας, προφανώς αντιπροσωπεύετε ως εκλεγείς με την ψήφο των ποδοσφαιρικών σωματείων της Θεσπρωτίας, τα συμφέροντα αυτών και είστε ταγμένος να προστατεύετε τα δικαιώματά τους.
Προ πολλών μηνών διέρρευσε η πληροφορία εκ μέρους σας ότι έχει εγκριθεί η κατανομή και η καταβολή χρηματικής επιχορήγησης, πενιχρού μάλιστα ποσού, προς τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία από την προηγούμενη ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ειδικότερα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ανδριανό.
Η παραπάνω εγκριθείσα επιχορήγηση δυστυχώς δεν έχει καταβληθεί, παρά την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος προς τα ερασιτεχνικά σωματεία.
Ερωτώ, όπως έχω δικαίωμα ως πρόεδρος αθλητικού σωματείου δικαιούχου επιχορήγησης, διερμηνεύοντας προφανώς και την εικαζόμενη βούληση και των λοιπών ποδοσφαιρικών σωματείων της Θεσπρωτίας:
Για ποιο λόγο μέχρι και σήμερα και παρά την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος δεν έχει καταβληθεί η εγκριθείσα επιχορήγηση προς τα δικαιούχα σωματεία και σε ποίο πραγματικό κώλυμα υφίσταται η αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση;
Αληθεύει κ. Πρόεδρε, που συμβαίνει να μας αντιπροσωπεύετε και με θεσμικό αξίωμα στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο., ότι ο πραγματικός λόγος της μη καταβολής της επιχορήγησης συνίσταται αποκλειστικά στην νομική αδυναμία της Ε.Π.Ο. να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα, όπως με δημόσια δήλωσή του υποστήριξε και ο νεοτοποθετηθείς Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Κοντονής;
Για του λόγου το αληθές σας παραπέμπω αυτούσιο δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας «Goal» των δηλώσεων του κ. Σταύρου Κοντονή.
Αν ευσταθούν τα δημόσια υποστηριζόμενα από τον κ. Υφυπουργό ή τα διαψεύδετε, έχετε καθήκον να ενημερώσετε τους εκπροσώπους των θεσπρωτικών ποδοσφαιρικών σωματείων, τα οποία όπως έχετε υπόψη βρίσκονται σε σοβαρή οικονομική αδυναμία και αναξιοπαθούν και αναμένουν την καταβολή της παραπάνω πενιχρής επιχορήγησης μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα μη καταβολής επιχορηγήσεων από την πολιτεία για να μπορέσουν να αντέξουν στον αγώνα επιβίωσής τους.
Αν πράγματι ισχύουν τα παραπάνω και τα γνωρίζατε κ. Πρόεδρε γιατί κωφεύσατε και παρασιωπήσατε την αλήθεια και την πραγματική πληροφόρηση των αθλητικών σωματείων της δύναμης της Ε.Π.Σ Θεσπρωτίας που σας τίμησαν με την ψήφο τους;
Η σιωπή κ. Πρόεδρε δεν είναι πάντοτε χρυσός, ούτε η μυστικοπάθεια πρόσφορη λύση, ούτε ο στρουθοκαμηλισμός αποδίδει αλλά πρέπει να διακρίνει όλους και ιδιαίτερα όσοι υπηρετούν τα θεσμικά αξιώματα η ευθύτητα και αλήθεια για να μπορέσουν να επαναξιολογηθούν όποτε και όταν θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα για την επανεκλογή τους στα ίδια ή και άλλα αξιώματα, αθλητικά και μη.
Εξάλλου η πρόσφατη συνταξιοδότησή σας από την υπηρεσία σας, σας παρέχει πλέον άπλετο χρόνο και ευχέρεια κατά την άποψή μας, ποιο ενεργούς ενασχόλησης με τα κοινά αθλητικά πράγματα της Θεσπρωτίας.
Είμαι υποχρεωμένος με παρρησία να επανέλθω στην προηγούμενη έγγραφη αίτησή μου προς την ΕΠΣ Θεσπρωτίας με το ίδιο περιεχόμενο στην οποία δεν θελήσατε να απαντήσετε και να σας απευθύνω το προαναφερόμενο ερώτημα αναμένοντας με ενδιαφέρων την ειλικρινή και δέουσα απάντησή σας, για το ερωτώμενο θέμα πράγμα που φρονώ ότι ενδιαφέρει έντονα και άμεσα και τα συνάδελφα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας με τα οποία μας ενώνει ο κοινός δύσκολος αγώνας για την αξιοπρεπή επιβίωση και πορεία μας.
Με ευχές για υγεία και αληθινή ανάσταση, αναμένω με ενδιαφέρον την απάντησή σας.

Παραμυθιά 06-04-2015
Ο Πρόεδρος του Α.Π.Σ. Σούλι Παραμυθιάς


Θωμάς Οικονόμου."

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ :Διεθνής πρωτιά σε μαθητές της ακριτικής Θεσπρωτίας

Η «απελπισία» και ο «έρωτας», συναισθήματα που βιώνουν οι έφηβοι, έγιναν δύο ταινίες μικρού μήκους από τους μαθητές του Γυμνασίου της ακριτικής κωμόπολης των Φιλιατών και του 2ου Λυκείου Ηγουμενίτσας, οι οποίες απέσπασαν τα πρώτα βραβεία σε πανελλήνιο και σε διεθνή διαγωνισμό. Με την ουσιαστική υποστήριξη του

.