.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Ξηρόλοφος: Ιδιαίτερη ομορφιά

Ο Ξηρόλοφος είναι ένα όμορφο χωριό του δήμου Σουλίου. Το νέο χωριό έχει χτιστεί στην πεδιάδα καθώς η διαμονή στο παλιό χωριό είχε δυσκολίες. Παρόλα αυτά το παλιό χωριό είχε μια ιδιαίτερη ομορφιά που την αντιλαμβάνεται ο καθένας έστω και αν τα σπίτια πλέον έχουν μισογκρεμιστεί. Ίσως δεν είναι τυχαίο που ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος είχε γυρίσει σκηνές για ταινία του στο χωριό εκφράζοντας και την απορία του γιατί οι κάτοικοι εγκατέλειψαν αυτήν την ομορφιά και το καλύτερο κλίμα.
 Ο παλαιός Ξηρόλοφος είναι χτισμένος πάνω σ’ ένα λόφο. Μέχρι το 1965 οι περισσότεροι κάτοικοι έμεναν εκεί. Στην πλατεία του χωριού υπάρχει μια βελανιδιά που βρίσκεται εκεί πάνω από 4 γενιές. Εκεί μπροστά βρίσκεται και το παλιό Δημοτικό σχολείο του χωριού το οποίο λειτουργούσε από το 1950 μέχρι την εγκατάλειψη του χωριού. Στον κτίριο του σχολείου ήταν και το δωμάτιο για τον δάσκαλο.
 



  

Στα αριστερά του σχολείου είναι η εκκλησιά του Αγίου Γεωργίου η οποία χρονολογείται από το 1850. Κάθε χρόνο γίνονταν πανηγύρι στην πλατεία του χωριού προς τιμήν του Αγίου. Το σχολείο και η εκκλησία περιτριγυρίζονται από ένα πλούσιο σε βλάστηση δάσος το οποίο ευτυχώς είναι ανέπαφο ως τώρα.
Στο παλιό χωριό βρίσκεται και

ΒΙΝΤΕΟ: Συνέδριο για την διαχείριση των υγρών αποβλήτων (+Φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη μέρα του συνεδρίου για την διαχείριση και χρησιμοποίηση υγρών αποβλήτων για την παραγωγή στερεών βιοκαυσίμων, στο πολυχώρο στο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά. Στο συνέδριο παρευρέθηκαν οι βουλευτές Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης και Βασίλης
Γιόγακας, η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση, οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος και Πάργας Αντώνης Νάστας, η σύμβουλος της περιφέρειας Αντιγόνη Φίλη, αντιδήμαρχοι του δήμου Σουλίου, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, και κάτοικοι του δήμου.
Πρόκειται για ένα σημαντικό συνέδριο που διοργανώνει ο δήμος Σουλίου σε συνεργασία με τον σύλλογο Γεωπόνων Θεσπρωτίας.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τον χαιρετισμό των επίσημων καθώς και

Αιμοδοσία στην Ηγουμενίτσα

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας στα πλαίσια της εθελοντικής δράσης Let’s Do It Greece 2015 πραγματοποιούν ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ την

Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Για το 2019 μετατίθεται η ολοκλήρωση των έργων Γ`φάσης

Για το 2019 μετατίθεται η ολοκλήρωση των έργων Γ` φάσης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αυτό έγινε γνωστό από την απάντηση του Υπουργού ΟΙΚΥΝΑΤ Γιώργου Σταθάκη σε ερώτηση που του έγινε στη Βουλή από τον βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριου Κάτση.
Όπως αναφέρεται στην απάντηση του η ημερομηνίες περαίωσης των έργων Β` φάσης είναι

Επικίνδυνος μύκητας στην περιοχή του Αχέροντα που σκοτώνει τα βατράχια

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα-Καλαμά, αναφορικά με επικίνδυνο μύκητα που εμφανίστηκε στην περιοχή και ευθύνεται για την εξαφάνιση μεγάλων πληθυσμών βατράχων.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους της

Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής 16/4/2015 δήμου Σουλίου


Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχιακό Κατάστημα Παραμυθιάς, στις 16 Απριλίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 8.30΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Ημερήσιο Πανηγύρι στην Ζωοδόχο Πηγή

Την Παρασκευή στις 17 Απριλίου γιορτάζει η Ζωοδόχος Πηγή και ο πολιτιστικός σύλλογος Ξηρολόφου σε συνεργασία με

1,1 εκατ. ευρώ στους δήμους της Ηπείρου για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων

Διαβάστε αναλυτικά τι ποσό θα πάρει ο κάθε δήμος 
Το ποσό των 1.057.283 ευρώ θα δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών στους 18 δήμους της Ηπείρου, από τη 2η κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (2015) για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων. Τη σχετική απόφαση, που προβλέπει την καταβολή 25 εκ. ευρώ συνολικά για όλα τα σχολεία της χώρας, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Νίκος Βούτσης. Τα ποσά που θα δοθούν προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ανά Περιφερειακή Ενότητα στην Ήπειρο θα δοθούν τα εξής ποσά:

.