.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Συγχαρητήριο μήνυμα της Δημάρχου Σουλίου για τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Στο συγχαρητήριο μήνυμα της για τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση αναφέρει: "Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων εύχομαι θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες για την εισαγωγή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Με μακροχρόνια και κοπιαστική προσπάθεια πέτυχαν το στόχο τους. Εύχομαι υγεία και δύναμη ώστε να

"Σινεμά ο παράδεισος" στον Ξηρόλοφο

Ο εκπολιτιστικός σύλλογος απανταχού Ξηρολοφιτών " Ο ΚΟΚΚΥΤΟΣ" σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας "Σινεμά ο Παράδεισος" που θα προβληθεί την Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ στο δημοτικό σχολείο Ξηρολόφου. Σας περιμένουμε να

Πολιτιστικός και κοινωνικός σύλλογος "Ρένα Κώτσιου": Φωτεινός φάρος






Ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος «Ρένα Κώτσιου» ιδρύθηκε το 2009 και αποτελεί έναν πυρήνα αγάπης λειτουργώντας ως φάρος φωτεινός που φωτίζει τις Μνήμες, συνεχίζει την Παράδοση, προβάλλει τον Πολιτισμό και τον εθελοντισμό.
Ο σύλλογος εκτός από τις πολλές του δράσεις έχει ιδρύσει ένα ιδιαίτερο μουσείο Παράδοσης και Πολιτισμού με την ονομασία  «Το Σπίτι της Ρένας», που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, καθώς
πρόκειται για έναν χώρο ζεστό, νιώθει κανείς οικεία και αφήνεται να ταξιδέψει στο παρελθόν, σε μνήμες, σε νοσταλγίες αλλά και σε μία αίσθηση μιας συνέχειας της ζωής. Πραγματικά αξίζει τον κόπο να επισκεφτεί κάποιος το "Σπίτι της Ρένας". Το μουσείο  εγκαινιάστηκε  τον   Σεπτέμβριο  του 2012 και λειτουργεί στην Ηγουμενίτσα. Εκθέτονται και φυλάσσονται πανέμορφα στο χέρι και στον αργαλειό "θησαυροί", αυθεντικές φορεσιές, κεντήματα υφαντά κυρίως της περιοχής μας, αλλά και πολλά άλλα χρηστικά αντικείμενα της καθημερινότητας. Στο «Σπίτι της Ρένας» προστίθενται συνεχώς καινούρια πράγματα και αυτό μας γεμίζει χαρά. Η επισκεψιμότητα αυξάνεται συνεχώς με επισκέπτες από πολλές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το Μουσείο συμμετέχει σε μουσειακή μελέτη, η οποία πραγματοποιείται από την Εθνική Πινακοθήκη- Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου. Η επίσκεψη στο μουσείο είναι δωρεάν.

Ο σύλλογος όμως έχει και άλλες δράσεις όπως:

Λευκή Νύχτα στην Πρέβεζα

Πραγματοποιήθηκε χθες 29 Αυγούστου η Λευκή Νύχτα στο Ιστορικό Κέντρο της Πρέβεζας με μεγάλη επιτυχία καθώς παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο σαββατοκύριακο του Αυγούστου η κεντρική αγορά «βούλιαξε» από τον πολύ κόσμο.  
Η συμμετοχή του κόσμου στην Λευκή Νύχτα της Πρέβεζας ξεπερνώντας ενδεχομένως και τις προσδοκίες έδωσε στην πόλη μια εικόνα την οποία δεν την βλέπουμε ούτε το δεκαπενταύγουστο!  
Η διοργάνωση έγινε  από

ΒΙΝΤΕΟ: Μια όμορφη βραδιά στην αρχαία Ελέα (και φωτογραφίες)

Με αφορμή την πανσέληνο δεκάδες πολίτες ανέβηκαν στο κάστρο της αρχαίας Ελέας για να παρακολουθήσουν την προγραμματισμένη συναυλία με το Κιθαριστικό σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων "Η ΠΑΣΣΑΡΩΝ".
Υπό τους ήχους κυρίως των κιθάρων η βραδιά κύλησε με τις νότες να συνδέονται με το αρχαίο κάστρο και  να αγκαλιάζουν τα συναισθήματα. Ήταν μια καταπληκτική βραδιά και δικαίως το συγκρότημα απέσπασε το χειροκρότημα των θεατών.
Την συναυλία παρακολούθησαν εκτός των άλλων η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση και η σύμβουλος της περιφέρειας Αντιγόνη Φίλη.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον δήμο Σουλίου, το ΝΠΔΔ
"ΑΡΩΓΗ" και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.
Παρακολουθείστε στο βίντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την συναυλία:

Καλημέρα



.