.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα στον Δήμο της Πρέβεζας – Όλες οι εκδηλώσεις

Λίγες μέρες πριν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και η προετοιμασία για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην  Πρέβεζα βρίσκεται στο φόρτε της.
Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πρέβεζας, την Παρασκευή 11 Μαρτίου και ώρα 8 το βράδυ οι γυναίκες της πόλης συνεχίζοντας μια παράδοση δεκαετιών θα ξεκινήσουν την αποκριάτικη παρέλαση με αφετηρία το  2ο Δημοτικό  Σχολείο.
Μέσω της Λ. Ειρήνης και της οδού Καρυωτάκη θα κατευθυνθούν στην Κεντρική Αγορά της Πρέβεζας.
Αφού διασχίσουν τον πεζόδρομο  της Εθνικής Αντιστάσεως θα φτάσουν στον πεζόδρομο των Δικαστηρίων και  θα παρελάσουν στην παραλία  τερματίζοντας στην συμβολή του πεζόδρομου με την οδό Καρυωτάκη.
Την σκυτάλη το Σάββατο 12 Μαρτίου παίρνει το
Καρναβαλικό Κομιτάτο  η παρέλαση του οποίου θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα από το παλιό ΚΤΕΛ.
Τα άρματα και οι καρναβαλιστές θα διασχίσουν την Λ. Ειρήνης και  την παραλία  και θα καταλήξουν στα Δικαστήρια.
Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα θα γίνουν παρελάσεις στο Κανάλι και στο Λούρο ενώ στην Σαμψούντα θα διοργανωθεί παιδικό μασκέ πάρτυ.
Στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας στην  πλατεία Ανδρούτσου  θα γίνει η τελετή λήξης με το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου.
Εκδηλώσεις  Καθαράς Δευτέρας
Πολλές και πλούσιες είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρο τον Δήμο με  την συνεργασία των τοπικών συλλόγων για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας.
Νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί θα προσφερθούν σε όλους όσοι επιλέξουν τόσο την πόλη όσο και τα Δημοτικά Διαμερίσματα για να γιορτάσουν τα Κούλουμα.
Κούλουμα λοιπόν  θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, στο λιμανάκι του Παντοκράτορα (όπου ο Σύλλογος θα διοργανώσει και  διαγωνισμό για τον μεγαλύτερο και ομορφότερο χειροποίητο χαρταετό), στο Πνευματικό Κέντρο του  Ωρωπού, στην πλατεία του Καναλίου, στην πλατεία απέναντι από το Δημοτικό Κατάστημα του Λούρου, στον Μύτικα, στο Χειμαδιό, στα Φλάμπουρα και  στον Αρχάγγελο.
Τα Κούλουμα όμως θα γιορτάσουν και όσοι δεν επιθυμούν να  απομακρυνθούν από το Κέντρο της Πρέβεζας.
Το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας καταστηματάρχες του Ιστορικού Κέντρου στο  ρολόι του Αγίου Χαραλάμπους διοργανώνουν γιορτή με τα χάλκινα της Κοζάνης ενώ τα ξεχωριστά μουσικά Κούλουμα θα μας προσφέρουν και φέτος οι καταστηματάρχες του Σαϊτάν Παζάρι.
Κούλουμα με  παραδοσιακά εδέσματα ήχους από τα χάλκινα και λαϊκή μουσική από ζωντανή ορχήστρα  θα πραγματοποιηθούν το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στην Καρναβαλοχώρα  από τους Συλλόγους Λύραυλος και Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων  Πρέβεζας.

πηγη http://www.pamepreveza.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.