.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Στο κέντρο φιλοξενίας της Φιλιππιάδας έφτασαν πρώτοι πρόσφυγες - Επίσκεψη του Βουλευτή Πρέβεζας Κ. Μπάρκα (Φώτο - Βίντεο)

Από το Fanaripress.gr
Κατά την πρώτη επίσκεψη του fanaripress.gr στον χώρο  υποδοχής προσφύγων  στο πρώην στρατόπεδο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ στην Φιλιππιάδα  η αρχική εντύπωση  αντικρίζοντας την πύλη του στρατοπέδου  ήταν μάλλον αρνητική. 
Το κουβούκλιο της ασφάλειας της εισόδου καθώς και το κτίριο του διοικητηρίου θύμιζαν βομβαρδισμένο τοπίο , ο δε περιβάλλον χώρος καθώς και το έδαφος της απόστασης που χώριζε τον χώρο  άφιξης και καταγραφής  των μεταναστών  με τον χώρο διαμονής του – που ήταν αρκετά μεγάλη – ήταν σε πολλά σημεία γεμάτος λασπόνερα.
Βρισκόμενοι κατ΄υποδειξην  των υπευθύνων στο
χώρο που επιτρεπόταν η πρόσβαση των ανθρώπων του τύπου – στην είσοδο έναντι του κτιρίου καταγραφής – εντύπωση αρχικά μας προκάλεσε η υπομονετική όσο και ανεπιτήδευτα ευγενική συμπεριφορά των  αστυνομικών κυρίως αλλά και των εκπροσώπων της αεροπορίας απέναντι στους μετανάστες.
Θετική επίσης εντύπωση μας προκάλεσε η παρουσία του δημάρχου Φιλιππιάδας κ. Νικολάου Καλαντζή πού ενώ τα σημάδια της κούρασης λόγο της άοκνης και διαρκής παρουσίας του μας παραχώρησε – και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό – αποκλειστικές δηλώσεις που θα δημοσιευτούν αύριο στο site.
Να αναφέρουμε επίσης την παρουσία αντιδημάρχων στο χώρο υποδοχής ( Γκάρτζιος , Παπαβασιλείου , Χασίδης ).
Το παρόν  του επίσης έδωσε  και ο βουλευτής Πρέβεζας του κυβερνών κόμματος Κωνσταντίνος Μπάρκας καθώς και μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. 
Σύμφωνα με αξιόπιστές πηγές το στρατόπεδο το πρωί επισκέφτηκε αντιπροσωπεία στελεχών και μελών   του τοπικού Κ.Κ.Ε και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΥΡΩΣΗΣ .
Οι κύριοι ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ και ΜΠΑΡΚΑΣ διαμεσολάβησαν να λυθεί αίσια η ένταση που δημιουργήθηκε όταν τέσσερις μετανάστες αρνούνταν να αποβιβαστούν από το λεωφορείο ισχυριζόμενοι ότι τους κορόιδεψαν φέρνοντάς τους στην Φιλιππιάδα ενώ τους είπαν ότι θα τους αποβιβάσουν στην Αθήνα.
Ο αριθμός των μεταναστών όπως μας δήλωσε ο κύριος Καλαντζής ανέρχεται στους περί 470. Είναι κυρίως οικογένειες και μάλιστα πολυπληθής . Οι πλειονότητα  προέρχεται  από την Συρία και δευτερεύοντος από το Αφγανιστάν, υπάρχει και μια πολλή μικρή παρουσία κάποιον Ιρακινών.
Ένας μετανάστης νόσησε από την καρδία και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Άρτας καθώς και μια γυναίκα που χρειάστηκε να της χορηγηθεί ινσουλίνη.
Περισσότερες φωτογραφίες, βίντεο, και πληροφορίες θα  έχουμε την δυνατότητα να σας παρέχουμε αύριο που η παρουσία μας θα είναι από νωρίς το πρωί.









Κείμενο Ηλίας Οικονόμου - Φωτογραφίες, βίντεο Δονάτος Παππάς  για το Fanaripress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.