.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΣ Θεσπρωτίας. Τελικός κυπέλλου: Αστέρας Παραπόταμου - Σούλι Παραμυθιάς

φωτό αρχείου

Για την Δ φάση του κυπέλλου ΕΠΣ Θεσπρωτίας ο Αστέρας Παραποτάμου με την νίκη του 2-1 επί του Θύαμις Καστρίου πέρασε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει το Σούλι Παραμυθιάς το οποίο μπορεί να έχασε με 1-0 από τον ΠΑΣ Λαδοχωρίου αλλά

Θεσπρωτία: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΤΣΗΣ: Ένας Πολυδροσίτης γιατρός με παγκόσμιο κύρος

Ερευνητές του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Ερευνών ΙΜΒΒ του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στα Ιωάννινα αποκάλυψαν "το ρόλο του ενδοπλασματικού δικτύου του κυττάρου στην αγγειογένεση και την επιβίωση των ενδοθηλιακών κυττάρων", ανοίγοντας το δρόμο για τη κατανόηση και τη θεραπεία πληθώρας ασθενειών.

Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας είναι ο καθηγητής Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διευθυντής του Biomedical Research Institute του ΙΤΕ (FORTH-BRI), Θεόδωρος Φώτσης. Με πολυετή εμπειρία στους μοριακούς μηχανισμούς αγγειογένεσης όγκων, έχει συμμετάσχει σε 100 δημοσιεύσεις (7.400 ετεροαναφορές). 

Η ανακάλυψη αυτή δημοσιεύτηκε με τίτλο "VEGF Signals through ATF6 and PERK to Promote Endothelial Cell Survival and Angiogenesis in the Absence of ER Stress" στο επιστημονικό περιοδικό Molecular Cell. 

Απόσπασμα συνέντευξης:

- Γιατί αυτό είναι GoodNews; 

«Επειδή η κατανόηση του ρόλου του VEGF στο ενδοπλασματικό δίκτυο (ER) μπορεί να οδηγήσει στη θεραπεία καρκινωμάτων, αυτοάνοσων νοσημάτων, Πάρκινσον, Αλτσχάιμερ, ALS κ.ά. 

Συγκεκριμένα ανακαλύψαμε ότι

Ο Εθνικός Φιλιππιάδας Κυπελλούχος ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας

Κυπελλούχος ΕΠΣ Πρέβεζας -Λευκάδας ο Εθνικός Φιλιππιάδας Διεξήχθη σήμερα ο τελικός κυπέλλου των ομάδων ΕΠΣ Π-Λ ΑΠΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ-ΑΟΝ ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ 2014. Έγινε ένα πολύ κάλο παιχνίδι αμφίρροπο με πολλές και καλές φάσεις και για τις δυο ομάδες που στην κανονική του διάρκεια ο αγώνα έληξε ισόπαλος με σκορ 0-0
Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης και συγκεκριμένα στο 95 ο Ορφανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ και έκανε το 0-1 για τον Τηλυκράτη ενώ ο Εθνικός ισοφάρισε στο β ημίχρονο της παράτασης με κεφαλιά του Άτσκα στο 108 κάνοντας το 1-1 . Ο αγώνας οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι όπου ο Εθνικός με 7-6 στα πέναλτι ανακηρύχθηκε νικητής .
Να πούμε ότι την απονομή του κυπέλλου έκανε

Σε ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο για τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Αναρτάται από σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 για διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας (www.igoumenitsa.gr) το σχέδιο για τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ) του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Στόχος του νέου Ο.Ε.Υ. είναι να φτιάξουμε έναν Δήμο λειτουργικό, με λιγότερη γραφειοκρατία, στον οποίο όλες οι δομές θα

Παραμυθιά: Με παραποιημένο όπλο,κυκλοφορούσε Ιταλός κυνηγός στην Παραμυθιά

Η προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία διαδικασία ακολουθήθηκε από Θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου σε βάρος ενός αλλοδαπού (Ιταλού) κυνηγού, που εντοπίστηκε να κυνηγά με παραποιημένο όπλο.
 
Συγκεκριμένα κατά την εκτέλεση περιπολίας από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς, σε έλεγχο που έγινε σε παρέα αλλοδαπών κυνηγών, διαπιστώθηκε, ότι ένας εξ’ αυτών είχε στην κατοχή του έναπαραποιημένο όπλο.
 
Το όπλο κατασχέθηκε, ενώ σε

Η περιφέρεια Ηπείρου απαντά σε κτηνιάτρους για την εφαρμογή του προγράμματος Βρουκέλλωσης

Η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως καλά γνωρίζετε, στηρίζει την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα στην κτηνοτροφία. Έχει δε εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από άλλες περιφέρειες, τόσο ως προς το είδος των μονάδων, όσο και ως προς τη γεωγραφική (ορεινή επί το πλείστον) κατανομή τους. 

Βασική επιδίωξή μας είναι η διασφάλιση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, που προϋποθέτει απόλυτα υγιή ζώα. Με πολύ κόπο και

Τρεις συλλήψεις για ζωοκτονία στην Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας

Συνελήφθησαν, χθες (09-02-2016) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 61, 63 και 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ζωοκτονίας κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι δράστες, μαζί με

Παραμυθιά: Ο δήμος Σουλίου πληροφορεί για την ανακύκλωση

Αγαπητοί συνδημότες και επισκέπτες,
Ο Δήμος Σουλίου σας κάνει γνωστό ότι το πρόγραμμα της ανακύκλωσης συνεχίζεται κανονικά και οι ημέρες αποκομιδής είναι Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή.
Οι πολίτες οφείλουν να μην αναμιγνύουν με τα συνήθη απορρίμματα εκείνα που είναι κατασκευασμένα από γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικές συσκευασίες. Οι καταστηματάρχες οφείλουν να

.