.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Επίσκεψη δημάρχου Σουλίου και ΝΠΔΔ Αρωγή στο ΚΑΠΗ Παραμυθιάς


Επίσκεψη στο ΚΑΠΗ Παραμυθιάς πραγματοποίησαν σήμερα 24 Φεβρουαρίου η Δήμαρχος Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση, ο νέος Πρόεδρος Δημήτριος Δημητρίου και ο Αντιπρόεδρος Σταύρος Κωσταράς του ΝΠΔΔ ΑΡΩΓΗ.
Στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΑΠΗ συνομίλησαν με

Στον 5ο όμιλο ο Εθνικός Φιλιππιάδας, αντιμετωπίζει τον Κρισσαίο Χρισσού

Στην κλήρωση για το κύπελλο ερασιτεχνικών ομάδων ποδοσφαίρου ο Εθνικός Φιλιππιάδας κληρώθηκε να παίξει εκτός έδρας με τον Κρισσαίο Χρισσού. Αναλυτικά οι αγώνες του ομίλου είναι:

Με ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου (Γρεβενών) κληρώθηκε το Σούλι Παραμυθιάς


Η κυπελλούχος ομάδα της ΕΠΣ Θεσπρωτίας, Σούλι Παραμυθιάς, έχοντας ως στόχο μια πορεία ανάλογη της περσινής θα βρει στον δρόμο της μια δύσκολη ομάδα, την ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου, την ομάδα των Γρεβενών.
Ο αγώνας θα γίνει στις 9 Μαρτίου, στις 15.30.
Στον όμιλο του Σουλίου θα γίνουν και οι εξής αγώνες:

Καχριμάνης: Δεν θα πούμε όχι στην φιλοξενία προσφύγων

Mέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τη λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Ήπειρο, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, απαντώντας σε ερώτηση που του υποβλήθηκε.
"Οι πληροφορίες μας έρχονται ανεπίσημα και εκτός των όσων έχουν δημοσιευτεί δεν

Παρατήρηση σπάνιας αγριόγατας (felis silvestis) στο Έλος Καλοδικίου-Μαργαριτίου

Κατά τη διάρκεια των απογευματινών μετρήσεων ορνιθοπανίδας στις θέσεις ανάπαυσης () στην ευρύτερη περιοχή του Έλους Καλοδικίου-Μαργαριτίου, παρατηρήθηκε μια αγριόγατα σε πεδινή έκταση και αρκετά κοντά

Ηγουμενίτσα: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα το βράδυ στην Εγνατία

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε βραδυνές ώρες εχτές στην Εγνατία, στο ύψος του Βασιλικού Ηγουμενίτσας.

Για άγνωστους λόγους, ο οδηγός του ΙΧ, έχασε τον έλεγχό του και αφού αναποδογύρισε, σύρθηκε με την οροφή του για περίπου 700 μέτρα.

Από το ατύχημα καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς το ΙΧ, ενώ οι δύο επιβαίνοντες του

Παραμυθιά: Στους 20 πρώτους οι gorilla entertainment, βλέπουμε το βίντεο και στηρίζουμε για την πρώτη τριάδα!!!

Η ομάδα από την Παραμυθιά των gorilla entertainment  μπήκε με το σπαθί της στην πρώτη 20άδα του διαγωνισμού για YouTubers από την Media Markt με το βίντεο με τίτλο "Bike drift".

Οι 20 πρώτοι νικητές που προέκυψαν μετά

Σύλληψη 43χρονου ταξιτζή για μεταφορά παράνομων μεταναστών


Συνελήφθη, χθες (23-02-2016) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένας 43χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά τεσσάρων μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), το οποίο οδηγούσε

Βουτιά θανάτου στην λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου

Αυτοκίνητο κινούμενο στον δρόμο της Τουρλίδας στο Μεσολόγγι έπεσε στα νερά της Κλείσοβας αφού πριν είχε χτυπήσει σε κολόνα της ΔΕΗ.Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πληρώματα της πυροσβεστικής

ΦΙΛΙΑΤΕΣ: Αέρας Κοπανιστός στο Πνευματικό κέντρο Φιλιατών

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλιατών – «ΘΕ.Ο.ΦΙΛ.» και η Θεατρική Ομάδα της Παραμυθιάς η «ΘΕΑΤΟ» στο πνεύμα των ημερών και των καιρών, παρουσιάζουν τη σατυρική παράσταση με τίτλο «Αέρας κοπανιστός» .
Πρόκειται για μια σπονδυλωτή πολιτική και κοινωνική σάτιρα βασισμένη σε

Παραμυθιά: Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός «Οι Σουλιώτισσες» Χρώμα παράδοσης από τις Σουλιώτισσες

Το δικό του άρωμα σκορπά ο Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός «Οι Σουλιώτισσες», δίνοντας ταυτόχρονα χρώμα στην Παραμυθιά. Το βραδάκι, που τις επισκεφτήκαμε, τις… πιάσαμε εν ώρα δουλειάς. Με τους πλάστες στα χέρια και βουτηγμένες στο αλεύρι, άνοιγαν φύλλο, έτσι ακριβώς όπως έκαναν οι μανάδες και οι γιαγιάδες τους, ετοιμάζοντας τις πεντανόστιμες πίτες τους για την επόμενη μέρα. 
Το κατάστημα, που διατηρούν, διαθέτει γλυκά του κουταλιού όλων των φρούτων της περιοχής, μπισκότα, κουλούρια, σιροπιαστά παραδοσιακά, τραχανάδες, αλλά κυρίως πίτες. Οι κάθε λογής πίτες ήταν αυτές που

Δείτε το καταπληκτικό και συγκινητικό βίντεο που δημιούργησαν μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου της Πρέβεζας

Μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο « Άπλωσε το χέρι» δημιούργησαν οι μαθητές της Στ΄ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου της Πρέβεζας με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Λέκκα Ναταλίας & Βαγγελάκη Κωνσταντίνας, στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων. Οι μαθητές μέσα από την ταινία τους, μας μεταφέρουν πολλά δυνατά μηνύματα σε σχέση και μας γεμίζουν όμορφα συναισθήματα…
Η ταινία παίρνει

Άρθρο: Κυνηγετικός Τουρισμός

Το άρθρο που ακολουθεί είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό Step, στο τεύχος Νοεμβρίου.


Άρθρο  του Ζήγου Χρήστου

Εισαγωγή στην ιστορία του κυνηγιού



  1. Από τότε που ο άνθρωπος άρχισε να περπατάει στη γη, η πρώτη του δραστηριότητα ήταν το κυνήγι για να εξασφαλίσει την τροφή του , παρότι τα μέσα που διέθετε ήταν πρωτόγονα όπως πέτρες , ξύλα και λοιπά αυτοσχέδια μέσα όπως παγίδες κτλ . Κατάφερνε να εξασφαλίσει την τροφή του χωρίς να διαταράσσει την ισορροπία της φύσης και να εξαφανίζει τα είδη που κυνηγούσε .
  2. Και οι αρχαίοι Έλληνες είχαν το κυνήγι σε υψηλή προτεραιότητα στη ζωή τους και για αυτό είχαν ως προστάτιδα του κυνηγιού και των κυνηγών την θεά Άρτεμις , σώζονται πολλά γραπτά των αρχαίων συγγραφέων και φιλοσόφων σχετικά με το κυνήγι  .
  3. Και στην νεώτερη σύγχρονη ιστορία όλοι οι αυτοκράτορες , οι βασιλείς και οι αξιωματούχοι το είχαν ως το υπ’αριθμ. ένα χόμπι –σπορ –συνήθεια .Δημιουργούσαν απαγορευμένες μεγάλες εκτάσεις ως κυνηγότοπους μόνο για αυτούς .Δεν επέτρεπαν το κυνήγι στον απλό λαό . Επίσης το κυνήγι το χρησιμοποιούσαν και ως τόπο συνάντησης και διαβούλευσης με τους υψηλούς προσκεκλημένους τους .


Το κυνήγι σήμερα


Σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα το κυνήγι είναι ένα ευρέως διαδεδομένο χόμπι-σπόρ , σε όλα τα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα του πληθυσμού. Είναι ελεγχόμενο και

.