.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Λύση στα προβλήματα του Σουλίου απαιτεί η αδελφότητα «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ»

Η Αδελφότητα «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ», με το παρόν ψήφισμα, της Γενικής συνελεύσεως των μελών της στις 7ης Φεβρουαρίου 2016 καλεί τις αρμόδιες αρχές (Περιφέρεια Ηπείρου, Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας, να μεριμνήσουν, για την επίλυση των παρακάτω προβλημάτων στο ιστορικό Σούλι, τα οποία θα συμβάλουν τόσο στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ελαχίστων εναπομεινάντων κατοίκων στα Σουλιωτοχώρια (Σούλι-Σαμωνίβα, Αυλότοπος, Τσαγγάρι, Κουκουλιοί, Φροσύνη) όσο και στην ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής: 

1. Να λειτουργήσει επιτέλους ο ξενώνας που- αν και

ΗΓΟΥΜΕΝΊΤΣΑ: Σύλληψη ενός ακόμα λιμενικού για τα λαθραία τσιγάρα

Κατόπιν έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης, στελέχη του Κλιμακίου Βορείου Ελλάδας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα στη σύλληψη ενός ακόμα βαθμοφόρου που υπηρετεί στη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, καθώς επίσης και ενός ιδιώτη κατοίκου Θεσσαλονίκης. 
 
Οι εν λόγω συλληφθέντες πρόκειται να

Μπήκε στο ΙΚΑ Λευκάδας και έσπασε την τζαμαρία επειδή έλειπε ο διευθυντής

Σοβαρό επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό υπαλλήλου εκτυλίχθηκε στο ΙΚΑ Λευκάδας.
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άνδρας μπήκε στο κτίριο του ΙΚΑ και ζήτησε επίμονα από τους υπαλλήλους να δει τον διευθυντή, ο οποίος έλειπε.
Ο άνδρας ξαναπήγε λίγο αργότερα στο κατάστημα και τότε σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να

Παραμυθιά: Νέο απόκτημα για τις Αμαζόνες

Το νέο μεγάλο απόκτημα της γυναικείας ομάδας της Θεσπρωτίας Αμαζόνες 2008 είναι η Ρόλλη Δήμητρα από την ομάδα Φιλιριακός Φλώρινας όπου έπαιζε στην Α΄εθνική κατηγορία.
Αύριο θα πραγματοποιήσει την πρώτη της προπόνηση με την νέα της ομάδα.
Η διοίκηση, οι νέες της συμπαίκτριες την καλωσορίζουν και

"Πράσινα" ποτήρια καφέ που περιέχουν σπόρους, μετατρέπονται σε δέντρα! (εικόνες - βίντεο)

Μία ευρηματική εταιρεία στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, η"Reduce. Reuse. Grow", σχεδίασε ένα ποτήρι καφέ, που όχι μόνο είναι βιοδιασπώμενο και φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά περιέχει και σπόρους στα τοιχώματά του, έτσι ώστε μόλις πιει κάποιος τον καφέ του και το πετάξει, μπορεί να φυτευτεί και να ανθίσει!


Τα "πράσινα" ποτήρια καφέ θα εμπεριέχουν τους σπόρους που

Καρναβάλι Ηγουμενίτσας, το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Κλικ στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα του Καρναβαλιού Ηγουμενίτσας

Δείτε σε βίντεο όλη την ημερίδα για το ασφαλιστικό

Όπως σας ενημερώσαμε  σε προηγούμενη ανάρτηση πραγματοποιήθηκε χθες η ημερίδα για το ασφαλιστικό.Η όλη ανάλυση και συζήτηση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούνμπορούν να δουν και να ακούσουν τις απόψεις του Κ. Ρωμανιά μέσα από το βίντεο όπως το κατέγραψε η κάμερα  του Βαγγέλη Χαλμαντζή. Δείτε λοιπόν  ολόκληρη την ημερίδα για το ασφαλιστικό:

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στο διαγωνισμό Ρομποτικής, ο οποίος πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 28-02-2016, στο Αρσάκειο Σχολείο των Ιωαννίνων, κατέκτησε το 3ο βραβείο σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου. Οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας, εκμεταλλευόμενοι το ελεύθερο λογισμικό του ΜΙΤ των Η.Π.Α., παρουσίασαν σε δύο ομάδες, δύο σχέδια εργασίας με αυτοματοποιημένες κινήσεις, το ένα με  την κίνηση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος και το άλλο με την  κίνηση ενός τεχνητού δορυφόρου γύρω από τον πλανήτη Γη. Οι κατασκευές αυτές έγιναν με

Αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελώνων στην ΠΕ Θεσπρωτίας

Σύμφωνα με τον ΚΑΝ.(ΕΕ) 1308/2013 αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι :
  • η ποιοτική αναβάθμιση του αμπελουργικού δυναμικού
  • η εγκατάσταση ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον
  • η εισαγωγή σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών και η διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος.
Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί  υποβάλουν  από την 1 Μαρτίου έως τις 15 Μαΐου 2016 Αίτηση Υπεύθυνη δήλωση για ένταξη στο

Ημερίδα για το ασφαλιστικό από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την ενημέρωση των μελών του, υλοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ», την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, στην αίθουσα Αμφιθεάτρου του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας ημερίδα με θέμα το ασφαλιστικό. Αν και αυτό που έχουμε μέχρι τώρα είναι ένα σχέδιο το οποίο ίσως να έχει μεγάλες διαφορές από τον τελικό νόμο, ο κος Ρωμανιάς ως κεντρικός ομιλητής εξήγησε αναλυτικά και με σαφήνεια το νομοσχέδιο και τις αδιέξοδους που δημιουργεί μη δίνοντας ουσιαστικά κάποια λύση στο πραγματικό πρόβλημα του ασφαλιστικού. Το επιμελητήριο Θεσπρωτία το οποίο διοργάνωσε την ημερίδα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σύλληψη 25χρονου στην Πρέβεζα για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (29-02-2016) το απόγευμα στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 25χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ο 25χρονος εντοπίστηκε από

Οι κτηνοτρόφοι ρίσκαραν και βγήκε το «Γιαννιώτ'κο»

Τον τελευταίο χρόνο, οι Γιαννιώτες μπορούν να βρουν στην αγορά της πόλης φρέσκο γάλα και γιαούρτι «Γιαννιώτ’κο», προϊόντα μιας ομάδας περίπου 20 κτηνοτρόφων της περιοχής που έκαναν το βήμα, πήραν την τύχη στα χέρια τους και προχώρησαν από την παραγωγή στην κατανάλωση.
Η Κίνηση Κτηνοτρόφων Ιωαννίνων ανέλαβε το ρίσκο μιας αυτόνομης επιχειρηματικής κίνησης και φαίνεται ότι δικαιώνεται, αφού βρήκε τον δικό της χώρο στην αγορά και μπορεί να σχεδιάζει ακόμα περισσότερα πράγματα για το μέλλον.
Κι όλα αυτά με κοινωνικό πρόσημο, με την έγνοια να μπορεί ο παραγωγός να λειτουργεί αυτόνομα, να έχει

ΕΠΣ Θεσπρωτίας: Κλήθηκαν 6 ποδοσφαιριστές από την Θεσπρωτία στη περιφερειακή ομάδα!

Για την Β΄Φάση των Περιφερειών του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Νέων Περιόδου 2015-2016 κλήθηκαν να συμμετάσχουν από την Ένωσή μας στον αγώνα εκτός έδρας με την 5η Περιφέρεια (Καστοριάς, Πέλλας & Φλώρινας) που θα γίνει στις 16/3/2016,  οι παρακάτω ποδοσφαιριστές :

Δήμος Σουλίου: σύσκεψη για μελέτη αναστήλωσης και αξιοποίησης του σχολείου Βούλγαρη


Σε Ευρεία σύσκεψη που προκάλεσε η Δήμαρχος Σουλίου στο δημαρχείο στην Παραμυθιά για το σχολειό Βούλγαρη συμμετείχαν οι προϊστάμενοι τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Ηγουμενίτσας και Σουλίου, μηχανικοί αρχιτέκτονες ο προϊστάμενος της εφορείας αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ο πρόεδρος της ΔΚ παραμυθίας, αντιδήμαρχος και εντεταλμένος τεχνικών έργων. Στόχος όλων μια

.