.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Η δήλωση του βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα για την παγκόσμια ημέρα γυναίκας

Η σημερινή Ημέρα είναι μια - απλώς - αφορμή για να θυμόμαστε και να τιμούμε σε κάθε μικρή ή μεγάλη ευκαιρία τους πολλούς και διαφορετικούς ρόλους της Γυναίκας:
Από σύντροφος και μητέρα, έως παιδαγωγός, ψυχολόγος, τροφός και

Απόπειρα ληστεία στο Ασπροκκλήσι. Ήρθε στα χέρια με τους ληστές για να γλυτώσει την σύζυγό του


Προχθές, συγκεκριμένα το Σάββατο το βράδυ, 4 άγνωστα άτομα χτύπησαν το κουδούνι σπιτιού στο χωριό Ασπροκκλήσι Φιλιατών και όταν άνοιξε η πόρτα άρπαξαν και τράβηξαν έξω την νοικοκυρά που τους άνοιξε και προσπαθούσαν να την ακινητοποιήσουν. 
Ακούγοντας τις φωνές της βγήκε έξω και

Φιλιππιάδα: Ομιλία του Κοντομίχη για τις θέσεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στην Φιλιππιάδα, στο δημαρχείο, ομιλία του Τάσου Κοντομίχη, για τις θέσεις του ΚΚΕ στο προσφυγικό, μεταναστευτικό και

Η κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ

Σε μία γεμάτη αίθουσα και σε μια ζεστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟ.Δ.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Seleykos Palace» στη Νέα Σελεύκεια.
Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης. Το παρών έδωσαν μεταξύ

Ο βουλευτής Μάριος Κάτσης για την παγκόσμια ημέρα γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την οποία γιορτάζουμε σήμερα, είναι αφιερωμένη στη μνήμη των εργατριών των κλωστοϋφαντουργείων της Ν. Υόρκης, η κινητοποίηση των οποίων στις 8 Μαρτίου του 1857 πνίγηκε στο αίμα. Οι εργάτριες ζητούσαν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μείωση του ωραρίου.
Από τότε οι γυναίκες έχουν κάνει αρκετά βήματα για τη χειραφέτηση τους, η εδραίωση του φεμινιστικού κινήματος τη δεκαετία του ’60 είναι ένα από αυτά, ωστόσο έχουν μακρύ δρόμο ακόμα μπροστά τους.
Η ημέρα αυτή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του προοδευτικού κινήματος. Παραμένει επίκαιρη, καθώς οι διακρίσεις στους εργασιακούς χώρους και

Δήμος Σουλίου: Παραδίδονται στον ΦΟΠ τα μουσικά όργανα

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση, στον χαιρετισμό που είχε κάνει κατά την έναρξη της εκδήλωσης του ΦΟΠ, τις Τζιοραμπίνες, ο δήμος θα παραδώσει τα

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

Δήμος Φιλιατών: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο δημαρχείο Φιλιατών

Και όμως συνέβη και αυτό.

Το πρωί της Τρίτης, υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) μετέβησαν στο κτήριο όπου

Θεσπρωτία: ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΈΝΟΣ ΧΕΙΜΩΝΌΚΙΡΚΟΣ ΒΡΈΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΆ

Στο Κέντρο Περίθαλψης με την επωνυμία «Δράση για την Άγρια Ζωή» που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου έτυχε της καλύτερης δυνατής φροντίδας και περίθαλψης από τους κτηνιάτρους, βρίσκεται ένας νεαρός Χειμωνόκιρκος (Circus cyaneus). 

Το πτηνό εντοπίστηκε από πολίτη στον κάμπο της Παραμυθιάς που με τη σειρά του ειδοποίησε την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ. 

Οι Θηροφύλακες παρέλαβαν το άγριο πτηνό, που διαπιστώθηκε, ότι ήταν τραυματισμένο και δε μπορούσε να πετάξει και ενημέρωσαν σχετικά το Κέντρο, έτσι ώστε να οργανωθεί η μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη. 

Το άγριο πτηνό μεταφέρθηκε στο

Δήμος Σουλίου: Που αφιερώνει η δήμαρχος Σουλίου την παγκόσμια ημέρα γυναίκας

Η Δήμαρχος Σουλίου αφιερώνει την ημέρα αυτή «στις γυναίκες πρόσφυγες».
«Οι γυναίκες αυτές, στο παρελθόν, αλλά και τώρα, ως μητέρες, αδελφές και σύζυγοι έδωσαν το ζωντανό παρόν στον αγώνα της καθημερινής επιβίωσης, αλλά και σήμερα, στον ακόμη δυσκολότερο και πιο αβέβαιο αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τις ίδιες κα

Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα στον Δήμο της Πρέβεζας – Όλες οι εκδηλώσεις

Λίγες μέρες πριν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και η προετοιμασία για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην  Πρέβεζα βρίσκεται στο φόρτε της.
Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πρέβεζας, την Παρασκευή 11 Μαρτίου και ώρα 8 το βράδυ οι γυναίκες της πόλης συνεχίζοντας μια παράδοση δεκαετιών θα ξεκινήσουν την αποκριάτικη παρέλαση με αφετηρία το  2ο Δημοτικό  Σχολείο.
Μέσω της Λ. Ειρήνης και της οδού Καρυωτάκη θα κατευθυνθούν στην Κεντρική Αγορά της Πρέβεζας.
Αφού διασχίσουν τον πεζόδρομο  της Εθνικής Αντιστάσεως θα φτάσουν στον πεζόδρομο των Δικαστηρίων και  θα παρελάσουν στην παραλία  τερματίζοντας στην συμβολή του πεζόδρομου με την οδό Καρυωτάκη.
Την σκυτάλη το Σάββατο 12 Μαρτίου παίρνει το

Πάργα: Ημερίδα ενημέρωσης για την νέα νομοθεσία για τουριστικά καταλύματα και το νέο ΕΣΠΑ (ΦΩΤΟ)

Μια σημαντική ημερίδα έγινε χθες το βράδυ στην Πάργα, στο πνευματικό κέντρο. Την εκδήλωση την διοργάνωσε η Ξενοδοχειακή Ένωση Πάργας σε συνεργασία με την TÜV HELLAS και την εταιρία μελετών και επενδύσεων eikos. 
Ο πρόεδρος της Ξενοδοχειακής Ένωσης Δημήτρης Δημάκος έκανε μια γενική παρουσίαση των θεμάτων της ημερίδας τονίζοντας την σημαντικότητα της καθώς η νέα νομοθεσία προβλέπει νέο έλεγχο για τα κριτήρια κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων σε αστέρια και κλειδιά και η διαδικασία είναι υποχρεωτική για όλα τα καταλύματα, νέα και παλιά.
Στην συνέχεια ο Βασίλης Συντώσης από την εταιρία TÜV HELLAS, μια εταιρία - φορέα ελέγχου εξήγησε όλες τις πτυχές της νέας νομοθεσίας με παραδείγματα ενώ απάντησε και σε απορίες των ακροατών- επαγγελματιών.
Ο Κωνσταντίνος Δάλλας από την  εταιρία

Οριστικοποιήθηκαν τα κέντρα φύλαξης προσφύγων.. Μέχρι τις 12 Μαρτίου στην Ήπειρο

Σε πέντε τελικά χώρους, που έχουν επιλεγεί στην Ήπειρο, θα εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες.
Η επιλογή έγινε από το Συντονιστικό Διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η μετακίνηση των δύο χιλιάδων προσφύγων που θα φιλοξενηθούν σε πρώτη φάση στην περιοχή, θα γίνει μέχρι τις 12 Μαρτίου. 

(Σημείωση περιοδικού Step: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ακόμα. Όλα τα δημοσιεύματα προέρχονται από πληροφορίες)

Οι χώροι που προτείνονται από το Συντονιστικό, στο οποίο προεδρεύει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, είναι

Δήμος Σουλίου: Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Φυτείες Ξυλωδών Δασικών Ειδών Μικρού Περίτροπου Χρόνου για παραγωγή βιομάζας και θερμικές χρήσεις»


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαρτίου η ημερίδα με τίτλο «Φυτείες Ξυλωδών Δασικών Ειδών Μικρού Περίτροπου Χρόνου για παραγωγή βιομάζας και θερμικές χρήσεις», που διοργανώθηκε από το Δήμο Σουλίου και το τμήμα Βιομάζας του ΚΑΠΕ. 
Η Δήμαρχος στο σύντομο χαιρετισμός της αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Σουλίου και στις ενέργειες που

Μάγεψε η παιδική χορωδία “Αρμονία” Πρέβεζας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η παιδική Χορωδία “Αρμονία” της Πρέβεζας υπό τη διεύθυνση της Ανέλιας Στεφάνοβα μαζί με άλλες δύο βραβευμένες χορωδίες τραγούδησε χθες Κυριακή 6 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της και κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού που βρέθηκε στην

.