.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Το βήμα των προέδρων. Τσιάκος Κων/νος: "Απαραίτητος ο κόμβος στην Εγνατία, προς τα Ιωάννινα"

Ο πρόεδρος της Ψάκας  Τσιάκος Κωνσταντίνος ανάμεσα στα θέματα που απασχολούν το χωριό του δίνει προτεραιότητα στην δημιουργία ενός κόμβου στην Εγνατία για την κατεύθυνση προς τα Ιωάννινα.
"Στην περιοχή μας", λέει ο κ. Τσιάκος, "υπάρχει το βιοτεχνικό πάρκο το οποίο θέλουμε να αναπτυχθεί. Όμως υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Δεν υπάρχει κόμβος ώστε να είναι δυνατή η είσοδος στην Εγνατία, στο ρεύμα προς τα Ιωάννινα, οπότε αναγκάζονται τα φορτηγά να πηγαίνουν από το τοπικό δίκτυο, το οποίο όμως είναι στενό και δεν μπορεί να
εξυπηρετήσει μεγάλα οχήματα. Για να καταλάβετε, αν συναντηθούν δύο φορτηγά με αντίθετη κατεύθυνση θα μπλοκάρουν. Στο παρελθόν έχει γίνει κάποια μελέτη, η οποία βέβαια ίσως χρειάζεται μια επικαιροποίηση, και είναι σε γνώση και της εταιρίας που εκμεταλλεύεται την Εγνατία. Ο δήμος Σουλίου έχει κάνει αίτημα για αυτό το έργο και το συμβούλιο του Βιοτεχνικού Πάρκου έχει πάρει απόφαση για την δημιουργία κόμβου.  Το βασικό πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση του έργου και αυτό πρέπει να λυθεί ώστε να μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη στο Βιοτεχνικό Πάρκο. Για παράδειγμα αν θελήσει να έρθει μια εταιρεία με προκάτ πως θα μπορέσουν να κινηθούν τα φορτηγά;"
Κατά τα άλλα η περιοχή έχει και άλλα θέματα που πρέπει να λυθούν. "Έχουμε ένα πρόβλημα με το δίκτυο ύδρευσης Ψάκας, Γκρίκας, Αμπελιάς", μας εξηγεί ο πρόεδρος, "καθώς είναι το αρχικό δίκτυο που είχε φτιαχτεί και πλέον δημιουργούνται προβλήματα και πρέπει να αντικατασταθεί. Επίσης, όταν γίνονται έργα συντήρησης θα πρέπει να γίνεται άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος. Ένα άλλο πρόβλημα που έχουμε είναι με τους δευτερεύοντες δρόμους, για παράδειγμα τον χειμώνα οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα βουνά".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.