.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Φουλ για τίτλο το Καστρί


Μεγάλη νίκη εκτός έδρας πέτυχε ο Θύαμις Καστρίου απέναντι στον Αστέρα Παραποτάμου και πλέον χρειάζεται απλά έναν βαθμό στον επόμενο αγώνα με τον ουραγό ΠΑΣ Λαδοχωρίου για να κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλητή.
Στον σημερινό αγώνα κατάφερε να

Το Σεβαστό των λόφων

Το Σεβαστό, είναι μικρό τυπικό χωριό του κάμπου της Παραμυθιάς, κτισμένο στη βορειοδυτική εσχατιά της ευρύτερης πεδιάδας της περιοχής, η οποία στη συνείδηση των κατοίκων της, αλλά και με απόψεις ιστορικογράφων, είναι ταυτισμένη με τα " Ηλύσια Πεδία " της Μυθολογίας μας.
Ο πληθυσμός του χωριού, μειωμένος αισθητά σε σχέση με αυτόν της δεκαετίας του ΄50, ανέρχεται σε 150 περίπου  κατοίκους, που ζουν μόνιμα στο χωριό, ενώ υπερδιπλάσιος αριθμός Σεβαστιτών ζει στο εξωτερικό και κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.
Η θέση του χωριού μπορεί να ορισθεί ως οροπεδινή. Τόσο ο παλιός οικισμός, όσο και ο νέος είναι φτιαγμένος κατά το πλείστον, στις υπώρειες τριών λόφων:

.