.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Πρέβεζα: Ι.Χ. χωρίς… οδηγό "έπεσε" πάνω σε περίπτερο

Ένα περίεργο περιστατικό, ευτυχώς χωρίς κάποια άσχημη κατάληξη σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Πρέβεζα.
Ι.Χ., έπεσε πάνω σε περίπτερο προκαλώντας μικρές ζημιές.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες, το Ι.Χ. κινήθηκε… μόνο του!!!
Συγκεκριμένα, οδηγός αυτοκινήτου, πάρκαρε το όχημα κοντά

Εθελοντική δράση για την ανάδειξη του μονοπατιού της Λίμνης Ζηρού

Σήμανση και καθαρισμός του μονοπατιού γύρω από τη Λίμνη Ζηρού έγινε την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2016, από το ΚΠΕ Φιλιππιάδας, τον Ορειβατικό Σύλλογο Πρέβεζας και εθελοντές πολίτες, με στόχο την ανάδειξη της πανέμορφης περιπατητικής διαδρομής και του παλιού μονοπατιού της Λίμνης Ζηρού.
Η διαδρομή αυτή δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να θαυμάσει τη λίμνη Ζηρού από σημεία πανοραμικής θέας, να περπατήσει μέσα από

Διακοπή ρεύματος την Πέμπτη σε περιοχές στον δήμο Σουλίου

Διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στην Παραμυθιά.
Δείτε τον παρακάτω πίνακα αναλυτικά για τις περιοχές και τις ώρες όπου

ΒΙΝΤΕΟ: Εισβολή στο στούντιο της ΕΡΤ - Διεκόπη το δελτίο

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με τον Πάνο Χαρίτο και καλεσμένη τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μέλη της ομάδας του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο στούντιο, με αποτέλεσμα να

Αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΠΥ από μικροβιολόγους ιατρούς Θεσπρωτίας

Οι ιδιώτες συμβεβλημένοι εργαστηριακοί ιατροί ( ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ-ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ) του Ιατρικού Συλλόγου θεσπρωτίας κατόπιν γενικής συνέλευσης που πραγματοποήθηκε στο γραφείο του συλλόγου το Σάββατο 20-02-2016 , αποφάσισαν: την ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΠΥ με ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ από ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 - 02 - 2016 συντασσόμενοι στην απόφαση της ΠΕΕΒΙ (ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΩΝ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΩΝ) και της ΠΟΣΙΠΥ ( ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΩΜΑΤΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ). και

Προσοχή: Η Mars αποσύρει προϊόντα της σε 55 χώρες – Στη λίστα και η Ελλάδα

Τεράστιες διαστάσεις φαίνεται πως λαμβάνει η υπόθεση με την απόσυρση των προϊόντων σοκολάτας Mars και Snickers καθώς σύμφωνα με το Associated Press, οι σοκολάτες αποσύρθηκαν από συνολικά 55 χώρες!
Αρχικά, η αμερικανική εταιρεία παρασκευής των συγκεκριμένων προϊόντων ανακοίνωσε πως αποσύρει την Mars και την Snickers από την αγορά της Γερμανίας και της Ολλανδίας, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό η απόσυρση αφορά σε συνολικά 55 χώρες, μεταξύ των οποίων την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Βρετανία, το Βέλγιο και τη Γαλλία.
Ο λόγος που οδήγησε την εταιρεία σε αυτή την απόφαση είναι

Ηγουμενίτσα: Φίλος να σου πετύχει...της έκλεψε κάρτα και Pin και έκανε αναλήψεις από τον λογαριασμό της

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κλοπή χρηματικού ποσού από 28χρονη ημεδαπή στην Ηγουμενίτσα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 33χρονου ομογενούς, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο 33χρονος, φιλικό πρόσωπο της 28χρονης παθούσας, αφαίρεσε σε

Προς στρατόπεδο Φιλιππιάδας η φιλοξενία προσφύγων

Λύσεις εκ του προχείρου αναζητούνται για την φιλοξενία χιλιάδων προσφύγων, ειδικά όσων τις τελευταίες ημέρες έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα με τα Σκόπια.
Σύμφωνα με έγκυρες και ασφαλείς πληροφορίες, οι αρχές στην Ήπειρο, προετοιμάζονται για φιλοξενία προσφυγών στην περιοχή.
Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, από τα υπουργεία που

Δήμος Σουλίου: Διοργάνωση ημερίδας με τίτλο: “Φυτείες Ξυλωδών Δασικών Ειδών Μικρού Περίτροπου Χρόνου για παραγωγή βιομάζας και θερμικές χρήσεις”

Η βιομάζα διαδραματίζει βασικό ρόλο μεταξύ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη. Γενικός στόχος του έργου SRCplus, που υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ‘Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη’ (Κωδ. Συμβολαίου IEE/13/574), είναι να υποστηρίξει και να επιταχύνει την παραγωγή βιομάζας από Φυτείες Ξυλωδών Ειδών Μικρού Περίτροπου Χρόνου, με την υλοποίηση διαφόρων δράσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης και για τους βασικούς τοπικούς παράγοντες που μπορούν να δραστηριοποιηθούν στην ανάπτυξη τέτοιων φυτειών.
Ο Δήμος Σουλίου και το Τμήμα Βιομάζας του ΚΑΠΕ Διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: “Φυτείες Ξυλωδών Δασικών Ειδών Μικρού Περίτροπου Χρόνου για παραγωγή βιομάζας και θερμικές χρήσεις” 
στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων “Καρκαμίσι” στην

Συμμετοχή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε διαγωνισμό ρομποτικής

Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας θα λάβει μέρος στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού Σχολείου «WeDo Scratching». Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Ο γαλαξίας μας». Ο διαγωνισμός αρχικά θα γίνει σε περιφερειακό επίπεδο στα Γιάννενα την Κυριακή 28-02-2016 και ώρα 10.30 π.μ. και θα ολοκληρωθεί σε πανελλαδικό επίπεδο μετά την επιλογή των καλύτερων κατασκευών ανά περιφέρεια. 

Ήδη οργανώθηκαν και λειτουργούν στο σχολείο μας δύο ομάδες εργασίας από

Στην Πρέβεζα θα διανυκτερεύσει η ολυμπιακή φλόγα-Σκέψεις να περάσει από το Ρωμαϊκό στάδιο της Νικόπολης

Στην Πρέβεζα θα διανυκτερεύσει για ένα βράδυ η Ολυμπιακή Φλόγα, η αφή της οποίας θα γίνει στις 21 Απριλίου. Η Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει επτά ημέρες και η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στην

Συνέντευξη: Ο σουλιώτης 14χρονος που αγαπάει την παράδοση (ΦΩΤΟ)


Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό STEP στο τεύχος Ιανουαρίου.

Ο Χρήστος Φράγκος είναι ένας μαθητής, 14 ετών.  Ένας  καλός μαθητής. Που ζει σε ένα χωριό του Σουλίου, την Φροσύνη. Όλα αυτά είναι στοιχεία που μπορεί κανείς να συναντήσει σε πολλές περιπτώσεις. Αυτό που κάνει τον Χρήστο να διαφέρει είναι η αγάπη του για την παράδοση. Μια αγάπη που την δείχνει έμπρακτα. Κάνοντας κάτι που μάλλον κανένας συνομήλικος του δεν κάνει. Ή για να είμαστε πιο ακριβής, είναι κάτι που το κάνουν άνθρωποι μιας άλλης ηλικίας.
Ο Χρήστος Φράγκος λοιπόν, συγκεντρώνει παλιά αντικείμενα και έχει δημιουργήσει ένα λαογραφικό μουσείο στο υπόγειο του σπιτιού του. Το περιοδικό Step μαθαίνοντας για τον Χρήστο δεν δίστασε καθόλου. Είπαμε, το περιοδικό Step αναδεικνύει τα θετικά του τόπου, πως λοιπόν δεν θα έκανε μια συνέντευξη με τον Χρήστο Φράγκο.
Πότε ξεκίνησες να συγκεντρώνεις τα αντικείμενα και τι είδους είναι;
Ξεκίνησα πριν από τρία χρόνια. Τα περισσότερα από τα αντικείμενα ήταν του παππού μου και της γιαγιά μου και κάποια άλλα μου τα έχουν δώσει κάτοικοι του χωριού. Έχω συγκεντρώσει πιάτα, ρόκες, δοχεία, βαρέλια για νερό, διάφορα εργαλεία, ξιφολόγχες, παγουράκια, δρεπάνια, ζυγαριές, σκάφες, κουζινικά, γεωργικά αντικείμενα, παιδική κούνια κ.α.
Ποιο ήταν το κίνητρο σου;
Είχα καταρχήν ένα παράδειγμα από την οικογένεια μου. Ο θείος μου, πριν φύγει από το χωριό, πριν 30 χρόνια, είχε ξεκινήσει να

.