.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζερβοχωρίου έκοψε την πίτα του (+ΦΩΤΟ)

Στην κατάμεστη αίθουσα του πρώην δημοτικού σχολείου στο Καμίνι έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο πολιτιστικός σύλλογος Ζερβοχωρίου σήμερα το απόγευμα. Μετά ακολούθησε γλέντι υπό τους ήχους οργάνων που έπαιξαν παιδιά από το χωριό.
Στην κοπή της πίτας ήταν και  η δήμαρχος Σουλίου Σταρούλα Μπραϊμη Μπότση.
Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα και το τι είπε η δήμαρχος αλλά και ο πρόεδρος του συλλόγου Νεκτάριος Γκουλιούμης. Επίσης όπως πάντα υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε, τις πρωινές ώρες, επί της νέας παραλιακής οδού Ηγουμενίτσας, όταν Ι.Χ. με οδηγό 26χρονο ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στην περίφραξη του χώρου στάθμευσης του παλαιού λιμένα.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν

Τα τελικά αποτελέσματα στην Πρέβεζα, οριακά πρώτος ο Μεϊμαράκης

Τα τελικά αποτελέσματα από όλα τα εκλογικά τμήματα του Ν.Πρέβεζας για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, έχουν ως εξής : 

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη έβγαλε νικητή η Θεσπρωτία

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιλέγει η Θεσπρωτία και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία για πρόεδρο της ΝΔ. Από τους 1777, ψηφοφόρους που προσήλθαν στις κάλπες, οι 1010 (ποσοστό 57,06%) επέλεξαν Κυριάκο Μητσοτάκη. 
 
 
Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να συσπειρώνει μεγάλο μέρος των δυνάμεων που

Συνέχεια με νίκη για το αήττητο Προδρόμι

Η άνετη νίκη του Προδρομίου δεν αποτελεί είδηση για την φετινή χρονιά. Έτσι εντός έδρας κέρδισε με 3-1 τον ΠΑΣ Ηγουμενίτσας διευρύνοντας την διαφορά του με τον δεύτερο Ποσειδώνα Ηγουμενίτσας (ο οποίος έχει έναν αγώνα λιγότερο.
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα καθώς και την βαθμολογία:

Νίκη του Θεσπρωτού, στην τρίτη θέση. Πάλι ήττα για τον ΠΑΣ Αχέρων


φωτό αρχείου
Ο Θεσπρωτός με ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να νικήσει την Πύδνα Κίτρους στο γήπεδο των Φιλιατών και βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα ο ΠΑΣ Αχέρων έχασε εντός έδρας με 0-1 από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την θέση του. Δείτε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία:

Πολύδροσο Θεσπρωτίας, το Βλαχώρι μας!




Το Πολύδροσο (παλιά ονομασία Βλαχώρι)  είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.
Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου. Ανάμεσα στο Φαράγγι του Καλαμά, το δάσος του Ζαλόγγου και τη Λαμπανίτσα- την Ελαταριά της γεωγραφίας. Σκαρφαλωμένο στους πρόποδες του Βεντερίκου, με αγνάτιο στην επιβλητική και εμβληματική Μουργκάνα.
Η γεωμορφολογία της περιοχής, ένας ύμνος στα βουνά και τα νερά, τα ποτάμια και τις βρύσες. Νερά που κυλάνε από παντού και, θαρρείς, από πάντα! Νερά που κυλάνε μνήμες, ιστορίες, βιωμένο χρόνο. Νερά που γίνονται ουράνια λευκή θάλασσα τέτοιον καιρό, ντύνοντας με αντάρα τον αιθέρα.
Στολίδι του χωριού το Λαογραφικό Μουσείο. Το πρώτο που ιδρύθηκε - το 1971- στη Θεσπρωτία, και από τότε διαρκώς εμπλουτίζεται και πρωτοπορεί με καινοτόμες παρουσιάσεις.
Ιστορικά στοιχεία
Στην περιοχή του Πολυδρόσου υπάρχουν δύο σχετικά γειτονικές θέσεις (Ζαγορά, Σελιό) με σαφή υπολείμματα παλαιών οικισμών ή συγκροτημάτων οικιών. Δεν έχει γίνει ανασκαφικό έργο και δεν υπάρχει επομένως τεκμηριωμένη άποψη για την χρονολόγηση τους και την ιστορία τους. Τα λίγα αντικείμενα που βρίσκονται στο Μουσείο του Συλλόγου ( κράνος , αγνύθες, όστρακα κλπ) μαζί με τους γειτονικούς οχυρωμένους οικισμούς του φαραγγιού του Καλαμά (Οσδίνα , Ραβενή) δείχνουν ότι η περιοχή ήταν κατοικημένη από τον 4ο π.χ. αιώνα τουλάχιστον. 
  Το προηγούμενο όνομα του χωριού όπως προκύπτει από αρκετά γραπτά τεκμήρια ήταν Βλαχοχώρι. Η υπόθεση που μπορεί να γίνει είναι ότι η θέση του χωριού αποτελούσε προσωρινή ή ημιμόνιμη εγκατάσταση βλάχων νομάδων κτηνοτρόφων.
Το φυσικό περιβάλλον
Το μεγαλύτερο τμήμα της έκτασης του Πολυδρόσου περιλαμβάνεται στην οριοθετημένη περιοχή της θέσης «Στενά Καλαμά» του δικτύου Φύση 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Έτσι αποτελεί περιοχή με ειδικό καθεστώς προστασίας και φυσικά με ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον.
 Η σημασία της περιοχής προκύπτει από την παρουσία σειράς οικοτόπων (συνολικά επτά ) με πιο σημαντικούς τα απόκρημνα ασβεστολιθικά βράχια, τα δάση δρυός και τα δάση πλατάνου.

Η συνολική εικόνα διαμορφώνεται και από την παρουσία αξιόλογων ιστορικών μνημείων ( Κάστρο Παλαιοσδίνας , Ραβενής , Γέφυρα Παλαιοσδίνας , Μύλος Αναβρυστικού ).
Η επίσκεψη στο φαράγγι του Καλαμά προσφέρει γνωριμία με υψηλής οικολογικής σημασίας οικοτόπους , αναψυχή , φυσική άσκηση , αισθητική απόλαυση και ιστορικό ενδιαφέρον.
Ο Αϊ Δημήτρης Πολυδρόσου
Η εικόνα που αντικρίζουμε σήμερα ατενίζοντας την εκκλησιά  οφείλεται στην ανακαίνιση - αναστήλωση που έγινε το 1970. Το μόνο παλιό στοιχείο που είναι εμφανές είναι η κεραμοπλαστική επιγραφή πάνω από την κόγχη  του ιερού που φέρει τα γράμματα ΖΠΕ΄, και δηλώνουν το έτος κτίσεως του ναού, σύμφωνα με την αρχαιοελληνική γραφή και τον βυζαντινό τρόπο χρονολόγησης. ΖΠΕ΄ σημαίνει 7085 έτη από κτίσεως κόσμου. Αφαιρώντας από το 7085 τον αριθμό 5508 προκύπτει το έτος 1577( κατά τους 70 σοφούς που μετέφρασαν την Παλαιά Διαθήκη στην αρχαιοελληνική γλώσσα στην Αλεξάνδρεια  τον β΄π. Χ. αιώνα, τότε  δημιουργήθηκε  ο κόσμος) 
Σύμφωνα με διηγήσεις παλαιοτέρων χωριανών που

Πρέβεζα: Δείτε τα αποτελέσματα και την βαθμολογία στην Α ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας


Πραγματοποιήθηκαν χθες οι αγώνες για την 16η αγωνιστική της ΕΠΣ Πρέβεζας- Λευκάδας με τον πρωτοπόρο Τηλυκράτη και κερδίζει εκτός έδρας με το εντυπωσιάκο 2-8. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία είναι:

.