.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Τεύχος Ιουλίου: Περιεχόμενα

Το τεύχος του Ιουλίου έχει αφιέρωμα στην Παραμυθιά, μία συνέντευξη με τον Γιάννη Δημάκα με αφορμή το έργο που ανέβασε ο σύλλογος Φιλιατών, συμβουλές από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Παραμυθιάς, ένα σταυρόλεξο με τοπική διάλεκτο και πολλά άλλα... Δείτε αναλυτικά τα περιεχόμενα του τεύχους:

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ: Με αξιόλογη δράση

Ο εκπολιτιστικός σύλλογος Παγκρατίου ιδρύθηκε το έτος 1983 και είναι ένας από τους πιο δραστήριους συλλόγους του δήμου Σουλίου. Από την αρχή της ίδρυσης του έχει αναπτύξει αξιόλογη και συνεχή δράση, σε συνεργασία και με τους τοπικούς φορείς.  


Στόχοι του ήταν και είναι:
1. Η συμβολή στην πνευματική, εκπολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη των μελών του και γενικά του χωριού μας αλλά και του τόπου μας και γενικότερα.
2. Η παροχή κάθε δυνατής υποστήριξης στους κατοίκους του τόπου μας για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους και προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν και που αποτελούν εμπόδια στην ολόπλευρη ανάπτυξη του τόπου μας.
3.Η εκλαΐκευση και διάδοση των

Πέρδικα. Δύο σε ένα: Και βουνό και θάλασσα!



Ανάμεσα στην Πάργα και τα Σύβοτα βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα χωριά της Θεσπρωτίας που συνδυάζει το βουνό και την θάλασσα. Η Πέρδικα. Οι παραλίες είναι πανέμορφες και εκτίνονται σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων.
Το φυσικό κάλλος συμπληρώνεται από τις καταπράσινες διαδρομές, από τους ελαιώνες και τα ποτάμι που χύνεται στο Καραβοστάσι.
Βέβαια και η Πέρδικα έχει την δική της αρχαία ιστορία με κυρίαρχο αποτύπωμα τα πελασγικά τείχη στο Δυμόκαστρο.
Μέχρι το 1926 ονομαζότανε Αρπίτσα. Το όνομα αυτό κατά την παράδοση, πήρε από μία Αραπίνα (Αραβία) που είχε έρθει για να εξισλαμίσει τους Χριστιανούς σε Μουσουλμάνους.
Η αλλαξοπιστία των Τσάμηδων στην Πέρδικα άρχισε να κορυφώνεται επί Αλή Πασά. Από το 1737 το Οικουμενικό Πατριαρχείο λαμβάνει δραστήρια μέτρα για τη διάσωση του Χριστιανισμού και Ελληνισμού της Ηπείρου, στέλνοντας κατά τα μέσα του 18ου αιώνα στα μέρη της Ηπείρου τον Πάτερ Κοσμά.
Το 1926 μετονομάστηκε Πέρδικα και

.