.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Επέστρεψε στο Νησί το ολόχρυσο το καρυοφύλλι του Αλή Πασά

Ένα ακόμη κομμάτι, στο παζλ της ιστορίας των Ιωαννίνων, πρόσθεσε ο Φώτης Ραπακούσης. Ένα ξεχωριστό κομμάτι, που για τον ίδιο ήταν όνειρο ζωής... Πρόκειται για το καρυοφύλλι του Αλή Πασά.
Πρόκειται για ένα όπλο υψηλής αισθητικής, κεντημένο με χρυσό κι ασήμι, χαρακτηριστικό δείγμα της Γιαννιώτικης τέχνης.
Το καρυοφύλλι του Αλή Πασά, που έχει χαραγμένο το όνομά του, φιλοξενείται σε περίοπτη θέση στο

Στο σκοτάδι για 6 μέρες η Γη!

Κατά καιρούς δημοσιεύονται στο διαδίκτυο κάποιες "ειδήσεις" απόλυτα εντυπωσιακές οι οποίες όχι μόνο αναπαράγονται από πολλά άλλα site αλλά γίνονται και πιστευτά από αρκετούς. Μάλιστα κάποια είναι τόσο κραυγαλέα λάθος που αποδεικνύει ότι αυτοί που έκαναν την αναπαραγωγή δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το άρθρο.
Για παράδειγμα, τις τελευταίες μέρες δημοσιεύεται το άρθρο "Στο σκοτάδι για 6 μέρες η Γη!", μια πληροφορία την οποία την επιβεβαιώνει και η ΝΑΣΑ. Θα βάλω την ημερομηνία από μία ανάρτηση επιλέγοντας τυχαία ένα site (http://www.redder.gr/redder-web/44540/sto-skotadi-gia-6-meres-i-gi) όπου δημοσιεύθηκε το άρθρο αυτό την Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015....

Διαβάστε τώρα προσεκτικά την είδηση όπως δημοσιεύθηκε:

Λαμποχώρι: στην άκρη του Προδρομίου


Το Λαμποχώρι είναι ένας οικισμός του Προδρομίου (πλέον Δαφνούλας), αν και δεν έχουν ενταχθεί  όλα τα σπίτια…, όπου τα σπίτια βρίσκονται εντός μιας οργιώδους βλάστησης.
Ο οικισμός αυτός δεν έχει πια κατοίκους καθώς οι τελευταίοι κάτοικοι το εγκατέλειψαν περίπου στο 1980 αφού δεν υπήρχε ρεύμα, δρόμος και δίκτυο ύδρευσης. Όμως οι κάτοικοι του Λαμποχωρίου, που ήταν όλοι συγγενείς μεταξύ τους έχουν φροντίσει να κρατήσουν ζωντανή την μνήμη του και να προσπαθούν ακόμα και τώρα να δώσουν ζωή στον ερειπωμένο τόπο. Ήδη κατάφεραν με την βοήθεια και άλλων φορέων όπως του δήμου Σουλίου και της περιφέρειας, να φέρουν το νερό στον οικισμό!!!
Για να μπορέσουν να δυναμώσουν τους δεσμούς τους έχουν δημιουργήσει την  αδελφότητα Λαμποχωριτών και ανά 4 χρόνια βάση καταστατικού συναντιούνται ώστε να έρχονται σε επαφή όλοι οι συγγενείς και να μοιράζουν εικόνες, εμπειρίες και όνειρα.
Το χωριό δημιουργήθηκε από τον Χρήστο Μπότσαρη, ο οποίος ήρθε από το Αλποχώρι Σουλίου, το 1741 για να γλυτώσει αντίποινα από τους Αλβανοτσάμηδες, καθώς στην απελευθέρωση του Επταχωρίου είχε εκτελέσει πολλούς από αυτούς. Εγκαταστάθηκε λοιπόν στο βορειοδυτικό σημείο του Προδρομίου ονομάζοντας το Αλποχώρι και αλλάζοντας το επίθετο του σε Σιάμπεης ώστε να μην δίνει στόχο.
Αργότερα οι απόγονοι του μετονομάζουν τον οικισμό σε Λαμποχώρι, ίσως λόγω της μεγάλης λάμψης του ήλιου σε αυτό το σημείο, και αλλάζουν το επίθετο τους σε Βασιλείου. Στον οικισμό

υπήρχαν στην συνέχεια δύο επίθετα: οι Βασιλαίοι και οι Μαρκαίοι
Ο οικισμός έχει 7 σπίτια και έφτασε να

Καλημέρα



.