.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στην Πάργα


Συνελήφθησαν, σήμερα (6.9.2015) μετά τα μεσάνυχτα, στο 2ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Πάργας – Αγίας Κυριακής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας, ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 19χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που

Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (05-09-2015) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 51χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά παράνομου μετανάστη.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, οι αστυνομικοί

Παραλία Κερέντζας

Η Παραλία της Κερέντζας βρίσκεται στο Νομό Πρέβεζας στο δήμο Πάργας κοντά στον χωρίο Βαλανιδοράχη κατάλληλη για όποιον θέλει να χαλαρώσει και να κάνει κάμπινγκ. Είναι μια παραλία αμμώδης, ρηχή με ένα ποταμάκι στο ΝΑ άκρο της και ένα λιμανάκι για μικρά σκάφη στο ΒΔ.
Ιστορικά
Ο όρμος του Οδυσσέα (Κερεντζα όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι την παραλία)
Όταν ο βασιλιάς της Ιθάκης, άφησε τελικά την Πηνελόπη, πέρασε από την παραλία της Κερέντζας για την ηπειρωτική γη της Θεσπρωτίας,για να εξευμενίσει τον Θεό Ποσειδώνα όπως του είχε πει ο μάντης Τειρεσίας να πάρει ένα κουπί στον ώμο και να ταξιδέψει στη στεριά μέχρι να βρει κάποιον που να μην γνωρίζει τη θάλασσα και τι είναι το κουπί. Μέχρι που έφτασε στο εσωτερικό της Θεσπρωτίας. Στης μέρες μας έχει ψηφιστεί ως αλιευτικό καταφύγιο από

Λούτσα - Βράχος: απέραντο γαλάζιο, απέραντη παραλία

Μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες παραλίες είναι αυτή της Λούτσας, στον νομό Πρεβέζης. Ουσιαστικά πρόκειται για μία παραλία περίπου 3,5 χιλιομέτρων που την μοιράζονται η Λούτσα και ο Βράχος. Το χωριό της Λούτσας αλλά και όλη η γύρω περιοχή είναι πνιγμένη στο πράσινο καθώς περιτριγυρίζεται από ελαιώνες και πευκοδάσος. Στο 38ο χλμ της εθνικής Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας ξεχωρίζει η παραλία αλλά και η υπέροχη θέα καθώς αγναντεύει κανείς το απέραντο γαλάζιο του Η πρόσβαση από την εθνική οδό, που συνδέει την Πρέβεζα με την Ηγουμενίτσα, είναι πολύ εύκολη. Αρκεί να ακολουθήσεις την πινακίδα προς Βράχο, που θα συναντήσεις πρώτη ή προς Λούτσα λίγα χλμ πιο πάνω και να πάρεις τους κατηφορικούς δρόμους που θα σε φέρουν κυριολεκτικά πάνω στο κύμα.
Ιονίου Πελάγους.
Έτσι, με μέτωπο το καταγάλανο Ιόνιο και «πλάτη» τον καταπράσινο λόφο που τις σκιάζει οι παραλίες της Λούτσας και του Βράχου, ενωμένες αλλά ταυτόχρονα και με ευδιάκριτα «σύνορα», απλώνονται σε έξι! ατέλειωτα χιλιόμετρα χρυσαφένιας αμμουδιάς.
Στα παράλια υπάρχει ένας  κεντρικός δρόμος ο οποίος από τη μια μεριά κατακλύζεται από ενοικιαζόμενα δωμάτια και beach bar και από την άλλη μεριά ξεκινά η πλατιά αμμουδιά. Τα beach bar έχουν φροντίσει για την άνεση σου στην παραλία, με τις δωρεάν ψάθινες, κομψές ομπρέλες και τις άνετες ξαπλώστρες όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, το ποτό σου ή το snack σου ενώ από τα ηχεία πλημμυρίζει η παραλία με τα τελευταία καλοκαιρινά hitάκια.
Κατά μήκος της αμμουδιάς υπάρχουν στημένοι φιλέδες αν σου αρέσει το beach volley, τραπέζια του πινγκ πονγκ, κούνιες για τα πιτσιρίκια, καμπίνες για να αλλάξεις ρούχα και ντουζιέρες για να
ξεβγάλεις αλάτια και λάδια, καθώς και εξέδρες όπου μπορείς να καταπιαστείς με πολλά θαλάσσια σπορ.
Εκτός από τα μπαράκια στην Λούτσα βρίσκει κανείς ένα super market, αρκετά mini market, εστιατόρια, ταβερνάκια και καφετέριες.
Η θάλασσα είναι κρυστάλλινη και καταγάλανη αλλά όχι ιδιαίτερα ρηχή, κι αν και τον περισσότερο καιρό είναι ζεστή και ήρεμη υπάρχουν κάποιες περίοδοι, συνήθως μέσα Ιουνίου και αρχές ή μέσα Ιουλίου, που τα κύματα απευθύνονται μόνο στους πολύ τολμηρούς ενώ το νερό έχει μετατραπεί σε παγάκια και γι’ ευθύνονται τα ρεύματα από την Αδριατική. Αλλά το φαινόμενο αυτό κρατά πολύ λίγες μέρες και μετά τόσο η θερμοκρασία του νερού όσο

Καλημέρα


.