.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Περιεχόμενα τεύχους Σεπτεμβρίου


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ τεύχους Σεπτεμβρίου

Σελ. 4: Σεπτέμβριος, μια γνωριμία με τον έβδομο μήνα!
Σελ. 5: Ώρα για διάβασμα (συμβουλές)
Σελ 7: Σούλι Παραμυθιάς: Δικαίωμα στο όνειρο
Σελ. 9:  Ορκωμοσία ΔΣ δήμου Φιλιατών
Σελ. 10: Ορκωμοσία ΔΣ δήμου Σουλίου
Σελ. 12: Από τις όχθες του Καλαμά ξεπηδά μία Νεράιδα
Σελ. 14: Λαογραφικό μουσείο Γλυκής
Σελ. 15: Ποδήλατο στο χωριό
Σελ. 17: Ο έρωτας του Νάρκισσου

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Ξηρολοφιτών «Ο ΚΟΚΚΥΤΟΣ»: Πολιτισμός και εκδηλώσεις


Οι δραστηριότητες του συλλόγου ξεκίνησαν άτυπα στις αρχές του 2000 με πρωτοβουλία των παιδιών του χωριού,  με την δημιουργία της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Ξηρολόφου. Η προσπάθεια αυτή αγκαλιάστηκε από όλους τους χωριανούς , οι οποίοι έκριναν αναγκαίο να ιδρυθεί πλέον ο σύλλογος του Ξηρολόφου τον Ιούνιο του 2005.
Σκοπός του συλλόγου είναι να συμβάλει, με τη δράση των μελών του  στην πολιτιστική ανάπτυξη, στην κοινωνική συνείδηση, στην ανιδιοτελή προσφορά, στην συνέχιση της λαϊκής παράδοσης, στην προώθηση τοπικών προβλημάτων.

Δραστηριότητες του Συλλόγου:
Ο σύλλογος συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, με τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις όλο το χρόνο αρχίζοντας με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στη συνέχεια, συμμετέχει στο πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων του Δήμου ενώ ανάβει  τη δική του φωτιά το βράδυ της Κυριακής των Αποκριών όπου στήνεται χορός με παραδοσιακή μουσική, πλούσια εδέσματα και άφθονο κρασί που προσφέρεται δωρεάν.
Για να διατηρηθεί η παράδοση ζωντανή, ο σύλλογος αναβιώνει την παραμονή του Ευαγγελισμού (στις 24 Μαρτίου), το έθιμο των Λαμπαδοφοριών. Το έθιμο αυτό έχει τις ρίζες του στα

.