.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Δελτίο τύπου για την επίσκεψη του επιμελητηρίου στον δήμο Σουλίου

Η Διοίκηση του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας επισκέφθηκε το Δήμο Σουλίου την Δευτέρα που μας πέρασε,  23 Μαρτίου 2015. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Πάσχος, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννου, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Τσακίρης, ο Διευθυντής του επιμελητηρίου κ. Ζουμπούλης, η Δήμαρχος Σουλίου κ. Μπραΐμη - Μπότση, ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος εμπορίου κ. Κωσταράς και ο εντεταλμένος τουρισμού κ. Λώλος.
Συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης

Το συγκινητικό γράμμα Βαρθολομαίου στην οικογένεια Γιακουμάκη

Συγκλονισμένος από τον «πρόωρο και άδικο θάνατο» του Βαγγέλη Γιακουμάκη εμφανίστηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος μίλησε για τον αδικοχαμένο νέο ανήμερα του Ευαγγελισμού που θα εόρταζε τα ονομαστήρια του. 

Σε επιστολή που απέστειλε προς τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο, από τον οποίο ζητά να διαβιβάσει τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια Γιακουμάκη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης σημειώνει ότι ο Βαγγέλης «θα εορτάσει τα ονομαστήριά του μετά των αγγέλων».

«Δεν θα μπορούσαμε να μην θυμηθούμε το αδικοχαμένο παλικάρι»

Όπως κάθε χρόνο, ανήμερα του Ευαγγελισμού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Βαφεοχώριο, στην

Κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους στο μνημείο Ηρώο Σουλιωτών - Ακυρώθηκε η παρέλαση (ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Σουλιωτών. Στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από την δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση, την σύμβουλο περιφέρειας Αντιγόνη Φίλη, από την αστυνομική και πυροσβεστική αρχή, από τα σχολεία και τον ΦΟΠ. Μετά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμή των ένδοξων νεκρών και μετά την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου η τελετή έλαβα τέλος καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για την μαθητική παρέλαση.
Ακολουθεί βίντεο με την κατάθεση στεφάνων καθώς και φωτογραφίες.

ΒΙΝΤΕΟ: Λαμπαδοφορίες στην Ξηρόλοφο (και φωτογραφίες)

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε εχθές το βράδυ η αναβίωση του εθίμου "Λαμπαδοφορίες" που διοργάνωσε ο εκπολιτιστικός σύλλογος Ξηρολόφου. Δεκάδες κάτοικοι από όλον τον δήμο Σουλίου βρέθηκαν στον χώρο του δημοτικού σχολείου Ξηρολόφου, Αρχαίας Ελέας, για να παρακολουθήσουν το έθιμο. Εκτός από την αναβίωση του εθίμου είχαμε και χορευτικά από τα τμήματα του ΦΟΠ και των πολιτιστικών συλλόγων Παγκρατίου, Γαρδικίου και Προδρομίου.
Το παρών έδωσαν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Σουλίου, η σύμβουλος της περιφέρειας Αντιγόνη Φίλη, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άρης Μαρέτας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. Ο αντιδήμαρχος Θωμάς Φράγκος απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της δημάρχου Σταυρούλας Μπραϊμη Μπότση η οποία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.
Ακολουθεί βίντεο με αποσπάσματα από τις λαμπαδοφορίες και των χορευτικών καθώς και φωτογραφίες:

.