.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Τα συμπεράσματα από την συνάντηση για τα προβλήματα του αγροτικού κλάδου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Ιουλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου, η προγραμματισμένη ανοιχτή συνάντηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κλάδος συνολικά καθώς και τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων τους για τις επιδοτήσεις.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός από τη Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι αγροκτηνοτροφικών συλλόγων, εκπρόσωποι της ΕΑΣ, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ καθώς και αγρότες.
Η Δήμαρχος Σουλίου συγκεντρώνοντας στο

τέλος της συνάντησης τα συμπεράσματα από τις τοποθετήσεις των παραβρισκόμενων ανέφερε τα εξής:
Ο αγροτικός κόσμος στην περιοχή μας βιώνει μια κρίση η οποία είναι ιδιαίτερα επώδυνη τόσο για τους αγρότες όσο και για την τοπική οικονομία. Τα αίτια πολλά
1) οι Έλληνες παραγωγοί, μικροί σε οικονομική δύναμη, πολυάριθμοι και ασυντόνιστοι δεν μπορούν να διασφαλίσουν την παραγωγή και την τιμή των προϊόντων.
2) η αποτυχία του συνεταιριστικού κινήματος
3) οι μονοκαλλιέργειες
4) η πιστοποίηση – ποιότητα - προώθηση
5) και βέβαια τα σοβαρά ζητήματα με τις επιδοτήσεις και την επιλεξιμότητα των βοσκήσιμων εκτάσεων και τη νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων.
Ο Δήμος δεσμεύτηκε για συνέχιση τέτοιου είδους συναντήσεων, συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και δημιουργία ενός γραφείου εξυπηρέτησης αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.