.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Step Φεβρουαρίου: Φοινίκι: Παραδοσιακό κάλλος

Το Φοινίκι Θεσπρωτίας στο δήμο Φιλιατών είναι ένα πανέμορφο ορεινό παραδοσιακό χωριό.
Απέχει περίπου 5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Φιλιατών. Το 1976 χαρακτηρίστηκε ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, καθώς αποτελεί τον καλύτερα διατηρημένο παραδοσιακό οικισμό της Θεσπρωτίας.

Όμορφα αρχοντικά και γραφικά καλντερίμια, λιθόστρωτες αυλές και αψιδωτά παράθυρα σκαρφαλωμένο στο βουνό, το Φοινίκι ρεμβάζει την κοιλάδα του ποταμού Καλαμά. Τα σπίτια του χωριού, δίπατα και τρίπατα αρχοντικά, είναι όλα φτιαγμένα από πέτρα με έσοδα από

Ο Μάριος Κάτσης παραδέχεται το λάθος του και ζητάει συγγνώμη

Τελικά ο βουλευτής Θεσπρωτίας παραδέχθηκε ότι παρκάρισε σε θέση ΑΜΕΑ και μέσω της προσωπικής του σελίδας ζήτησε συγγνώμη. Αναλυτικά ο Μάριος Κάτσης έγραψε:

Step Φεβρουαρίου: Πάργα: Ένα ελαιοτριβείο με ιστορία 100 χρόνων!

Η ιστορία της ελιάς, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ζωή των ανθρώπων της Μεσογείου. Αν και η πρώτη καλλιέργεια ελαιόδεντρων στον κόσμο έγινε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη, η ελιά – από αρχαιοτάτων χρόνων – θεωρούταν ιερός καρπός. Εμφανίζεται στους μύθους, στις παραστάσεις και στην ιστορία των λαών της, αποτελώντας ανέκαθεν σύμβολο αγώνων, ευημερίας, ειρήνης, γονιμότητας και ευφορίας.
Στην Πάργα, η παραγωγή της ελιάς άρχισε να

Εκπροσωπώντας τον δήμο Σουλίου στις αγροτικές κινητοποιήσεις


Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της επιτροπής των αγροτών Θεσπρωτίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2016 στην Εγνατία οδό (είσοδο λιμένα) βρέθηκαν η Δήμαρχος Σουλίου κα. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος αγροτικών  θεμάτων κ. Κωσταράς Σταύρος και ο επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Μαρέτας Αριστείδης οι οποίοι επέδωσαν το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου  που λήφθηκε την 27η Ιανουαρίου 2016 και αφορούσε  την στήριξη του 
ΔΣ στον αγώνα των αγροτών ενάντια

Αυτοκίνητο βουλευτή σε θέση ΑΜΕΑ;



Όπως φαίνεται στην φωτογραφία ένα αυτοκίνητο έχει παρκάρει σε θέση ΑΜΕΑ στην Παραμυθιά. Αναγνώστης μας καταγγέλλει στο Stepperiodiko.blogspot.gr  ότι το αυτοκίνητο ανήκει στον βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριο Κάτση....

Η καταγγελία είναι σοβαρή καθώς οι πολιτικοί μας εκτός των άλλων θα πρέπει οι ίδιοι να δίνουν το καλό παράδειγμα και φυσικά να σέβονται νόμους και ανθρώπους.
Εν αναμονή λοιπόν διάψευσης ή επιβεβαίωσης από τον βουλευτή αναρτούμε τις φωτογραφίες με κάθε επιφύλαξη...

Αγώνας ζωής και ανθρωπιάς για τον μικρό Βαγγέλη

Έχει ξεκινήσει ένας αγώνας ζωής για τον μικρό Βαγγέλη, αρχικά από τον Εμπορικό σύλλογο Πάργας. Ο μικρός Βαγγέλης πρέπει σύντομα να κάνει επέμβαση να αφαιρεθεί όγκος. Πολλοί έχουν ανταποκριθεί.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι και οι ποδοσφαιρικές ομάδες από την Θεσπρωτία και την Πρέβεζα, οι οποίες διοργανώνουν αγώνα στις 4 Φεβρουαρίου, στις 15,30,  στο γήπεδο του Γαρδικίου με τα έσοδα να

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη καταδικασμένου για ληστεία

Συνελήφθη, σήμερα (01.02.2016) στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση.
Ο 34χρονος εντοπίστηκε από

Δήμος Σουλίου: Η δήμαρχος Σουλίου συγχαίρει την Μαρίνα Μπέση

Η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση συγχαίρει δημοσίως την Μαρίνα Μπέση για την ανάληψη των καθηκόντων της ως Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αναλυτικά η επιστολή
αναφέρει:
Αγαπητή Μαρίνα, 
με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων σου καθηκόντων ως Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα ήθελα να σε συγχαρώ και να σου ευχηθώ καλή και γόνιμη δημιουργική θητεία στο σύνθετο έργο σου. 
Η Δημοτική Αρχή, οι υπηρεσίες του Δήμου και

Ο Τάκης Παπαματθαίου ισχυρίζεται ότι είναι ζωντανός! Το ΙΚΑ τον διαψεύδει κατηγορηματικά!

Μακάβριες καθημερινές ιστορίες από το ελληνικό δημόσιο. Ισχυρίζεσαι ότι είσαι ζωντανός; Μπορείς να το αποδείξεις;

Κάτι παρόμοιο βίωσε ο Τάκης Παπαματθαίου, όταν θέλησε να δει πόσα ένσημα έχει συμπληρώσει στο ΙΚΑ. Ο γνωστός ηθοποιός είδε στην οθόνη του ένα μακάβριο μήνυμα από τον ασφαλιστικό του φορέα.

Όπως αφηγήθηκε ο ίδιος

Step Φεβρουαρίου: Πύργος Κούλια: στα πόδια του όλη η Παραμυθιά!!!

Ένα από τα καλύτερα σωζόμενα δείγματα οχυρωματικής κατοικίας στη βορειοδυτική Ελλάδα, μοναδικό στην περιοχή της Θεσπρωτίας, η Κούλια της Παραμυθιάς, είναι πλέον επισκέψιμη για το κοινό. Τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο καθώς

Συγκινητικό.. Δεκάδες Γιαννιώτες εθελοντές δότες μυελού οστών

Τριακόσιοι περίπου Γιαννιώτες, ανάμεσά τους πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί κι αθλητές, ανταποκρίθηκαν σε μία δράση αγάπης και προσφοράς κι έγιναν δότες μυελού των οστών.
Την εκδήλωση ευαισθητοποίηση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, με τη συνεργασία του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».
Επρόκειτο για μία πρωτοβουλία άξια πολλών επαίνων που πρέπει να βρει κι άλλους μιμητές. 
Η διαδικασία ήταν εξαιρετικά απλή και

ΒΙΝΤΕΟ: Παραμυθιά: Εκδήλωση του συλλόγου εργαζόμενων ΟΤΑ για τον Γιάννη Ρίτσο (+ΦΩΤΟ)


Μια όμορφη και ουσιαστική εκδήλωση έγινε χθες το βράδυ για τον Γιάννη Ρίτσο, στην Παραμυθιά, στον πολυχώρο Καρκαμίσι. Η εκδήλωση ήταν δομημένη με τρόπο που να μην κουράζει τον θεατή δίνοντας του παράλληλα μια ολοκληρωμένη εικόνα του μεγάλου ποιητή. Η εκδήλωση  περιλάμβανε χρονολόγιο για τη ζωή του ποιητή, ανάλυση του έργου του, πλαισιωμένη από απαγγελία ποιημάτων και βίντεο, καθώς και μουσικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική. 
Δυστυχώς οι θεατές ήταν ελάχιστοι κάτι που θα πρέπει να μας βάζει σε σκέψεις σχετικά με τις επιλογές μας.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο Σπύρος Υφαντής, πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ Θεσπρωτίας και ο Κώστας Δελλής. Ποιήματα απήγγειλαν οι Γρηγόρης Πάρλας, Ραλλίτσα Αγγέλοβα, Κατερίνα Τζαφείρη, Βεατρίκη Τζούρτζου και Χρυσηίδα Γεωργίου. Μουσική έπαιξαν ο Αλέξανδρος Χρήστου - μπουζούκι, ο Σταύρος Ζώτος - κιθάρα, ενώ τραγούδησε η Χρυσηίδα Γεωργίου. Την επιμέλεια των ποιημάτων είχε η Ιωάννα Δημητρίου και τη σκηνοθεσία, αλλά και την επιμέλεια των video είχε ο Χαράλαμπος Τσιτουρίδης.
Δείτε στην συνέχεια βίντεο με χαρακτηριστικά αποσπάσματα καθώς και φωτογραφίες από την εκδήλωση:

.