.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Καθαρισμός στο Βάλτο Πάργας, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2015

Γνωρίζοντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί συνεχή αγώνα και προσπάθεια απ’ όλους, το Ξενοδοχείο Parga Beach Resort σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και το Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας, τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015, συμμετείχε στον καθαρισμό της ακτής στο Βάλτο της Πάργας, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2015 που ξεκίνησε 19 Σεπτεμβρίου 2015 και ολοκληρώνεται 19 Οκτωβρίου 2015 (μήνας δράσης για το θαλάσσιο περιβάλλον). 
Η πρωτοβουλία αυτή που

Ανακοινώθηκαν 4 προδημοσιεύσεις ΕΣΠΑ

Τις τέσσερις νέες προδημοσιεύσεις έργων μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προδημοσιεύσεις αφορούν έργα ύψους 350 εκατ. ευρώ και θα τεθούν από σήμερα και για περίπου ένα μήνα σε δημόσια διαβούλευση.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μετά τη λήξη του μηνός, θα έχουν περίπου 2 μήνες καιρό για να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.
Αναλυτικά οι τέσσερις δράσεις:

Ανακοίνωση του δήμου Σουλίου για το Λάμποβο



Ο δήμος Σουλίου με ανακοίνωση του ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν για την επιτυχή διεξαγωγή του. Η ανακοίνωση λέει:
" Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη “ΛΑΜΠΟΒΟΣ” στην Παραμυθιά.
Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν σε αυτό, ιδιαίτερα

9 θέσεις εργασίας στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Την πρόσληψη εννέα συμβασιούχων προωθεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης «Βασικές υποδομές και εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης αρχαίου θεάτρου Γιτάνων (Α’ Φάση)». 

Θα υπογραφούν συμβάσεις εργασίας διάρκειας δύο μηνών. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 19 Οκτωβρίου 
 
Η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:

ΚΠΕ Φιλιατών: «Εθελοντική δράση καθαρισμού του ποταμού Καλπακιώτικου 09/10/2015»

         

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 09 Οκτωβρίου καθαρισμός του πυθμένα και του παρόχθιου τμήματος του Καλπακιώτικου (παραπόταμου του Καλαμά) που διοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση HELMEPA, η οποία παρείχε τον εξοπλισμό.  Στη δράση συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου, του ΕΠΑ.Λ και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών.
Αρχικά οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την οικολογική σημασία του Καλπακιώτικου για την περιοχή μας και τους κινδύνους που διατρέχει εξαιτίας της μόλυνσης. Στη συνέχεια έγινε ιστορική αναδρομή και αναφορά σε πολιτισμικά στοιχεία που σχετίζονται με το ποτάμι.  Πριν τον καθαρισμό έγινε συζήτηση για τη σημασία του εθελοντισμού και

Τροχαίο στο Καρυώτι Παραμυθιάς

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Καρυώτι Παραμυθιάς, οταν ΙΧ όχημα εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με ΙΧ όχημα που κινούταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν

Τα οικονομικά αποτελέσματα του Λάμποβου


Μετά και την οριστική επιβεβαίωση των οικονομικών στοιχείων από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Σουλίου, κάνουμε γνωστό τα τελικά δεδομένα (εισπράξεις - δαπάνες) του «ΛΑΜΠΟΒΟΥ» Παραμυθιάς που πραγματοποιήθηκε με ευθύνη και διαχείριση της Δημοτικής Αρχής από 4 έως 11 Οκτωβρίου 2015:

Σύλληψη 50χρονου στο Ράγιο Θεσπρωτίας για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (11-10-2015) το μεσημέρι στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 50χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα που

Καλημέρα


.