.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Σήμα κινδύνου από πλοίο με μετανάστες ανοιχτά της Κέρκυρας

Πλοίο με αρκετούς επιβάτες εξέπεμψε σήμα κινδύνου δυτικά της Κέρκυρας, μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112.  Η ιταλική ακτοφυλακή ειδοποίησε άμεσα για το συμβάν τις ελληνικές Αρχές. Πάνοπλοι άνδρες των Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού αναχωρούν αυτή την ώρα, με δύο σκάφη, από το λιμάνι της Κέρκυρας προκειμένου να φθάσουν στη θαλάσσια περιοχή των Οθωνών.

Την επιχείρηση συντονίζει ο λιμενάρχης της Κέρκυρας και σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο είναι δουλεμπορικό και μεταφέρει μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

Σύμφωνα με τις
πρώτες πληροφορίες που μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο στο πλοίο επιβαίνουν παράτυποι μετανάστες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο και για την κατάστασή του.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας είπε: «Ενημερώθηκα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας ότι 12:54 εξέπεμψε SOS φορτηγό πλοίο με σημαία Μολδαβίας και βρίσκεται 3 μίλια νοτιοδυτικά από το νησί των Οθωνών. Έχει κατεύθυνση από το νότιο Ιόνιο και προς το βορρά και προς λιμάνι της Κροατίας».
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά από σήμα κινδύνου που εξέπεμψε σε απόσταση δύο μιλίων από τη νήσο Οθωνοί πλοίο που φέρεται να μεταφέρει πάνω από 600 λαθρομετανάστες σπεύδουν στη θαλάσσια περιοχή η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ και ένα ελικόπτερο S70 TOY ΠN.

Κοντά στο νησί των Οθωνών κινείται το πλοίο που εξέπεμψε σήμα κινδύνου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας των Οθωνών Γιώργος Αργυρός, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει στην ίδια περιοχή και ένα δεύτερο εμπορικό πλοίο, χωρίς να διευκρινίσει αν αυτό συνδέεται με το πρώτο.

Ο κ. Αργυρός είπε επίσης ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί σχεδόν 8 μποφόρ και πως τα δύο μικρά εμπορικά κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, νότια νοτιοδυτικά του νησιού με σκοπό προφανώς να προστατευθούν από τη θαλασσοταραχή. Μάλιστα, πρόσθεσε, το ένα από τα δύο φέρει σημαία Μολδαβίας.

Οι άνδρες του φυλακίου του Λιμενικού που βρίσκεται στο νησί των Οθωνών, σύμφωνα με τον πρόεδρο, προσπαθούν με τα μέσα που διαθέτουν από τη στεριά να καταγράψουν τις κινήσεις των δύο πλοίων, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.




Πηγή 
http://www.real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.