.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Γιορτή των μανιταριών και της φύσης στο Κ.Π.Ε. Φιλιππιάδας!

Σε μια μεγάλη γιορτή των μανιταριών και της φύσης με τη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας από όλη την Ήπειρο, εξελίχθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο μανιταρόφιλων Ηπείρου.


IMG 0160

Περισσότερα από 180 άτομα από τη Φιλιππιάδα, την Πρέβεζα, την Άρτα, τα Ιωάννινα αλλά και την Κέρκυρα βρέθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί στο χώρο του ΚΠΕ Φιλιππιάδας και είχαν την ευκαιρια να παρακολουθήσουν εισηγήσεις για τα μανιτάρια και τα δασικά οικοσυστήματα και να συμμετέχουν σε περιήγηση, αναγνώριση, μελέτη και συλλογή μανιταριών στο δάσος του Ζηρού.

IMG 0276

IMG 0293

Η Υπεύθυνη ΚΠΕ Φιλιππιάδας κα Μαριάννα Νάστου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και στην εισήγησή της μίλησε για «τα μανιτάρια-ανακυκλωτές της φύσης: ο ρόλος των μανιταριών στη λειτουργία των δασικών οικοσυστημάτων μέσα από τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης», ενώ αμέσως μετά ο κ. Στάθης Βασδέκης, Τεχνολόγος γεωπονίας, μίλησε για «τα φαρμακευτικά μανιτάρια».

IMG 0347

IMG 0328

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση για τα μανιτάρια με τον πρόεδρο του συλλόγου Μανιταρόφιλων Ηπείρου κο Ντίνο Θανάση και αμέσως μετά οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και περιηγήθηκαν στο υπέροχο δάσος που περιβάλλει τη Λίμνη Ζηρού, αναγνώρισαν και συνέλεξαν επιλεκτικά μανιτάρια και επιστρέφοντας στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ είχαν την ευκαιρία να γευτούν την πεντανόστιμη μανιταρόσουπα που σερβιρίστηκε σε όλους στο κλεισιμο της εκδήλωσης

Δείτε το video



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.