.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Καθαρισμός στο Βάλτο Πάργας, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2015

Γνωρίζοντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί συνεχή αγώνα και προσπάθεια απ’ όλους, το Ξενοδοχείο Parga Beach Resort σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και το Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας, τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015, συμμετείχε στον καθαρισμό της ακτής στο Βάλτο της Πάργας, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2015 που ξεκίνησε 19 Σεπτεμβρίου 2015 και ολοκληρώνεται 19 Οκτωβρίου 2015 (μήνας δράσης για το θαλάσσιο περιβάλλον). 
Η πρωτοβουλία αυτή που
συντονίζει η HELMEPA πραγματοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο από τον Αμερικανικό ΜΚΟ Ocean Conservancy. Στόχος της είναι να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης ακτών και θαλασσών με απορρίμματα και την άμεση ανάγκη για μια πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά απ’ όλους.

Στον καθαρισμό έλαβαν μέρος 30 μαθητές του Γυμνασίου, οι οποίοι προσπάθησαν να συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος καταγράφοντας τα απορρίμματα που συνέλλεξαν και προσφέροντας έτσι πολύτιμα επιστημονικά στοιχεία για τις ποσότητες, τα είδη και την προέλευσή τους. Τα στοιχεία αυτά επεξεργάστηκαν από τη HELMEPA και προωθήθηκαν στους αρμόδιους εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς και στο Ocean Conservancy για περαιτέρω αξιοποίηση.
Τα παιδιά για άλλη μια φορά μας πέρασαν το μήνυμά τους: « Ας βάλουμε λοιπόν όλοι ένα χεράκι να καθαρίσουμε τον τόπο μας βελτιώνοντας έτσι μόνοι μας την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητά μας!» και παράλληλα το Parga Beach Resort απέδειξε για άλλη μια φορά έμπρακτα την εφαρμογή πολιτικής κοινωνικής ευθύνης και προστασίας περιβάλλοντος με την συμμετοχή του σε τέτοιου είδους δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τους μαθητές του Δέσκειου Γυμνασίου Πάργας, τον Γυμνασιάρχη κο Σπύρο Νούση και τους καθηγητές και τους συγχαίρουμε για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση που επιδεικνύουν.



 Πηγη http://www.fanaripress.gr/ από parga-zozefina.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.