.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

Το Θεατρικό Μουσείο φαίνεται πως θα μετακομίσει στο Μέγαρο Μουσικής, μετά από την πολύχρονη περιπέτεια του. Οι εργαζόμενοι στο Μουσείο, το οποίο είναι και το μοναδικό εθνικό ίδρυμα σε σχέση με τη θεατρική ιστορία της Ελλάδας, έχουν πολλάκις απευθύνει έκκληση στο Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς το κτίριο όπου στεγαζόταν βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.
Με ανακοίνωσή τους τον Μάιο του 2015, είχαν ενημερώσει για την κατάσταση, αναφέροντας: « Το αποδεκατισμένο Θεατρικό Μουσείο χωρίς προσωπικό, επισκέπτες και ερευνητές, κλειστό και εγκαταλελειμμένο, με εκτεθειμένα σε καταστροφικούς κινδύνους (κατσαρίδες, ποντίκια, τερμίτες, γάτες, ψύλλους και διαρρήξεις) τα σπάνια και πολύτιμα εκθέματα και αρχεία του, αργοπεθαίνει και καταστρέφεται».
Τελικά χθες, το Υπουργείο Πολιτισμού βρήκε επιτέλους τη λύση κι έτσι το μουσείο θα μεταφερθεί στο Μέγαρο Μουσικής, εξασφαλίζοντας έτσι μια αξιοπρεπή στέγη. Βέβαια, ένα Μουσείο δεν είναι μόνο το κτίριο , αλλά και οι άνθρωποι που το στελεχώνουν και κυρίως το ερευνητικό προσωπικό του, αλλά τουλάχιστον έγινε μια αρχή.
Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ αναφέρει τα εξής:
«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναγνωρίζοντας τους κινδύνους στους οποίους εκτίθεται το σπουδαίο αρχείο και τα εκθέματα του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου-Θεατρικού Μουσείου, έχει έρθει σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να βρεθεί άμεση λύση.
Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΜΕΕΘ, το ΥΠ.ΠΟ.Α. πρότεινε τη στέγαση του ΚΜΕΕΘ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα μετεγκατάστασης, τόσο της πολύτιμης βιβλιοθήκης, όσο και των εκθεμάτων του.
Προς τον σκοπό αυτό και με γνώμονα την ανάγκη οριστικής επίλυσης του προβλήματος που χρονίζει, το ΥΠ.ΠΟ.Α., έχει υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις και αναμένει τις αποφάσεις των αρμόδιων φορέων για τη διάσωση του Θεατρικού Μουσείου».
Ευκαιρία είναι, με αυτή την αλλαγή να αξιοποιηθούν περισσότερα αρχεία, που λόγω έλλειψης χώρου, δεν παρουσιάζονταν στο κοινό κι έτσι η χώρα που γέννησε το θέατρο να αποκτήσει ένα μουσείο αντάξιο της Ιστορίας της.

πηγή  http://www.onlytheater.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.