.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ζερβοχωρίου.

Σύλλογος όλο δράση…

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ζερβοχωρίου είναι από τους πιο δραστήριους στον δήμο Σουλίου καθώς κάθε χρόνο οργανώνει αρκετές εκδηλώσεις με σκοπό την διατήρηση της κληρονομικής κληρονομιάς, την αναβίωση παλιών εθίμων, την προστασία περιβάλλοντος αλλά και την διασκέδαση των κατοίκων του χωριού.
Επίσης συμβάλει ενεργά σε φιλανθρωπικές κινήσεις  όπως την διοργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό την οικονομική ενίσχυση άλλων συλλόγων, όπως αυτόν της «Φλόγας» (σύλλογος Γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια) αλλά και ενισχύοντας την έννοια της αλληλεγγύης.


Ποιες ήταν όμως οι δραστηριότητες του συλλόγου την προηγούμενη χρονιά;
Συμμετείχε στο παραδοσιακό καρναβάλι με την δημιουργία άρματος και την συμμετοχή 30 μελών του συλλόγου και στην συνέχεια στην πλατεία του χωριού διοργάνωσε την φωτιά του καρνάβαλου προσφέροντας στους κατοίκους δωρεάν κρασί, λουκάνικα, πίττες και αναψυκτικά.
Το καλοκαίρι, στις 10 Ιουλίου διοργάνωση φιλανθρωπική εκδήλωση συγκεντρώνοντας 2000 ευρώ τα οποία προσφέρθηκαν στο περίπτερο κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Σουλίου.

Λίγες μέρες αργότερα (25/7/2013 έως 30/7/2013) πραγματοποίησε τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, κάτι που επαναλαμβάνεται κάθε
 καλοκαίρι, στις οποίες περιλαμβάνονται: η ανάβαση στην Αγ. Παρασκευή με πλούσιο μπουφέ στην επιστροφή, ποδηλατικό αγώνα, τουρνουά ποδοσφαίρου, τουρνουά βόλεϊ, αναβίωση παλιών παιχνιδιών, φυσιολατρικό περίπατο και περιήγηση στο παλιό χωριό και μουσικά βραδιά. Στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις περιλαμβάνεται και το παραδοσιακό πανηγύρι στην εορτή της Αγίας Παρασκευής.
Ο σύλλογος είναι υπεύθυνος για την βραβευμένη από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τράπεζα αίματος διοργανώνοντας κατά καιρούς αιμοδοσίες.


Τι άλλο κάνει ο Σύλλογος;
Με ευθύνη του λειτουργούν τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών (με το χορευτικό να συμμετέχει σε όλες τις παραδοσιακές εκδηλώσεις του Δήμου Σουλίου), μουσική σχολή για εκμάθηση κιθάρας και μπουζουκιού (για μικρούς και μεγάλους), προσφέρει πρωτοχρονιάτικα δώρα σε όλα τα παιδιά του χωριού.

Και φέτος, στις 26 -10-2013  διοργάνωσε το ημερήσιο πανηγύρι στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου προσφέροντας δωρεάν  γίδα βραστή (ιδιαίτερα νόστιμη….)


Βέβαια, όπως όλοι οι σύλλογοι, χρειάζεται και αυτός την υποστήριξή μας, είτε ηθική είτε υλική... και πραγματικά την αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.