.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ραχουλιωτών


 Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος των Ραχουλιωτών ιδρύθηκε το 1982 και από τότε έχει αναπτύξει αξιόλογη δράση. Οι κυριότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις του συλλόγου γίνονται στο πρώην δημοτικό σχολείο που είναι και η έδρα του συλλόγου. Προσπαθώντας πάντα να προσφέρει στους κατοίκους του χωριού και στα μέλη του συλλόγου λίγη χαρά και μια διέξοδο από τα καθημερινά προβλήματα διοργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις οι οποίες συνδέονται και με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.
Κάποιες από τις εκδηλώσεις του συλλόγου ήταν:
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση όπου προσφέρθηκαν εδέσματα από το σύλλογο και στην οποία συμμετείχαν καθολικά οι κάτοικοι του χωριού. Στην εκδήλωση αυτή είχαμε και την άφιξη του Άγιου Βασίλη με το άρμα του φέροντας

 και τον σάκο με τα δώρα για τα παιδιά.
Ημερήσιο πανηγύρι την ημέρα του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου, στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου, αναβιώνοντας ένα έθιμο που έρχεται από πολύ παλιά.
Προβολή κινηματογραφικών ταινιών (όπως των ταινιών «Μετανάστης», «Ο γιος του Άγιου Βασίλη») και θεατρική παράσταση (Η κληρονομιά) με στόχο την ψυχαγωγία και την ανάδειξη και αυτής της πολιτιστικής πλευράς.
Επίσης κάθε χρόνο ο σύλλογος κόβει την πίτα του δίνοντας την ευκαιρία για ανταλλαγή ευχών και για έναν απολογισμό.
Αλλά ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος των Ραχουλιωτών δεν μένει μόνο σε αυτά. Με δική του ευθύνη λειτουργεί τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών ενώ λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση συμμετέχει σε κινήσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα (όπου οι γυναίκες έχουν κατασκευάσει διάφορα  προϊόντα όπως λικέρ, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες κλπ) ενώ έχουν βοηθήσει και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.