.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Μια εποικοδομητική ημερίδα




Ο πολιτιστικός σύλλογος Γλυκής – Ποταμιάς διοργάνωσε μία πολύ σημαντική ημερίδα με θέμα «Νέες αγροτικές καλλιέργειες – αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, τι να παράγω και που θα τα πουλήσω».
Στην ημερίδα η προσέλευση ήταν πολύ ικανοποιητική αποδεικνύοντας ότι στην εποχή της κρίσης είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε νέες ιδέες που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.
Οι ομιλητές έδωσαν μια ολοκληρωμένη εικόνα αυτών των καλλιεργειών δίνοντας το σπόρο της αναζήτησης, ιδιαίτερα από νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν καταρχάς με τις καλλιέργειες.
Αρκετές απορίες ξεκαθάρισαν και υπήρξε η υπόσχεση ότι σε κάθε προσπάθεια θα υπάρχει και η ανάλογη αρωγή.
Η δήμαρχος του δήμου Σουλίου στον σύντομο χαιρετισμό της υποσχέθηκε ότι θα δοθεί στον σύλλογο χώρος για την δημιουργία ενός βοτανικού κήπου.
Στην ημερίδα συμμετείχαν 
οι Τουτούνης Ηλίας ο οποίος ανέπτυξε την ιστοριολαογραφική προσέγγιση της πρακτικής Βοτανοθεραπείας, η Δρ Μαλούπα Ελένη, τακτική ερευνήτρια ΕΛΓΟ «Δήμητρα» που ανέλυσε τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της εποχής μας δίνοντας και τις κατευθύνσεις για τις δυνατότητες καλλιέργειας τους, η Μαντώ Λάζαρη, επίκουρη καθηγήτρια Φαρμακευτικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου εξήγησε τις ιδιότητες, Bioherbal, ο οποίος ασχολήθηκε και με την προώθηση και πώληση Αρωματικών – φαρμακευτικών φυτών.



τις χρήσεις και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων από τα φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά, ο Θεόδωρος Βασιλόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών ο οποίος έκανε την επιχειρηματική προσέγγιση καλώντας παράλληλα τους νέους της περιοχής να δημιουργήσουν την δική τους ένωση και τέλος ο Μιχάλης Παπαδόπουλος ο οποίος είναι μέλος της Ένωσης Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδος και συνιδρυτής της εταιρείας
Το συμπέρασμα ήταν ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τέτοια προϊόντα που δεν καλύπτονται από την παραγωγή και πως χρειάζεται μία σωστή μελέτη πριν ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται με τέτοιες καλλιέργειες.

Μάλιστα ο κος Παπαδόπουλος προσπάθησε να προσγειώσει τις προσδοκίες που δημιουργεί ο τύπος που αναφέρει 2000 ευρώ κέρδος ανά στρ. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, και φυσικά διαφέρει ανάλογα με το είδος φυτού, τον τρόπο καλλιέργειας και άλλων παραγόντων. Αν κάποιος προσπαθήσει να δώσει ένα πλαίσιο κέρδους αυτό κυμαίνεται από 80 ευρώ και φτάνει στα 500 με μέσο όρο τα 200 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.