.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση του δήμου Σουλίου για τις εορτές Σουλίου


Δελτίο Τύπου Εορτές Σουλίου
Με μεγάλη επιτυχία, λαμπρότητα, επισημότητα και συμμετοχή κόσμου, ολοκληρώθηκαν οι φετινές τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, που πραγματοποίησε ο Δήμος Σουλίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του Καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της ελευθερίας.
Την Παρασκευή 30 Μαΐου και από ώρα 19:30, διεξήχθη ο καθιερωμένος ποδηλατικός αγώνας με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία του Δήμου.
Στους νικητές απονεμήθηκαν αναμνηστικά κύπελλα και μετάλλια. Σε όλους δε τους ποδηλάτες δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής και για τους δύο πρώτους (αγόρι – κορίτσι μαθητές δημοτικού σχολείου) το μεγάλο έπαθλο ήταν ένα ποδήλατο mountain bike.
Το Σάββατο 31 Μαΐου από ώρα 20:30 χορευτές συλλόγων με
τις κατά τόπους παραδοσιακές φορεσιές, συνοδεία μουσικών, περιδιάβηκαν χορεύοντας τον κεντρικό δρόμο της πόλης Παραμυθιάς, με κατάληξη τον προαύλιο χώρο του σχολείου Βούλγαρη, όπου παρουσίασαν στους προσκεκλημένους και το κοινό, παραδοσιακούς χορούς της περιοχής μας και από άλλα μέρη της Ελλάδος (Παραμυθιά, Χαλκίδα, Πρέβεζα και Γαρδίκι ).
Την Κυριακή 1 Ιουνίου, ημέρα κορύφωσης των επετειακών εκδηλώσεων, αρχικά διεξήχθη ο 3ος ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών, με αφετηρία την Τ. Κ. Γλυκής και τερματισμό το βουλευτήριο Σουλιωτών. Στις δύο διαδρομές 10,5 και 16 χιλιομέτρων αντίστοιχα, πήραν μέρος και τερμάτισαν συνολικά ογδόντα τέσσερις (84) αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας από έντεκα (11) έως και εξήντα ένα (61) ετών.
Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης συνεχίστηκαν σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, με τη θεία λειτουργία στον παλαιοχριστιανικό ναό Αγίου Δονάτου, δοξολογία στον προαύλιο χώρο, μετάβαση επισήμων και επισκεπτών στο αμφιθέατρο, τοπογραφική ενημέρωση, εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Ιωάννη Μπανίκα, καθώς και αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου.
Στη συνέχεια στο χώρο του Βουλευτηρίου των Σουλιωτών, παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες (βροχή κατά περιόδους), έγινε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και απονομή αναμνηστικών μεταλλίων και κυπέλλων στους νικητές – νικήτριες του αγώνα δρόμου κατά κατηγορία.
Με την παρουσία τους, εκτός της Δημάρχου Σουλίου και των εκκλησιαστικών αρχών, τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υφυπουργός Υγείας κ. Μπέζας Αντώνιος, Βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστικών, λιμενικών και λοιπών αρχών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οργανώσεων, φορέων και συλλόγων και πλήθος κατοίκων της περιοχής και επισκεπτών από άλλα μέρη της χώρας.
Για την πετυχημένη και χωρίς προβλήματα ολοκλήρωση όλων των εκδηλώσεων, ευχαριστούμε τον Ελληνικό Στρατό και Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, το Δήμο Ηγουμενίτσας, τον εκπολιτιστικό σύλλογο Καταβόθρας που μας παραχώρησε δωρεάν τα αγωνιστικά κράνη, τους αιρετούς και το προσωπικό του Δήμου Σουλίου και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους εθελοντές πολίτες, τους εκπολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία που ανιδιοτελώς συμμετείχαν, καθώς και όλους όσους με οποιοδήποτε τρόπο μας βοήθησαν, για μια ακόμη φορά, να πραγματοποιήσουμε το σύνολο των προγραμματισμένων φετινών εκδηλώσεων.
Επίσης ευχαριστούμε όλους τους ευλαβικούς προσκυνητές και επισκέπτες που τίμησαν τις φετινές μας εκδηλώσεις.
Παραμυθιά, 3 Ιουνίου 2014
Η Δήμαρχος Σουλίου
Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.