.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Δήμος Σουλίου: Για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος


Με ευκαιρία τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από το 1972, για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα, κάνουμε γνωστά τα εξής :
Φέτος ο Ο.Η.Ε. επέλεξε το
μήνυμα «Ύψωσε τη φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας», προκειμένου να επισημάνει τους κινδύνους που επιφέρει η κλιματική αλλαγή και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ...αντιμετώπιση του φαινομένου. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η «πράσινη εβδομάδα» αυτή τη χρονιά, είναι αφιερωμένη στην κυκλική οικονομία, την αποδοτικότητα των πόρων και τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Στην κατεύθυνση αυτή και ο Δήμος Σουλίου με εθελοντικές δράσεις καθαρισμού χώρων ( όπως συμμετοχή στο Let's do it) και με προγράμματα που εκτελεί, ιδιαίτερα μέσω της ανακύκλωσης, έχει πετύχει να μειώσει των όγκο των απορριμμάτων που παλαιότερα κατέληγαν στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, χωρίς καμία επεξεργασία. Τώρα πλέον μετά το διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών όπως οι χάρτινες συσκευασίες, εφημερίδες, έντυπα και περιοδικά, συσκευασίες γάλακτος, αλουμινένια κουτιά αναψυκτικών, πλαστικά μπουκάλια κ. λ. π αυτά ξαναχρησιμοποιούνται για παραγωγή νέων προϊόντων και αντικειμένων.
Η προσπάθεια συνεχίζεται και μπορούμε όλοι μαζί (Δήμος, φορείς και πάνω απ΄ όλα οι συμπολίτες μας) να κάνουμε ακόμη περισσότερα για τη βελτίωση της καθημερινότητά μας και για την προστασία του περιβάλλοντος. Οφείλουμε να περιορίσουμε περαιτέρω την αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων και να διαχειριστούμε πιο αποτελεσματικά τα απορρίμματα που ως καταναλωτική κοινωνία παράγουμε. Τα οφέλη είναι πολλαπλά και προφανή (περιβαλλοντικά, οικονομικά, κοινωνικά, ποιοτικά και ποσοτικά).
Με την καθαριότητα, ουσιαστικό κομμάτι της οποίας είναι η ανακύκλωση, προστατεύουμε έμπρακτα το περιβάλλον, το οποίο μπορούμε όχι μόνο να το διατηρήσουμε καθαρό, αλλά και να το παραδώσουμε στα παιδιά μας πιο ανθρώπινο και ακόμη καθαρότερο.

Παραμυθιά, 6 Ιουνίου 2014
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.