.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Παραμυθιάς: Αγάπη, Ομαδικότητα, Πειθαρχία (συνέντευξη)

Πριν από 16 χρόνια ο Γιάννης Δημητρίου ίδρυσε τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου στην Παραμυθιά και από τότε κάθε χρονιά δεκάδες παιδιά περνάν από εκεί όχι μόνο μαθαίνοντας σωστά από τα πρώτα τους βήματα το ποδόσφαιρο αλλά παίρνοντας και μαθήματα ζωής…
Το περιοδικό Step μίλησε με τον Γιάννη Δημητρίου, ο οποίος, εκτός από ιδρυτής των ακαδημιών, είναι και ο προπονητής.
Πότε ιδρύσατε τις ακαδημίες;
Το 1998.
Η σχέση σας με το ποδόσφαιρο ποια ήταν;
Είμαι πτυχιούχος προπονητής Δυτικής Γερμανίας, ενώ έχω παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο στον ΑΟ Κέρκυρας και στον Παναιτωλικό. Στην Γερμανία ήμουν για εφτά χρόνια μαζί με τον βοηθό προπονητή της Γερμανίας, παγκόσμιο πρωταθλητή, Χανζι Φλικ με το οποίο διατηρώ επαφές.  Έχοντας λοιπόν την εμπειρία από την Γερμανία αποφάσισα να ιδρύσω τις ακαδημίες.
Με ποιον στόχο ιδρύσατε τις ακαδημίες;
Για το καλό του τόπου, θεωρώ ότι τα παιδιά σε αυτήν την ευαίσθητη ηλικία πρέπει να μάθουν να παίζουν το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που παίζουν στην Ευρώπη. Μαθαίνω στα παιδιά να έχουν πειθαρχία, να έχουν σεβασμό απέναντι στον προπονητή και στην κοινωνία. Ένας προπονητής ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, γιατί έχουμε παιδιά από 4 ετών έως 15 ετών, είναι παράλληλα και δεύτερος πατέρας τους. Πρέπει λοιπόν να προσέχει πολύ την συμπεριφορά του καθώς είναι μαζί πολλές ώρες, 3-4 φορές την εβδομάδα.

Τα παιδιά τι κερδίζουν ερχόμενα στις ακαδημίες;
Κερδίζουν την ολοκληρωμένη παρέα που
λέγετε ποδόσφαιρο, να γίνουν σωστοί αθλητές και να καταλάβουν ότι ο αθλητισμός ενώνει. Επιπλέον να αποφύγουν τις καφετέριες, το ποτό και το κάπνισμα. Και αυτό το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό.


Οι  προϋποθέσεις για να έρθει ένα παιδί ποιες είναι;
Πρέπει να μην έχει πρόβλημα υγείας, τα παιδιά κάνουν κάποιες εξετάσεις πρώτα, και επιπλέον χρειάζεται μία δήλωση από τους γονείς για την συμμετοχή των παιδιών.

Βοήθεια από πού έχετε;
Μας βοηθάει πολύ ο δήμος, και η δήμαρχος Σουλίου και το δημαρχικό συμβούλιο. Μας δίνουν και το γήπεδο 49 Προκρίτων και το κλειστό για τις βροχερές μέρες και με την ευκαιρία να πω ότι τους ευχαριστώ πολύ.

Οικονομικά πως συντηρείστε;
Δύσκολα. Τα ποσά που εισπράττουμε είναι μηδαμινά και τα έξοδα πάρα πολλά. Να σκεφτείτε ότι τα τέρματα που έχουμε αγοράσει στοιχίσουν 3000 ευρώ ενώ ο καθένας έχει ατομική μπάλα, στολές… οργάνωση επαγγελματικής ομάδας. Και όλα αυτά ουσιαστικά επιβαρύνουν εμένα γιατί το κάνω με αγάπη… είναι ένα χόμπι, να προσφέρω στον τόπο μου.

Η προσωπική σας στιγμή που θυμάστε;
Πριν δέκα χρόνια που μου δόθηκε από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας το κύπελλο ήθους των προπονητών το οποίο μου το απέδωσε ο κύριος Γκαγκάτσης.

Κάτι άλλο που θα θέλατε να προσθέσετε;
Είμαστε σε καλό δρόμο. Υπάρχουν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ που έχουμε μιλήσει, είχα πάει και στο Ρέντη, αλλά αυτές οι ομάδες βλέπουν το ποδόσφαιρο σαν εμπόριο και εμείς δεν θέλουμε να εμπορευτούμε τα παιδιά γι΄ αυτό δουλεύουμε μόνοι μας.
Επίσης να πω ότι έχω την ηθική ικανοποίηση από την αποδοχή που έχω από τους γονείς των παιδιών. Υπάρχει μια αγάπη από εμένα προς τα παιδιά και από τα παιδιά προς εμένα και αυτό το αναγνωρίζουν και οι γονείς.

Πληροφορίες: Γιάννης Δημητρίου: 6947723110


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.