.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Στην Οσδίνα ο υφυπουργός Αντώνης Μπέζας και η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση


      Ο υφυπουργός Εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και Πρόνοιας Αντώνης Μπέζας, η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση με τον Αντιδήμαρχο κ. Φράγκο βρέθηκαν την Παρασκευή στην Οσδίνα (Πέντε Εκκλησιές) όπου έγινε ενδελεχής ενημέρωση από την προϊσταμένη της 8η Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Παπαδοπούλου και τους συνεργάτες της για την εξέλιξη του έργου. Η ικανοποίηση και η χαρά ήταν πολύ μεγάλη για την πορεία των εργασιών και υπήρξε δέσμευση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την βελτίωση της προσβασιμότητας στο χώρο.
    Στη βραχώδη ράχη Παλιοχώρα, σε φυσικά
    οχυρή θέση στην ανατολική όχθη του Καλαμά, κάτω από το χωριό Πέντε Εκκλησιές, στην έξοδο του ποταμού από το στενό φαράγγι, αιώνες αργότερα από την εγκατάλειψη του ελληνιστικού οικισμού, από τον οποίο μικρά μόνο τμήματα της πολυγωνικής οχύρωσής του διατηρούνται, ιδρύθηκε η βυζαντινή Οσδίνα ή Ουζντίνα. Η πόλη γνώρισε μεγάλη ακμή κατά τη διάρκεια των υστεροβυζαντινών (13ος-14ος) και πρώτων μεταβυζαντινών (15ος -17ος) αιώνων.Τον Οκτώβριο του... 2010 ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου «Αρχαιολογικό Πάρκο Βυζαντινού-Μεταβυζαντινού οικισμού Ουζντίνας», το οποίο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013» με συνολικό προϋπολογισμό 684.000 € και εκτελείται με αυτεπιστασία από την 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2015.
    Στόχος και κατεύθυνση της δημοτικής αρχής του Δήμου Σουλίου είναι η αναστήλωση - διάσωση – ανάδειξη και προβολή όλων των μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου μας.





    Διαβάστε το αφιέρωμα του STEP στην Οσδίνα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.