.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Το βήμα των προέδρων. Γιώργος Καλόγηρος: Ονειρεύομαι την Παραμυθιά σαν ζωντανή πόλη

Ο Γιώργος Καλογήρου παρά το νεαρό της ηλικίας του ψηφίστηκε από τους συμπολίτες του στην Παραμυθιά να τους εκπροσωπήσει στον δήμο Σουλίου με την ιδιότητα του προέδρου. Το περιοδικό Step για την στήλη "Το βήμα των προέδρων" πήρε συνέντευξη από τον Γιώργος Καλογήρου.
Ας ξεκινήσουμε για  το κίνητρο σου να ασχοληθείς με τα κοινά
Η ενασχόληση μου με τα κοινά δεν ξεκινά με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ως μαθητής συμμετείχα πάντα στα συμβούλια των σχολείων μου με κίνητρο την αγάπη μου για προσφορά στα διάφορα θέματα, που απασχολούσαν όλους τους μαθητές.  Στην περίπτωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρωταρχικό ρόλο έπαιξε η τιμή που μου έκανε η
Δήμαρχος Σουλίου Κα Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση, να πλαισιώσω το τοπικό συμβούλιο της Παραμυθιάς, τον τόπο όπου έζησα και μεγάλωσα και θέλω πολύ να συνεχίσω να ζω και να προσφέρω.
 Σε μια εποχή που οι περισσότεροι νέοι γυρνάνε την πλάτη στην πολιτική εσύ δείχνεις ενδιαφέρον. Ποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στους συνομηλίκους σου ή και στα πιο νέα παιδιά;
Είναι γεγονός, ότι οι περισσότεροι νέοι είναι αδιάφοροι έως αντίθετοι με την πολιτική ενασχόληση. Για μένα όμως, αυτό ήταν και το στοίχημα μου. Να μπορέσω μέσα από τη δική μου παρουσία να φέρω τους νέους στο δήμο μας πιο κοντά στα κοινά και πάνω απ' όλα, να αγωνιστούν για να έχουν άποψη και λόγο για κάθε τι που αφορά τη ζωή τους μέσα στην κοινωνία.
 Τι ονειρεύεσαι για την Παραμυθιά; Πως θα ήθελες να την δεις στο μέλλον;
Από παιδί ονειρεύομαι την Παραμυθιά σαν μια ζωντανή πόλη και η Δήμαρχός μας με έπεισε στα προηγούμενα 3,5 χρόνια θητείας της, ότι μπορούμε όλοι μαζί να φέρουμε την επιθυμητή ανάπτυξη και να έχουμε ένα ζωντανό και δημιουργικό Δήμο. Τώρα πλέον, από τη θέση μου ως Πρόεδρος, είμαι πολύ ικανοποιημένος που μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω ό, τι μπορώ, ώστε η πόλη μας, η Παραμυθιά, να γίνει πιο γνωστή και επισκέψιμη και να αποκτήσει πορεία ανάπτυξης σε πολλούς τομείς.
 Ποια είναι ένα από τα προβλήματα της Παραμυθιάς που έχεις ως προτεραιότητα να λύσεις;
Ένα θέμα που έχω ξεκινήσει από την ανάληψη των καθηκόντων μου και αποτελεί από παλαιά πάγιο αίτημα των κατοίκων είναι το πρόβλημα του νεκροταφείου της Παραμυθιάς. Βρισκόμαστε σε αναζήτηση νέου κατάλληλου χώρου για τη δημιουργία δημοτικού κοιμητηρίου, στοχεύοντας πρώτα στην αποσυμφόρηση του υπάρχοντος, επειδή είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που χρονίζει από καιρό, αλλά και την ταυτόχρονη ανάδειξη ενός ιερού μνημειακού χώρου, μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας για την Παραμυθιά, της Μονής Παναγίας της Παραμυθίας (Παρηγορήτισσας).
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του τόπου μας και πως μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε;
Τον τόπο μας θα τον χαρακτήριζα με μια λέξη «Ευλογημένο». Είναι γραφικά τοποθετημένος στους πρόποδες του βουνού Γκορίλα, ανάμεσα από δύο μυθικά ποτάμια, τον Καλαμά και τον Αχέροντα και ένα σημείο στο κέντρο της απόστασης από τα Ιωάννινα έως τα παράλια της Θεσπρωτίας (Σύβοτα - Πλαταριά) και την ξακουστή Πάργα. Στην Παραμυθιά, τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στη ανάδειξη σημαντικών ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων, όπως η Κούλια, το Ρολόι και ο πολιούχος Άγιος Δονάτος. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του έτους, προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε σημαντικές διοργανώσεις, όπως ο ιστορικός «Λάμποβος», με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη μας. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε κάθε τι όμορφο που μας προσφέρει αυτή η πόλη, έχοντας σαν πλεονέκτημα το αίσθημα του «Ξένιου Δία» στο χαρακτήρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.