.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Συνέλευση στο Προδρόμι για την σχεδίαση του περιφερειακού (ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ)

Συνέλευση των κατοίκων έγινε εχθές το απόγευμα στο Προδρόμι με θέμα την χάραξη του νέου περιφερειακού δρόμου. Ο νέος περιφερειακός δρόμος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να περνάει από σημείο που δεν εξυπηρετεί καθώς αποκόπτει τους κατοίκους του Προδρομίου αλλά και άλλων χωριών από τα χωράφια του κάμπου που θα βρίσκονται κάτω από τον δρόμο, αφού θα υπάρχει μόνο ένας κόμβος στην μέση του χωριού και η πρόβλεψη για μία διάβαση από όπου θα περνάν ζώα. Επίσης απομονώνει περίπου 10 σπίτια στο Προδρόμι τα οποία θα βρίσκονται από την κάτω πλευρά του δρόμου. Στην συνέλευση παρευρέθηκε η
δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση, ο αντιπεριφερειάρχης κος Πιτούλης, η περιφερειακή σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη, ο επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης του δήμου Σουλίου Δημήτρης Σακαρέλης, ο πρόεδρος του χωριού Βασίλης Φίλης, δημοτικοί σύμβουλοι και φυσικά πολλοί κάτοικοι του χωριού. Στην συνέλευση ήταν και ένας τεχνικός μελετητής του έργου ο οποίος έκανε μια παρουσίαση του έργου, έδωσε κάποιες απαντήσεις και συγκέντρωσε τις ενστάσεις και παρατηρήσεις των κατοίκων ώστε να μελετηθούν από την εταιρεία και να επανέλθουν με απαντήσεις στο τι μπορεί να γίνει τελικώς και τι όχι.
Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε τις απόψεις των κατοίκων, της δημάρχου Σουλίου, του αντιπεριφερειάρχη, της περιφερειακής συμβούλου και του εκπροσώπου της εταιρίας.

ΒΙΝΤΕΟ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ






















1 σχόλιο:


  1. Το παρακάτω σχόλιο το έστειλε ο Δρ. Χρήστος Σιώζος

    Oι κάτοικοι Προδρομίου στη Γ. Σ. 05-03-2015 εξέδωσαν ψήφισμα για να μεταφερθεί ο δρόμος κατάντι του ποταμού Κωκκυτού, διότι:
    1) Δεν ακυρώνει τον αναδασμό και τα πλεονεκτήματά του.
    2) Δεν αποκόβει τους κατοίκους από τα ζώα και τον κάμπο.
    3) Δεν απομονώνει σπίτια του χωριού.
    4) Δεν εμποδίζει βιολογικές καλλιέργειες.
    5) Εξυπηρετεί και τα διερχόμενα οχήματα και τους κατοίκους της Περιοχής.
    Η απόφαση του υπαλλήλου του Υπουργείου από το 2010, που ζήτησε να γίνει ο δρόμος κοντά στους οικισμούς και κοντά στον υπάρχοντα δρόμο, μπορεί να ανακληθεί, αφού δεν έχει κανένα πλεονέκτημα. Απεναντίας έχει μόνο μειονεκτήματα: Ρύπανση με μόλυβδο από τα καυσαέρια που απαγορεύουν τις βιολογικές καλλιέργειες, αναίρεση του αναδασμού, δυσκολίες μετακίνησης ζώων και κατοίκων, κίνδυνο από πλημύρες κ.λπ. Είμαστε sτο 2015. Όλα μπορούν να διορθωθούν και να γίνουν καλύτερα. Την ανάπτυξη δεν τη φέρνουν σήμερα σε έναν τόπο τα διερχόμενα οχήματα, αλλά η δημιουργικότητα των τοπικών Κοινωνιών. Ένα καφενείο ή ένα βενζινάδικο δεν είναι ανάπτυξη. Ανάπτυξη είναι η δημιουργική εκμετάλευση της γης, όπως οι καλλιέργειες αρωματικών φυτών και τα βιολογικά προϊόντα, φυτικά και ζωϊκά. Έχουν φυτευτεί ήδη στον κάμπο 50 στρέμματα λεβάντας. Τα χωράφια και ο κάμπος δεν ανήκουν μόνο στους σημερινούς , αλλά ανήκουν και στους αυριανούς και μεθαυριανούς αγρότες – κατοίκους. Δεν πρέπει να καταστραφεί το μέλλον του τόπου. Στην Κεντρική Ευρώπη οι δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας μεταφέρονται εκτός οικισμών και εκτός καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Επιλέγονται φυσικές διαδρομές, όπως οι ακροποταμιές. Αν αυτός ο δρόμος, που θα έχει ταχήτητα 90 χιλ./ώρα, (ενώ όλοι θα τρέχουν με 120 !!!) γίνει τελικά στη μέση του κάμπου ή κοντά στους οικισμούς, τότε αχρηστεύονται και ο αναδασμός και οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις και η κτηνοτροφία. Εμείς θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο δρόμος αυτός να γίνει απέναντι από τον Κωκκυτό ποταμό, διότι εκεί έχει τα πλεονεκτήματα που προαναφέρονται.
    Δρ. Χρήστος Σιώζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.