.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΙΟΥ: Γεμάτος ενέργεια

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Προδρομίου ιδρύθηκε το 1983 και έχει έδρα το Προδρόμι του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας. Στην δράση του περιλαμβάνονται πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις με κορυφαία το ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι στις 30 Ιουνίου, εορτή των Αγίων Αποστόλων, στο ψηλότερο σημείο του χωριού, στους πρόποδες του όρους Γκορίλα, μέσα στο καταπράσινο τοπίο, πλάι στο ομώνυμο εκκλησάκι. Εκεί ο επισκέπτης καθήμενος κάτω από την σκιά των πουρναριών, σε ένα υπέροχο φυσικό αμφιθεατρικό χώρο,  υπό τους ήχους του κλαρίνου, θα απολαύσει και θα του προσφερθεί δωρεάν φαγητό (παραδοσιακή γίδα βραστή), χορός και
διασκέδαση, και θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα από τα χορευτικά  του Συλλόγου.
 Και μιας και αναφερθήκαμε σε χορευτικά, ο Σύλλογος διατηρεί τρία (3) χορευτικά τμήματα, (παιδικό , εφηβικό, ενηλίκων) και είναι υπερήφανος που έχει καταφέρει αυτό να το προσφέρει δωρεάν. Όλα τα τμήματα δίνουν παραστάσεις και εκπροσωπούν τον Σύλλογο , όχι μόνον στις διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου Σουλίου ,αλλά και έξω από τα όρια αυτού, σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα.
Οι πολιτιστικές του δραστηριότητες δεν σταματούν φυσικά εκεί.                                                   Η συμμετοχή του Συλλόγου στο καρναβάλι της Παραμυθιάς με αποκριάτικο άρμα και πλήθος καρναβαλιστών έχει γίνει πια θεσμός. Το ίδιο βράδυ η πλατεία του χωριού γεμίζει φως ,χορό και διασκέδαση καθώς γύρω από την φωτιά (τζαμάλα) που στήνεται , τρώνε πίνουν και γλεντούν μέχρι πρωίας , άνθρωποι κάθε ηλικίας.                                                         Επίσης διοργανώνονται  μουσικές βραδιές , παιδικά πάρτι  και ημερήσιες εκδρομές .
Στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς  ο Σύλλογος διατηρεί από το 1998 πολυμελή τράπεζα αίματος. Προβαίνει σε εράνους και ενισχύει το κοινωνικό παντοπωλείο  με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καθώς και οικογένειες της κοινότητας που χρειάζονται οικονομική και ηθική υποστήριξη.  Στις γιορτές των Χριστουγέννων στολίζει και φωταγωγεί την κεντρική πλατεία του χωριού τοποθετώντας το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο και την φάτνη με την αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού, στήνει παιδικά θεατρικά σκηνικά και μοιράζει γλυκίσματα και δώρα στα παιδιά ως ένας αληθινός Αη Βασίλης.
Έχει συσταθεί μια εθελοντική ομάδα δράσεων και  έχει αναλάβει την ευθύνη για την αποκατάσταση και συντήρηση της παιδικής χαράς του χωριού, τον συνεχή καθαρισμό της κεντρικής πλατείας, αλλά  και κάθε δύσβατου και προβληματικού σημείου που μπορεί να επιχειρήσει. Επίσης βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο η προσπάθεια αναστήλωσης και αναπαλαίωσης του παλαιού Δημοτικού Σχολείου στην θέση Καλαθάς. Εκεί  με το σύνθημα όλοι μαζί μπορούμε, η επιτροπή που έχει συσταθεί από κατοίκους του χωριού, έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο μέρος των εργασιών  που απαιτούνται για την αποκατάσταση του κτιρίου αυτού, ενός κτιρίου που στους περισσότερους χωριανούς μόνο ευχάριστες αναμνήσεις φέρνει.
Διανύοντας λοιπόν την τέταρτη δεκαετία της ζωής του, εύλογα κανείς βγάζει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για έναν δραστήριο και γεμάτο ενέργεια Σύλλογο.
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Προδρομίου διατηρεί σελίδα στο facebook.

Επικοινωνία μέσω email: mesp1983@gmail.com









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.