.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Κύκλωμα με δράση και στην Ήπειρο θησαύριζε απ’ το εμπόριο ναρκωτικών

Δεν σταματάει ποτέ η μεγάλη μάχη που δίνουν οι αστυνομικές Αρχές με τα κυκλώματα οργανωμένης διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών τόσο στην Ήπειρο όσο και σ’ ολόκληρη τη χώρα. Πάντως, οι επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζονται και κάθε φορά κόβεται ένα… κεφάλι της Λερναίας Ύδρας, με την εξάρθρωση μίας σπείρας ή κάποιας οργανωμένης ομάδας εμπόρων λευκού θανάτου.
Κάπως έτσι το τελευταίο διήμερο δόθηκε άλλο ένα αποφασιστικό κτύπημα με την πλήρη σχεδόν εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στον τομέα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Για να γίνει αυτό απαιτήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε πανελλαδικό επίπεδο, η οποία έφτασε και μέχρι την Ήπειρο.
Μια σημαντική επιτυχία είχε και
η Δίωξη Ναρκωτικών στα Γιάννενα, με την σύλληψη ζευγαριού που έκανε διακίνηση ηρωίνης, ενώ στην περιοχή της Άρτας εντοπίστηκε ολόκληρη… φυτεία με δενδρύλλια χασίς!
Ευρεία επιχείρηση
Με ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, η οποία έφτασε και στην Ήπειρο, εξαρθρώθηκε στο σύνολό της σχεδόν εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται τόσο στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, όσο και στην εισαγωγή και μεταφορά ουσιών από το εξωτερικό στη χώρα μας, αλλά και στις εξαγωγές!
Επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ δεν υπήρξε, τουλάχιστον ως αργά χθες το απόγευμα, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στο… δόκανο έπεσαν τουλάχιστον 12 μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και οι δύο επικεφαλής του.
Έβγαλαν… λαβράκι
Στα χέρια των Αρχών, εκτός των συλληφθέντων, έπεσαν δύο κιλά κοκαΐνης και 11 κιλά και 300 γραμμάρια υδροπονικής κάνναβης, από την πώληση των οποίων το κύκλωμα θα… θησαύριζε!
Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί δύο φυτείες με μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων χασίς και εγκαταστάσεις φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκε και μεγάλος αριθμός όπλων, πυρομαχικών, πολυτελή αυτοκίνητα, καθώς και χρηματικά ποσά.
Μέσω Ηγουμενίτσας…
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ απλώνονται σε περιοχές της Αττικής όπως η Γλυφάδα, η Βούλα, η Καλλιθέα και το κέντρο της Αθήνας, καθώς επίσης και στην Πελοπόννησο αλλά και την Ήπειρο, όπου εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή της Ηγουμενίτσας.
Το λιμάνι της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας χρησιμοποιούνταν από το κύκλωμα ως «πύλη» για την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών κρυμμένων σε φορτηγά αυτοκίνητα, σε ένα εκ των οποίων βρέθηκαν η κοκαΐνη και η υδροπονική κάνναβη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ελληνικής καταγωγής οδηγός του.
Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα μέσα σε φορτίο κρεάτων το οποίο ερχόταν από την Ιταλία στην Ελλάδα. Οι αστυνομικοί της Δίωξης με τη συνδρομή λιμενικών της Ηγουμενίτσας μπλόκαραν τη νταλίκα όταν αποβιβάστηκε στο λιμάνι από το πλοίο και εντόπισαν το παράνομο «εμπόρευμα».
Ζούσαν πλούσια!
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και ιδιαίτερα οι αρχηγοί τους ζούσαν με όλες τις ανέσεις, αν λάβει κανείς υπόψη τα πολυτελή οχήματα που είχαν στη διάθεσή τους, τις βίλες στις οποίες διέμεναν και άλλα στοιχεία που προκύπτουν διαρκώς απ’ την υπό εξέλιξη έρευνα. Οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση.
Ζευγάρι με ηρωίνη
Στο μεταξύ, μία σημαντική επιτυχία είχε χθες η Δίωξη Ναρκωτικών Ιωαννίνων, στα χέρια της οποίας έπεσε ένα ζευγάρι εμπόρων ηρωίνης! Χθες τα ξημερώματα στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας, στο ύψος της Πεδινής οι άνδρες της Δίωξης έκαναν σήμα στάσης σε επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 33χρονος Αλβανός ενώ επέβαινε και μία 26χρονη Ελληνίδα.
Οι δύο δράστες, αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, πέταξαν στο έδαφος μία τσάντα που περιείχε τρεις συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή «βράχου» συνολικού βάρους ενός κιλού και 245 γραμμαρίων.
Οι αστυνομικοί είδαν την τσάντα, συνέβαλαν το ζευγάρι και κατάσχεσαν την ηρωίνη. Παράλληλα, κατασχέθηκαν 2,1 γραμμάρια ηρωίνης που βρέθηκαν στην κατοχή του 33χρονου, το Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν και τρία κινητά τηλέφωνο.

πηγη http://www.fanaripress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.