.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Μέτρα για την προστασία των πλατάνων στα χωριά Σταυροχώρι και Κλεισούρα στο Δ.Δ. Φαναρίου παίρνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Με απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, καθορίζει ζώνες ασφαλείας και λαμβάνει µέτρα για τον περιορισµό και την εξάλειψη του επιβλαβούς οργανισµού Ceratocystis fimbriata f. Sp. Platani Walter που προκαλεί την ασθένεια του µεταχρωµατικού έλκους του πλατάνου, στην περιοχή ευθύνης της ∆/νσης ∆ασών Πρέβεζας.


Οι τρεις οριοθετημένες ζώνες ασφαλείας είναι:


Ζώνη Α : (διευρυµένη – αφορά την περιοχή ευθύνης της ∆/νσης ∆ασών Πρέβεζας) :

Θέση: «Αβάσσο, Τ.Κ. Κοτσανοπούλου». Περιλαµβάνει την εστία προσβολής µε κωδικό ΚΟ2.

Θέση: «Μονή Αβάσσου, Τ.Κ. Κοτσανοπούλου». Περιλαµβάνει την εστία προσβολής µε κωδικό ΚΟ3.


Ζώνη Β : Θέση:

«Αντλιοστάσιο ΤΟΕΒ Τ.Κ. Κλεισούρας». Περιλαµβάνει την εστία προσβολής µε κωδικό ΚΛΖ1.


Ζώνη Γ : Θέση: 

«Παναγία» της Τ. Κ. Σταυροχωρίου. Περιλαµβάνει την εστία προσβολής µε κωδικό Στ1.


Εντός των ανωτέρω ζωνών θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι για τον εντοπισµό της ασθένειας και άµεση επέµβαση για την καταστροφή των προσβεβληµένων δένδρων στα αρχικά στάδια προσβολής.
Η µεταφορά φυτευτικού υλικού ή ξύλου πλατάνου απαγορεύεται από αυτές τις ζώνες προς άλλες περιοχές. 
 
Για την οριοθετηµένη ζώνη διακρίνουµε δύο επί µέρους ζώνες ως κατωτέρω : 
 
α) Εστιακές ζώνες ακτίνας εκατό (100) µέτρων γύρω από τον τόπο στον οποίο διαπιστώθηκε ο επιβλαβής οργανισµός, εντός των οποίων απαγορεύονται χωρίς άδεια της ∆ασικής Υπηρεσίας , υλοτοµίες – κλαδεύσεις ατόµων πλατάνου, εκτέλεση διαφόρων εργασιών µε σκαπτικά ή υλοτοµικά µηχανήµατα και εργαλεία (διανοίξεις, αµµοληψίες, καθαρισµός βλάστησης κλπ.), κάθε είδους επέµβαση επί των ατόµων πλατάνου π.χ. τοποθέτηση πινακίδων, δηµιουργία ξύλινων ή µεταλλικών κατασκευών π.χ. σκάλες, γέφυρες και γενικά κάθε επέµβαση που προκαλεί τραυµατισµό πλατανοδέντρων. 
 
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που θα δοθεί άδεια από την ∆ασική Υπηρεσία για να εκτελεσθούν έργα στις συγκεκριµένες περιοχές, θα πρέπει να ακολουθηθεί σχολαστικό πλύσιµο των µηχανηµάτων και στη συνέχεια να χρησιµοποιηθεί κάποιο µυκητοκτόνο σκεύασµα για την απολύµανσή τους , αλλά και για την απολύµανση όλων των υπολοίπων εργαλείων που θα χρησιµοποιηθούν . 
 
β) Ζώνες ασφαλείας ακτίνας ενός (1) χιλιοµέτρου γύρω από τις εστιακές ζώνες, εντός των οποίων θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι για τον εντοπισµό της ασθένειας και άµεση επέµβαση για την καταστροφή των προσβεβληµένων δένδρων στα αρχικά στάδια προσβολής. 
 
Η µεταφορά φυτευτικού υλικού ή ξύλου Πλατάνου απαγορεύεται από τις ζώνες προς άλλες περιοχές.
 
Οι παραβάτες της παρούσας τιµωρούνται σύµφωνα µε το άρθρο 6 (Κυρώσεις) της αριθµ. 119999/22-09-2004 (ΦΕΚ Β΄1454/22-09-2004) Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονοµίας & Οικονοµικών – Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων (ΚΥΑ) καθώς και µε τις διατάξεις του Ν.∆ 86/1969. 


πηγη  http://www.fanaripress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.