.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

(ΒΙΝΤΕΟ και Φωτορεπορτάζ) Το πανηγύρι στην Ιερά Μονή Μίχλας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα η μεγάλη γιορτή της Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή της Μίχλας. Στο πανηγύρι εκτός των άλλων ήταν η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση, αντιδήμαρχοι του δήμου Σουλίου, υποψήφιοι βουλευτές κ.α.

Η Ιερά Μονή Μίχλας βρίσκεται ανάμεσα από τα χωριά Πέντε Εκκλησιές και Πολύδροσο σε δασώδη περιοχή, 2 χλμ. από την Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων.
Το έτος ίδρυσης είναι άγνωστο. Γνωρίζουμε όμως, όπως αναφέρει στο βιβλίο «Αρχαιότητες της Θεσπρωτίας» ο συγγραφέας  Σπύρος Μουσελίμης, ότι ανακαινίστηκε από τον Ηγούμενο Λεόντιο το 1845 και από τότε αποτελεί σημαντικό τμήμα της θρησκευτικής ζωής της περιοχής.
Τέλη 1800 αρχές 1900 ο οικισμός της περιοχής μάλιστα ονομάστηκε οικισμός Ιερά Μονή Μίχλας και το 1919 προσαρτάται στην κοινότητα Οσδίνας μέχρι και το 1928 όπου και ο οικισμός Ιερά Μονή Μίχλας καταργείται.
Δείτε αποσπάσματα στο βίντεο και φωτογραφίες από το πανηγύρι


BINTEO



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.