.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Τι ισχύει για τα λευκά ή την αποχή στις βουλευτικές εκλογές;

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αρχίζουν και διαδίδονται φήμες είτε προφορικά είτε μέσω του διαδικτύου (πιο συνηθισμένο) όπου λένε ότι αν απέχει το 50% +1 οι εκλογές είναι άκυρες ή αν έχουν 50% + 1 λευκά ακυρώνονται οι εκλογές και οι υποψήφιοι βουλευτές δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος σε επόμενες εκλογές.
Και οι δύο
περιπτώσεις ΔΕΝ ισχύουν!!!

Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο καταμετρώνται και υπολογίζονται ΜΟΝΟ τα έγκυρα ψηφοδέλτια χωρία να υπάρχει ποσοστό αυτών. Δηλαδή, ακόμα και 10 ψήφοι να είναι έγκυρες και από αυτές πάρει ένα κόμμα 4 ψήφους και το επόμενο 3 ψήφους και οι άλλοι 3 μοιραστούν σε άλλα τρία κόμματα, το πρώτο κόμμα θα πάρει το 40% τωνεδρών και το μπόνους των 50 εδρών.... ακόμα και αν οι υπόλοιποι 9897454 ψηφοφόροι απείχαν ή έριξαν άκυρο ή λευκό. Ακόμα και ένα έγκυρο ψηφοδέλτιο αρκεί. Μπορεί να μην είναι ηθικό αλλά είναι νόμιμο.
Επίσης πουθενά στον εκλογικό νόμο ή στο σύνταγμα δεν αναφέρεται ο αποκλεισμός βουλευτών επειδή το 50% + 1 έριξαν λευκό.

Μην είστε ευκολόπιστοι στις θεωρίες αυτές....

Πληροφορίες για τον εκλογικό νόμο και το σύνταγμα στο http://www.ekloges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.