.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Επιτυχής Πράσινη Εσπερίδα στο Καναλάκι (Βίντεο και Φωτογραφίες)

«Άκου τον Αχέροντα . Είναι ένα ποτάμι που μιλάει … στο χθες και το σήμερα , μιλάει στις ψυχές …                                                        
Άκουσέ τον … και προστάτεψέ τον !»
Με αυτό το μήνυμα το Σάββατο 17 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 , στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Καναλακίου, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βουβοποτάμου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την « Πράσινη Εσπερίδα» , μια εκδήλωση με εξαιρετικό ενδιαφέρον που είχε σαν

θέμα τις  επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής των στενών του Αχέροντα από τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες και τη νόσο των πλατάνων.
Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007 – 2013». Σκοπός του έργου είναι
η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της περιοχής για την προστασία , την ανάδειξη  , και την διατήρηση του τοπικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής NATURA των στενών του Αχέροντα.
Κατά την υποδοχή του κοινού, που υπήρξε άψογη, μοιράστηκε τρίπτυχο ενημερωτικό φυλλάδιο που αναφέρεται στα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής και περιλαμβάνει 14 συμβουλές για το περιβάλλον.
Η «Πράσινη Εσπερίδα» άρχισε με χαιρετισμό από την κ. Κολιοφώτη Ελένη , Πρόεδρο τουτου  ΙνστιτούτουΑγροδιατροφικών Τουριστικών & Πολιτιστικών Αναζητήσεων (Ι.Α.Τ.Π.Α.Ν.) , η οποία φρόντισε και για τον άριστο συντονισμό και τη μοναδική οργάνωση της εκδήλωσης. Την εκδήλωση χαιρέτησε και Γιώργος Ζιάκας  Περ. Σύμβουλος.
Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Κολιοφώτη Ηλία , προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου που αναφέρθηκε στον σκοπό και τις δράσεις που πραγματοποίησε ο Σύλλογος στα πλαίσια υλοποίησης του έργου.


Αμέσως μετά ακολούθησε η προβολή ντοκυμαντέρ που γυρίστηκε στα στενά του Αχέροντα με την συμμετοχή της κ. Πλασκασοβίτη  Βίκυς  από τον φορέα διαχείρισης στενών και εκβολών ποταμών Αχέροντα & Καλαμά και εθελοντών και μελών του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βουβοποτάμου.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Τσόπελας Παναγιώτης , Δρ Δασολόγος – Φυτοπαθολόγος , του Ε.Λ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» - Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων. Ο κ. Τσόπελας με μια άκρως ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική εισήγηση μίλησε για την ασθένεια του Μεταχρωματικού  Έλκους του πλατάνου, την προέλευσή του , τις αιτίες και τους τρόπους μόλυνσης των δέντρων , την εξάπλωση της νόσου , τις μεθόδους πρόληψης και  αντιμετώπισης του φαινομένου και με πολύ χαρακτηριστικό , στοχευμένο λόγο και μια άψογη παρουσίαση  είπε τα πράγματα με το όνομά τους και έδωσε στο κοινό να καταλάβει το μέγεθος και τις διαστάσεις του προβλήματος.
Τέλος η κ. Ράπτη Αλεξάνδρα , Δασολόγος , στέλεχος φορέα διαχείρισης στενών και εκβολών ποταμών Αχέροντα & Καλαμά ανέλαβε να παρουσιάσει ενδιαφέροντα στοιχεία για την Περιοχή των στενών του Αχέροντα (χλωρίδα και πανίδα), για το έργο και τις αρμοδιότητες του φορέα καθώς και για τις θετικές και αρνητικές συνέπειες από τις ανθρώπινες δραστηριότητες στην περιοχή των Στενών καταφέρνοντας με εξαιρετικό τρόπο  να ξεδιπλώσει όλες τις πτυχές του θέματος που παρουσίασε.
Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό στις οποίες ο Κ. Τσόπελας και η κ. Ράπτη με πολύ προθυμία προσφέρθηκαν να απαντήσουν. Ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση και έτσι η  « Πράσινη Εσπερίδα» έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο αφήνοντας άριστες εντυπώσεις για την άψογη οργάνωση τη θεματολογία της και  τις εξαιρετικές  παρουσιάσεις   τόσο στον κόσμο που παρακολούθησε όσο και στους ομιλητές.
Φεύγοντας από τον χώρο της εκδήλωσης έμειναν στο μυαλό όλων τα τελευταία λόγια του κυρίου Τσόπελα για την νόσο των πλατάνων…

«Καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της νόσου;  Ενημέρωση ! Καλύτερος τρόπος μετάδοσης ;  Άγνοια!»

ΒΙΝΤΕΟ



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.