.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Πολιτιστικός σύλλογος Βουβοποτάμου: Ομαδικότητα και εθελοντισμός

O  Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βουβοποτάμου ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό να συμβάλλει στην πνευματική , πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του Βουβοποτάμου , να παρέχει  υποστήριξη στους κατοίκους για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αποτελούν εμπόδιο στην ολόπλευρη ανάπτυξη του χωριού , να διατηρήσει  και να προάγει  τον λαϊκό  πολιτισμό και την  παράδοσης και να φροντίσει για τη διαφύλαξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.
 Ο Σύλλογος από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 έμεινε ανενεργός για αρκετά χρόνια και ενεργοποιήθηκε ξανά τον Αύγουστο του 2009 με την εγγραφή νέων μελών και την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου που αποτελούνταν από ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και  ενδιαφέρον για τον τόπο.
Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα ο Σύλλογος έχει κάνει δυναμική παρουσία, με την στήριξη των χωριανών και των φίλων του, στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής , με πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων. Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στην στήριξη του δημοτικού σχολείου του χωριού. Ο σύλλογος με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μοιράζει σε κάθε μαθητή σχολικά είδη και αναλαμβάνει να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών στις εκπαιδευτικές εκδρομές του σχολείου αλλά
και στις εκδρομές του συλλόγου. Έχει εφοδιάσει το σχολείο με φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή , με αθλητικό υλικό και γενικότερα έχει μια άριστη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.
Ο Σύλλογος διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις όπως χριστουγεννιάτικες γιορτές για τα παιδιά του χωριού όπου μοιράζονται και δώρα , παραδοσιακά πανηγύρια , θεατρικές παραστάσεις , αποκριάτικα δρώμενα στην πλατεία του χωριού με την συμμετοχή του χορευτικού του συλλόγου, βάψιμο αυγών τα οποία μοιράζονται μαζί με τα παραδοσιακά κουλουράκια στους χωριανούς αμέσως μετά την Ανάσταση .
Κάθε καλοκαίρι ο σύλλογος διοργανώνει το ‘’River Of Souls’’ festival , ένα εναλλακτικό και μοναδικό για την περιοχή μουσικό φεστιβάλ, που γίνεται στις όχθες του Αχέροντα με την συμμετοχή των μεγαλύτερων ονομάτων τις ελληνικής underground Rock σκηνής το οποίο συγκεντρώνει επισκέπτες όχι μόνο από την περιοχή , αλλά και από άλλες πόλεις της χώρας .
Αρκετές είναι οι δράσεις του συλλόγου για τον εξωραϊσμό του χωριού όπως ο καθαρισμός και καλλωπισμός της πλατείας του χωριού , το βάψιμο του δημοτικού σχολείου , το στρώσιμο με πλακάκια του δαπέδου στο πιο γραφικό ξωκλήσι του χωριού , την Αγία Τριάδα ,  η ανακαίνιση του παλιού δημοτικού σχολείου που αποτελεί και έδρα του συλλόγου , δράσεις καθαρισμού στην περιοχή του Αχέροντα και παρεμβάσεις σε διάφορους φορείς για διάφορα θέματα που αφορούν το χωριό και το περιβάλλον.
Επίσης ο Σύλλογος είχε φροντίσει να λειτουργεί αγροτικό ιατρείο στην έδρα του συλλόγου , αγοράζοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να διευκολύνει τους κατοίκους στην στιγμιογράφηση φαρμάκων. Σημαντική είναι και η συνεργασία του συλλόγου με την ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού , την οποία στηρίζει  με την προσφορά αθλητικού υλικού αλλά και  με οικονομικές ενισχύσεις.
Τη φετινή χρονιά ο Σύλλογος  υλοποίησε το έργο «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007 – 2013». Σκοπός του έργου είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της περιοχής για την προστασία , την ανάδειξη  , και την διατήρηση του τοπικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής NATURA των στενών του Αχέροντα και περιελάμβανε την δημιουργία ντοκιμαντέρ , ενημερωτικού φυλλαδίου , τη διοργάνωση   « Πράσινης  Εσπερίδας» και την καταχώρηση σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Ένας από τους επόμενους στόχους του συλλόγου είναι δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης  που ήδη βρίσκεται στα πρώτα στάδια .

Το μυστικό της επιτυχίας σύμφωνα με τα μέλη του συλλόγου βρίσκεται στο ομαδικό πνεύμα , τη συνεργασία και το ανοιχτό μυαλό. Το ζητούμενο για τα επόμενα χρόνια είναι να ενισχυθεί  το πνεύμα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς ώστε ό σύλλογος να είναι ακόμη πιο δυναμικός και αποτελεσματικός.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.