.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Στις 10 καλύτερες θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες η ΘΕΑΤΟ, συμμετείχε στο 8ο ΜΩΜΟ (ΦΩΤΟ)



Η ΘΕΑΤΟ , επιλέχθηκε ανάμεσα σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Ελλάδας  στις 10 καλύτερες και συμμετείχε στον 8ο ΜΩΜΟ , το μοναδικό σατιρικό φεστιβάλ θεάτρου της χώρας. Έτσι λοιπόν στις 12 και 13 Φλεβάρη παρουσίασε στο Πατρινό κοινό το θεατρικό 10λεπτο με τίτλο «Μπετόν Αρμέ» το οποίο έγραψαν και σκηνοθέτησαν τα μέλη της ομάδας .
Η ΘΕΑΤΟ απέσπασε πολύ καλές κριτικές από κοινό και συνάδελφες ομάδες τόσο για το περιεχόμενο όσο και για την απόδοση του κειμένου από τους ηθοποιούς αλλά και την σκηνοθεσία . Το 10λεπτο «Μπετόν Αρμέ» περιγράφει με σατιρικό τρόπο την στάση των νεοελλήνων απέναντι στην κρίση μέσα από την ιστορία δυο ζευγαριών ,  τα οποία κάπου ανάμεσα στα σουξεδάκια και την ουζοποσία , οι άντρες της παρέας διαρρηγνύουν  τα ιμάτια τους για την ενότητα που αποπνέει η Ελληνική φυλή και το ένδοξο παρελθόν μας , μα όταν αρχίζουν να αποκλείουν κατηγορίες όπως αδερφές , ταξιτζήδες, δημοσιογράφους, Πατρινιές, Καλαματιανούς και
πολλούς άλλους ανακαλύπτουν ότι έχουν και μεταξύ τους διαφορές κι εκεί  η  ενότητα διαλύεται …μάλλον ανεπιστρεπτί …..Είναι μια αναφορά στην κρίση αξιών και το επίπεδο πνευματικότητας που έρχεται να διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό αυτό που σήμερα ζούμε .
Το  βραβείο του Μώμου , αποτελείται από αγαλματίδιο του θεού Μώμου (θεός του σαρκασμού κατά την αρχαιότητα) , ενώ όλοι οι συμμετέχοντες νικητές και μη κρεμούν στο στήθος τους το παράσημο της «Ανοικτής Παλάμης» ( τη γνωστή μούντζα). Η αμοιβή για τους συμμετέχοντες είναι το γέλιο μέχρι δακρύων και το ζεστό χειροκρότημα των 600 θεατών αφού μεταφορικά και κυριολεκτικά γελά ο κάθε πικραμένος .
Ο Μώμος είναι μια πραγματική γιορτή της Σάτιρας και στο πνεύμα αυτό δεν προκύπτουν άλλα βραβεία πέραν του βραβείου του κοινού . Για την ιστορία να πούμε ότι φέτος το πήρε η Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού με τον μονόλογο «Μαιρούλα» .
Το φεστιβάλ εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού και την διοργανωτική ευθύνη του έχει το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» ενώ συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Πατρέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και Μουσικοσυνθετών (Ε.Ε.Θ.Σ.Μ.).
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η ΘΕΑΤΟ με όχημα τις θεατρικές της παραστάσεις μεταφέρει και το όνομα του ακριτικού τόπου μας , κάνοντάς τον  γνωστό κάθε φορά που παρουσιάζει μια παράσταση σε κάποιο μέρος της Ελλάδας. Μακραίνει έτσι τον ιστό της επικοινωνίας και μέσα από την τέχνη του θεάτρου δίνει δείγματα γραφής και παρουσίας που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αποτελούν καλλιτεχνικό αποτύπωμα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.