.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Θεσπρωτία: Ποια σημεία προτείνουν οι δήμοι Θεσπρωτίας για hot spot

Τέσσερις προτάσεις κατέθεσαν στον Περιφερειάρχη Ηπείρου οι τρεις Δήμαρχοι του νομού Θεσπρωτίας, οι οποίοι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης, σε συνάντηση που είχε με τους δημάρχους της Ηπείρου την Πέμπτη, τους κάλεσε να προτείνουν χώρους, ώστε να γίνει μια πρώτη καταγραφή των διαθέσιμων και κατάλληλων κτηρίων και να κατατεθεί από πλευράς του πρόταση στο αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου οι αποφάσεις να μην λαμβάνονται από την Αθήνα, ερήμην των τοπικών κοινωνιών.

Σε νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας πρότεινε τον χώρο του παλιού εργοστασίου κατασκευής κουφωμάτων του κ. Μάτση, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Παραποτάμου, στα διοικητικά όρια των τριών δήμων.

Δύο διαφορετικές προτάσεις κατέθεσε ο Δήμους Σουλίου.
Η πρώτη αφορά το κτήριο του ΚΕΓΕ στην Παραμυθιά, ενώ η δεύτερη αφορά τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων Παραμυθιάς, οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο από το Υπουργείο Παιδείας για 20 χρόνια.

Τέλος ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Παππάς, πρότεινε να γίνει επαφή με τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου ανακύκλωσης Φιλιατών κ. Αργυρό, για τη παραχώρηση μιας πτέρυγας ή ακόμα και στο σύνολό του.

Η τελική επιλογή ωστόσο θα γίνει από το Υπουργείο, με τα πιθανότερα σενάρια να αφορούν το εργοστάσιο του κ. Μάτση στον Παραπόταμο και το εργοστάσιο ανακύκλωσης Φιλιατών, το οποίο εδώ και κάτι μήνες δεν λειτουργεί.

Από τα δύο κτήρια, αυτό που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές είναι το κτήριο στο Φιλιάτι, καθώς βρίσκεται δίπλα από το νοσοκομείο, πολύ κοντά υπάρχει το αστυνομικό τμήμα ενώ κομμάτι της ασφάλειας μπορεί να καλύψει και το 628 Τ.Π. που βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το εργοστάσιο ανακύκλωσης.

Το μόνο σίγουρο, όπως τόνισε και ο κ. Καχριμάνης, είναι η καλή διάθεση των Θεσπρωτών και των Ηπειρωτών, για φιλοξενία των προσφύγων.

Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού οι Ηπειρώτες έχουμε ζήσει κατά το παρελθόν στο πετσί μας την προσφυγιά, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που τα τελευταία μνημονιακά χρόνια της κρίσης έχουν πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς.


πηγη http://www.thespro.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.