.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη στην Φιλιππιάδα - PHOTO




Εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη στην Φιλιππιάδα - PHOTO
Συγκλονιστικές εικόνες – Αποστολή του PamePreveza.gr στο κέντρο φιλοξενίας

Συγκλονιστικές ήταν οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν κατά την άφιξη των προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη στην Φιλιππιάδα.
Το PamePreveza.gr βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο στρατόπεδο τα ξημερώματα και σας μεταφέρει το κλίμα που επικρατούσε.
Έξι λεωφορεία έφτασαν λίγο μετά τις 06:30. Μετέφεραν 260 άτομα, πρόσφυγες και μετανάστες, από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην πλειοψηφία Σύριοι ενώ ανάμεσά τους είναι και κάποιοι Αφγανοί και Ιρακινοί. 
Οι καιρικές συνθήκες το πρωί ήταν αρκετά δύσκολες μιας και όλες οι διαδικασίες ξεκίνησαν υπό βροχή.
Ένα ένα τα λεωφορεία αποβίβαζαν τον κόσμο, όπου στην συνέχεια γίνονταν η καταγραφή σε ειδικό λυόμενο που είχε στηθεί για το σκοπό αυτό.
Στην όλη διαδικασία συμμετείχαν αστυνομικοί, στελέχη της αεροπορίας καθώς και υπάλληλοι του Δήμου Ζηρού, ενώ στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο της πυροσβεστικής προκειμένου να συνδράμει στο έργο.
Οι πρόσφυγες, κυρίως νεαρά άτομα αλλά και δεκάδες μικρά παιδιά από τα οποία αρκετά βρέφη παρέδιδαν τα χαρτιά τους προκειμένου να ταυτοποιηθούν.
Οι εικόνες συγκλονιστικές που σου κάνουν το στομάχι να παγώνει.
Μέσα στην βροχή μικρά παιδιά κουκουλωμένα από το κρύο σε κοιτούσαν μέσα στα μάτια με απορία. Όμως ανταποκρίνονταν στο χαμόγελο και στο επέστρεφαν σηκώνοντας το χεράκι τους να σε χαιρετήσουν.
Βρέφη στις αγκαλιές των μανάδων τους οι οποίες προσπαθούσαν να τα σκεπάσουν με ρούχα και κουβέρτες που είχαν στην διάθεσή τους.
Φορτωμένοι με τα μοναδικά τους υπάρχοντα, ήρεμοι, στέκονταν στην ουρά προκειμένου να επιδείξουν τα χαρτιά τους.
Οικογένειες, μερικές από τις οποίες έφταναν και τα δέκα άτομα, προσπαθούσαν να είναι όλοι μαζί με τα μικρά παιδιά να είναι πιασμένα χέρι χέρι.

Παππούδες να κρατούν σφιχτά από το χέρι τα εγγόνια τους. Άραγε ήταν μαζί και οι γονείς των παιδιών;
Και όσοι βρίσκονταν εκεί, από τις αρχές, για να συνδράμουν στην όλη διαδικασία, κοιτούσαν αμήχανα ο ένας τον άλλον αλλά έπρεπε να συνεχίζουν να κάνουν την δουλειά τους.
Και σιγά σιγά κατά ομάδες οδηγούνταν στο μέρος όπου θα γίνει το σπίτι τους για τους επόμενους μήνες. Στις σκηνές που έχουν στηθεί γι αυτό το σκοπό.
Μέσα στην υγρασία και την βροχή, αλλά δεμένοι ο ένας με τον άλλον με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και μια καλύτερη ζωή. 

πηγή:http://www.pamepreveza.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.