.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Έκδοση της κάρτας του αγρότη από όλες τις τράπεζες (ΒΙΝΤΕΟ)



Με εξασφαλισμένο ένα χαμηλό επιτόκιο και από όλα τα τραπεζικά ιδρύματα θα μπορούν οι Έλληνες αγρότες να εκδίδουν την Κάρτα Αγρότη, προκειμένου να κάνουν αναλήψεις και να χρηματοδοτούν τις εργασίες της εκμετάλλευσής τους σε ετήσια βάση, με εγγύηση τις κοινοτικές ενισχύσεις που δικαιούνται, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε
ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Κόκκαλη.
Μάλιστα, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το υπουργείο έχει ήδη προχωρήσει σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ενώ έχει προβεί και σε σχετική δήλωση κατάθεσης προς κατοχύρωση εθνικού σήματος αποκλειστικής χρήσης, ως λεκτικό «Κάρτα του Αγρότη/ Agro - carta» και σχετική απεικόνιση στις αρμόδιες αρχές.

Η τοποθέτηση του υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου στη Βουλή:
«Στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων πολιτικών του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υλοποιεί την «Κάρτα του Αγρότη» με στόχο να αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο για τον Έλληνα αγρότη και ταυτόχρονα χρηματοοικονομικό προϊόν.
Μάλιστα για την υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού το υπουργείο έχει προβεί και σε σχετική δήλωση κατάθεσης προς κατοχύρωση εθνικού σήματος αποκλειστικής χρήσης, ως λεκτικό «Κάρτα του Αγρότη/ Agro - carta» και σχετική απεικόνιση στις αρμόδιες αρχές.
Θέλουμε να μπορεί ο Έλληνας αγρότης να κάνει αναλήψεις και να χρηματοδοτεί τις εργασίες της εκμετάλλευσής του σε ετήσια βάση, με εγγύηση τις κοινοτικές ενισχύσεις που δικαιούται.
Και βέβαια βασικό ζητούμενο σε αυτές τις χρηματοδοτήσεις που έχουν εξασφαλισμένη την εξυπηρέτησή τους είναι το χαμηλό επιτόκιο. Είναι καιρός πλέον και ο αγροτικός χώρος να πάψει να είναι το τοκογλυφικό θύμα της πιστωτικής λειτουργίας στη χώρα μας.
Όλα τα εγκατεστημένα στην Ελλάδα Τραπεζικά Ιδρύματα, θα ενημερωθούν σχετικά με το περιεχόμενο και την πορεία εφαρμογής του προϊόντος αυτού στον αγροτικό κόσμο, μέσω της Ένωσης Τραπεζών με την οποία είμαστε σε συνεχή διάλογο για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.
Στο πλαίσιο αυτό και για την εφαρμογή του εγχειρήματος είχα και συνάντηση πριν λίγες ημέρες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, η οποία και εξέφρασε τη βούληση της Ένωσης να συνδράμει το Υπουργείο στην υλοποίηση της κάρτας του αγρότη.
Το ΥΠ.Α.Α.Τ. με διαφανείς διαδικασίες και με όρους ισοτιμίας είναι έτοιμο να συνεργαστεί με κάθε φορέα που μπορεί και θέλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στη χώρα μας στα πλαίσια της παραγωγικής της ανασυγκρότησης.
Από την υλοποίηση των παραπάνω συγκεκριμένων παρεμβάσεων στα πεδία που έχουν οριστεί, πέραν των άμεσων επιπτώσεων στην αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας, αναμένεται και η βελτίωση στην ιδιαίτερα κρίσιμη παράμετρο που είναι το κόστος παραγωγής.
Για την υλοποίηση κάθε ενός από τους παραπάνω στόχους, διατυπώνονται εξειδικευμένες στρατηγικές και αναφέρονται ενδεικτικά συγκεκριμένα μέτρα.
Ξεκινάμε την υλοποίηση της στρατηγικής μας έχοντας δύο βασικά εργαλεία, το νέο ΠΑΑ και το νέο πλαίσιο λειτουργίας του συνεργατισμού στο χώρο.
Θα συνεργαστούμε με τους αγρότες για να πετύχουμε όχι μόνο την απορρόφηση των πόρων, συνολικής επενδυτικής δαπάνης 6 δις ευρώ, αλλά κυρίως την αποτελεσματικότητα.
Υπηρετούμε το μέλλον του αγροτικού χώρου, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της εποχής μας».

Ολόκληρη η ερώτηση Κόκκαλη για την Κάρτα του Αγρότη
«Όπως είναι γνωστό η δυσκαμψία του συστήματος πληρωμών των αγροτικών ενισχύσεων, έχει οδηγήσει την μεγαλύτερη μερίδα στην οικονομική κατάρρευση. Η καθημερινή, όμως ενασχόληση τόσο με την καλλιέργεια γης όσο και της εκτροφής των ζώων απαιτεί την δαπάνη χρημάτων προκειμένου για έξοδα συντήρησης, λειτουργίας, εκτροφής των ζώων και αγοράς λιπασμάτων.
Πλην, όμως η έλλειψη ρευστού παρά τις αναμενόμενες από τους δικαιούχους ενισχύσεις, έχει οδηγήσει τους τελευταίους στην αναζήτηση πόρων ώστε να εξακολουθήσουν την αγροτική τους δραστηριότητα.
Ενόψει της διαμορφωθείσης κατάστασης αποτελεί εύλογο ερώτημα των αγροτών και των κτηνοτρόφων εάν προτίθεται το υπουργείο να υλοποιήσει το πιστωτικό εκείνο εργαλείο που θα δώσει την ρευστότητα στους δικαιούχους των αγροτικών επιδοτήσεων. Εδώ δε και ένα χρόνο είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση ο σχεδιασμός ενός πιστωτικού εργαλείου, «της αγροκάρτας» ή της «κάρτας του αγρότη».
Σύμφωνα με τα τότε σχέδια του υπουργείου προβλέπονταν πως η κάρτα αυτή θα παρείχε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα ρευστότητα στους κτηνοτρόφους και αγρότες για την εν γένει προμήθεια απαραίτητων για την γεωργία εφοδίων, ήτοι τροφές, λιπάσματα και σπόρους αλλά και για πληρωμή των τρεχόντων εξόδων προκειμένου να είναι βιώσιμοι ήτοι πετρελαίου κίνησης και πληρωμής του αγροτικού ρεύματος.
Η ως άνω προείσπραξη αυτή των αγροτικών επιδοτήσεων εύλογο είναι να γίνεται με χαμηλό επιτόκιο με την ταυτόχρονη εγγύηση των ενισχύσεων που αναλογούν στον κάθε δικαιούχο. Τέλος ένα πάγιο αίτημα των αγροτών, ενόψει και της παρούσας οικονομικής τους κατάστασης είναι να μην κατάσχονται τα εν λόγω αναφερόμενα προεισπρατούμενα χρήματα αλλά να τηρηθεί ένα καθεστώς επιείκειας και στήριξης του αγροτικού κόσμου».
Καταλήγοντας ο κ. Κόκκαλης ερωτά τον υπουργό:
Είναι στα σχέδια του υπουργείου η έκδοση της «αγροκάρτας ή κάρτας του αγρότη», και αν ναι με ποιες προϋποθέσεις; Είναι εφικτή η εκ των προτέρων εξασφάλιση του ακατάσχετου του πιστωμένου αυτού ποσού ή η αναλογική εφαρμογή του καθεστώτος ενός ορίου ακατάσχετου ποσού που ισχύει για τους λογαριασμούς των συνταξιούχων και μισθωτών;
Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο από την απάντηση Αποστόλου στη Βουλή


πηγη http://www.agronews.gr/







1 σχόλιο:

  1. Ξερετε τι θα κανουν οι εμποροι τωρα ..α αααα με καρτα θα πληρωσεις 10 15 %παραπανω . Γιατι οτι βγαινει ολοι το εκμεταλευονται και ειδικα στους
    αγροτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.