.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Οι 10 Διασημότερες υπόγειες σπηλιές στον κόσμο

Οι σπηλιές έχουν εξερευνηθεί σε όλη την μακρόχρονη ιστορία. Στην προϊστορία είχαν χρησιμοποιηθεί για καταφύγια, ταφή, ή θρησκευτικά μνημεία. Σήμερα ερευνάμε τις σπηλιές, γιατι μέσα απο αυτές μπορούμε να αποκαλύψουμε  τις λεπτομέρειες του παρελθόντος και  τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούσαν ανά χρονική περίοδο.
Μια σειρά από τα ποίο όμορφες υπόγειες σπηλιές, έχουν μετατραπεί με την βοήθεια τεχνητού φωτισμού, πατώματα,τεχνητών σκαλοπατιών ,σε εύκολα προσβάσιμες .Έτσι επιτρέπουν στον περιστασιακό τουρίστα με άνεση να βιώσει την εμπειρία που του προσφέρεται με μια ξενάγηση.
                                                                                                                                                                                     Φαναρι (πρεβεζας) press live
10 Eisriesenwelt                                                                                                                                                                                    
Eisriesenwelt Cave
Είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο πάγου στον κόσμο, που εκτείνεται πάνω από 42 χιλιόμετρα (26 μίλια). Το σπήλαιο βρίσκεται μέσα στο βουνό Hochkogel στο τμήμα Tennengebirge των Άλπεων στην Αυστρία. Το Eisriesenwelt σχηματίστηκε από
ένα ποτάμι, το οποίο διαβρώνει τα περάσματα μέσα στο βουνό. Οι σχηματισμοί πάγου στο σπήλαιο σχηματίστηκαν από την απόψυξη του χιονιού που διοχετεύεται  στην σπηλιά και πάγωνε κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Reed Flute                                                                                                                                                  
Το σπήλαιο Reed Flute είναι γνωστό ως «Παλάτι των Φυσικών Τεχνών» βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Γκουιλίν στη νότια Κίνα. Σύμφωνα με το θρύλο, το σπήλαιο  πήρε το όνομά του επειδή οι άνθρωποι πίστευαν ότι το καλάμι από το στόμα της σπηλιάς, θα μπορούσε να γίνει σε φλάουτα. Η σπηλιά του ασβεστόλιθου προσφέρει την αίσθηση  της μαγευτικής  χώρας του παραμυθιού από σταλακτίτες, σταλαγμίτες, πέτρινες κολόνες, σε φανταστικά σχήματα και χρώματα.
Crystals
Cave of the Crystals

Το Σπήλαιο των κρυστάλλων ανακαλύφθηκε το 2000 από τους ανθρακωρύχους κατά την διάρκειά μιας εκσκαφής για μια νέα σήραγγα για την Naica ορυχείο στο βόρειο Μεξικό. Ο κύριος θάλαμος περιέχει μερικά από τα μεγαλύτερα φυσικά κρύσταλλα που βρέθηκε ποτέ  από  τα υπόγεια σπήλαια σε όλο τον κόσμο. Το μεγαλύτερο κρύσταλλο του σπηλαίου που βρέθηκε μέχρι σήμερα είναι 11 μέτρα (36 πόδια) σε μήκος, 4 μέτρα (13 πόδια) σε διάμετρο και 55 τόνους σε βάρος. Οι κρύσταλλοι έγιναν τόσο μεγάλοι λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών στο εσωτερικό του σπηλαίου, φτάνοντας στους 58 βαθμούς Κελσίου (136 βαθμοί Φαρενάιτ), που επέτρεψε μικροσκοπικά κρύσταλλα για να σχηματιστούν και να αναπτυχθούν. 
Puerto Princesa


Puerto Princesa Underground River

Ο υπόγειος ποταμός  Puerto Princesa βρίσκεται σε μια ζούγκλα που καλύπτεται από την οροσειρά στη βόρεια ακτή του νησιού της Palawan στις Φιλιππίνες. Μέχρι την ανακάλυψη ενός υπόγειου ποταμού στη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού το 2007, το Puerto Princesa υπόγειο ποτάμι είχε τη φήμη ότι είναι μεγαλύτερο υπόγειο ποτάμι του κόσμου και εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο πλωτό υπόγειο ποτάμι. Ο υπόγειος ποταμός είναι 8,2 χιλιόμετρα (5 μίλια) και καταλήγει  στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Waitomo
Waitomo Caves
                                                                                                                                                                                                          Φαναρι (πρεβεζας) press live
Το Σπήλαιο Waitomo  είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της Νέας Ζηλανδίας, που βρίσκεται ακριβώς έξω από τον κεντρικό δήμο Waitomo. Οι υπόγειες σπηλιές είναι το σπίτι του διάσημου glowworms Waitomo, μικροσκοπικά πλάσματα που ακτινοβολούν φωταύγειας το φως τους. Αυτά τα πλάσματα βρίσκονται αποκλειστικά στη Νέα Ζηλανδία και έχουν το μέγεθος ενός μέσου κουνουπιών. Το Σπήλαιο Συγκροτήθηκε πάνω από 30 εκατομμύρια χρόνια πριν και είναι γνωστό για την εξαιρετική ακουστική του.
Majlis al Jinn

Majlis al Jinn Cave
To Majlis al Jinn είναι ένα από τα μεγαλύτερα υπόγεια σπήλαια του κόσμου βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Selma, Οροπέδιο στο Ομάν. To Majlis al Jinn έχει ένα ενιαίο θάλαμο με θολωτή οροφή 120 μέτρα (393 πόδια) ψηλά. Το βαθύτερο σημείο του σπηλαίου είναι 178 μέτρα (584 πόδια) κάτω από την κορυφή. Για να συγκρίνετε  το μέγεθος του 12 Boeing 747 τζάμπο αεροπλάνα  χωράει μέσα στο θάλαμο του σπηλαίου. Το σπήλαιο είναι μόνο για έμπειρους ορειβάτες, αν και υπάρχουν κάποια σχέδια για την ανάπτυξη του σπηλαίου ,είναι ένα από τα  πιο εύκολα προσβάσιμα τουριστικά σπήλαια.
Skocjan
Skocjan Caves
Το σπήλαιο Škocjan περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη αίθουσα σπηλαίου στην Ευρώπη, ένα τεράστιο υπόγειο φαράγγι, καταρράκτες και μια γέφυρα πάνω από το φαράγγι που μοιάζει με κάτι από το Lord of the Rings. Οι σπηλιές έχουν όμορφο σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό οικοδόμημα. Το σπήλαιο Škocjan είναι η δημιουργία του βυθιζόμενου Ρέκα ποταμού. Το ποτάμι παραμένει στην επιφάνεια για το πρώτο μέρος, αλλά ξαφνικά εξαφανίζεται υπόγεια, όπου και συνεχίζει το δρόμο του μέσα από τις σπηλιές. Το νερό εμφανίζεται στην επιφάνεια και πάλι μετά ρέει υπογείως για 34 χιλιόμετρα (21 μίλια), όχι μακριά από την ακτή της Αδριατικής.
Carlsbad
Carlsbad Caverns

Το σπήλαιο Carlsbad είναι μέσα σε ένα Εθνικό Πάρκο που βρίσκεται κοντά στο Carlsbad, Νέο Μεξικό. Το Carlsbad περιλαμβάνει μια μεγάλη αίθουσα, ένα θάλαμο από φυσικό ασβεστόλιθο . Είναι η έβδομη μεγαλύτερη αίθουσα σπηλαίου στον κόσμο. Τό σπήλαιο είναι διακοσμημένο με σταλακτίτες, σταλαγμίτες και μια απίστευτη ποικιλία  άλλων σχηματισμών που μπορεί κάποιος  να τις  δει από διάφορες εύκολα προσβάσιμες διαδρομές.
                                                                                                                                                                    Φαναρι (πρεβεζας) press live
Jeita Grotto
Jeita Grotto
Το σπήλαιο Jeita Grotto αποτελείται από δύο ξεχωριστά αλλά αλληλένδετα καρστικά ασβεστολιθικά σπήλαια: το άνω σπήλαιο και το κάτω σπήλαιο. Το άνω σπήλαιο φιλοξενεί το μεγαλύτερο σταλακτίτη του κόσμου - το ορυκτό  κρέμεται από την οροφή της σπηλιάς από ασβεστόλιθο Το χαμηλότερο σπήλαιο το οποίο έχει συνολικό μήκος 6.200 μέτρα (20.300 πόδια) βρίσκεται 60 μέτρα (200 πόδια) κάτω από το άνω σπήλαιο . Διασχίζεται από ένα ομαλό υποβρύχιο ποτάμι και μια λίμνη.
Mulu
#1 of Famous Underground Caves In The World
Το σπήλαιο Mulu βρίσκεται  στο Gunung Mulu National Park στη Βόρνεο και είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στη Μαλαισία. .Ο θάλαμος Σαραβάκ βρίσκεται σε μία από τις υπόγειες σπηλιές  και είναι η μεγαλύτερη αίθουσα σπηλαίου στον κόσμο. Έχει ειπωθεί ότι ο θάλαμος είναι τόσο μεγάλος που θα μπορούσε να φιλοξενήσει περίπου 40 Boeing . Η τεράστια αποικία των νυχτερίδων στην κοντινή έξοδο Deer Cave σχεδόν κάθε βράδυ,προσφέρουν   μια θεαματική έξοδο σε  αναζήτηση τροφής.
Μετάφραση απο τα Αγγλικά Λάζαρος Τσάτσος για το Fanaripress.gr
Πηγή touropia.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.