.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Βιωματικό εργαστήρι για γονείς και προβολή ταινίας για την σχολική βία και τον εκφοβισμό

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας – «ΑΡΙΑΔΝΗ», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (6η Οκτωβρίου), πέρα από τις σχολικές παρεμβάσεις, τις οποίες ήδη υλοποίησαν σε σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνει βιωματικό εργαστήρι για γονείς με θέμα :
«Χτίζοντας γέφυρες με τα συναισθήματά μας», τη Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 7:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας – «ΠΑΝΘΕΟΝ».

Στα πλαίσια του εργαστηρίου θα προβληθεί η βραβευμένη, στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, ταινία «ΠΡΟΣΕΥΧΗ» , του Θανάση Νεοφώτιστου. 
 
Σε μια διαφορετική προσέγγιση από την τετριμμένη, η ταινία θα αποτελέσει την αφορμή για τις διεργασίες του εργαστηρίου. Με τη βοήθεια της ταινίας και με βιωματικό τρόπο θα προσπαθήσουμε να ψηλαφίσουμε θέματα που προκύπτουν από το φαινόμενο της βίας τόσο στο σχολικό περιβάλλον όσο και ευρύτερα στην κοινωνική μας πραγματικότητα.

Εισηγήτρια του εργαστηρίου θα είναι η Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κα Κοτσώνη Αλεξάνδρα. 
 
Συντονιστές της διεργασίας του εργαστηρίου θα είναι η ψυχολόγος κα Παπαγιάννη Άννα (επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης), ο κοινωνιολόγος κ. Θεοδώρου Αθανάσιος και η ομάδα κοινωνικών επιστημόνων, που έχουν παρακολουθήσει τα βιωματικά σεμινάρια του Κέντρου Πρόληψης για επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Σύντομα θα ακολουθήσει και σχετικό βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
 
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη

Πηγή: http://892fm.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.