.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Άγιος Αρσένιος, με θεϊκή θέα!


Μία από τις πιο όμορφες διαδρομές είναι αυτή που οδηγεί στον Άγιο Αρσένιο Χρυσαυγής. Ο Άγιος Αρσένιος είναι ένα μικρό εκκλησάκι κτισμένο μέσα στον βράχο σε ένα σπήλαιο. Η πρόσβαση στο εκκλησάκι γίνεται από την Βέλλιανη και το Καρυώτι. Η πρόσβαση από την Βέλλιανη βελτιώθηκε πρόσφατα με την προσθήκη σήμανσης και συρματόσχοινων ενώ έγινε και καθαρισμός της διαδρομής καθώς και από την πίστα αιωροπτεριστών έγινε μονοπάτι με σκαλοπάτια.   Φτάνοντας στον Άγιο Αρσένιο η θέα θα σε αποζημιώσει καθώς από το υψόμετρο των 1200 μέτρων θα έχεις μπροστά σου τα χωριά του δήμου Σουλίου αλλά αν οι κλιματικές συνθήκες ευνοούν και τους Παξούς ή την Κέρκυρα. Άλλες φορές τα σύννεφα αγκαλιάζουν το βουνό και μπορεί στα πόδια σου να απλωθεί μια θάλασσα από σύννεφα δημιουργώντας μια απόκοσμη ατμόσφαιρα.  
Εκεί είχε ασκητέψει ένας μοναχός με το όνομα Αρσένιος. Μέσα στο σπήλαιο υπάρχει μια στέρνα που βγάζει νερό το οποίο προέρχεται από κάποια φλέβα του βουνού. Είναι το μόνο σημείο που υπάρχει νερό. Γύρω από το σπήλαιο φυτρώνουν πανέμορφα αγριόκρινα, η προφορική παράδοση
θέλει να τα είχε φυτέψει ο μοναχός για να τρέφεται από τις ρίζες τους ή για να τις χρησιμοποιεί ως γιατροσόφια. Στο βάθος της σπηλιάς υπάρχουν πανέμορφοι σχηματισμοί από λεκάνες που έχουν σχηματιστεί από σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Κάθε χρόνο αρχές Μαΐου που γιορτάζεται ο άγιος Αρσένιος τελείται λειτουργία με δεκάδες πιστούς που μάλιστα πολλοί από αυτούς διανυχτερεύουν με αντίσκηνα στο εσωτερικό του σπηλαίου. Μάλιστα με την ευκαιρία της κατασκευής του μονοπατιού έγιναν εργασίες και μέσα στο σπήλαιο, κυρίως μέτρα προστασίας και ασφάλειας.  

Η αλήθεια είναι πως όσοι έχουν ανέβει
στον Άγιο Αρσένιο έχουν να το λένε, αξίζει πραγματικά τον κόπο και αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία.. Πλέον με τις εργασίες που έχουν γίνει η ανάβαση είναι ευκολότερη από πριν οπότε προβλέπεται ότι όλο και περισσότεροι επισκέπτες θα φτάνουν στον Άγιο Αρσένιο.


Φωτογραφίες: Σ.Τ. -  Δ.Λ. - Ν.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.