.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Το Βήμα των Προέδρων: Μανώλης Γκέκας: Υπάρχουν στιγμές που απογοητεύομαι

Ο Μανώλης Γκέκας είναι ο πρόεδρος του Γαρδικίου, ένας νέος πρόεδρος καθώς πήρε μέρος για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές του 2014. Δεν είχε προηγούμενη εμπειρία και όπως λέει ο ίδιος "κάθε αρχή και δύσκολη". Ποιο ήταν όμως το κίνητρο του για να ασχοληθεί με τα κοινά;
"Μένω μόνιμα στο χωριό και το αγαπάω. Πονάω τον τόπο μου και θέλησα να ασχοληθώ ώστε να συμβάλω για να γίνουν κάποια πράγματα που θα βελτιώσουν τις συνθήκες των κατοίκων".
Ποιες είναι οι δικές σου προτεραιότητες;
"Υπάρχουν κάποια προβλήματα που θα ήθελα να λυθούν, όπως για
παράδειγμα οι κακοτεχνίες στους δρόμους, πέρα από τον κεντρικό. Άλλο ένα θέμα που θα ήθελα να προχωρήσει είναι αυτό της άρδευσης. Έχει γίνει μια γεώτρηση και το νερό φτάνει μέχρι το πάνω χωριό, θα ήταν καλό να επεκταθεί και στο υπόλοιπο χωριό ώστε να μην αναγκαζόμαστε να ποτίζουμε με το πόσιμο νερό. Ένα ουσιαστικό θέμα που πρέπει να βρει την λύση του είναι αυτό του σχεδίου πόλεως, η τωρινή κατάσταση δημιουργεί ένα σωρό προβλήματα, δυσκολεύει για παράδειγμα τις μεταβιβάσεις".
Υπάρχουν και άλλα θέματα που θα τα έβαζες ως προτεραιότητες;
"Ναι. Ένα θέμα είναι αυτό του κεντρικού δρόμου. Παρόλο που υπάρχουν κάμερες πολλά αυτοκίνητα τρέχουν μέσα στην πόλη με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε. Ήδη έχουν γίνει δύο δυστυχήματα. Θα πρέπει είτε να γίνει κάποιος κόμβος που θα αναγκάζει τα αυτοκίνητα να μειώνουν την ταχύτητα, είτε να μπουν σαμαράκια. Ένα άλλο θέμα που μας απασχολεί είναι αυτό του έργου της ύδρευσης. Θα γίνει ένα έργο και θα παίρνουμε νερό από τον Μανδρότοπο,  αλλά υπάρχει μια ανησυχία. Οι κάτοικοι ανησυχούν μήπως λόγω ΧΥΤΑ υπάρξει μόλυνση των πηγών καθώς περνάει ο Κοκκυτός από εκεί. Θα πρέπει να γίνει νομίζω μια μελέτη για αυτό το θέμα."
Οι πρώτες σου εμπειρίες  ποιες είναι;
"Αλλιώς είχα φανταστεί τον ρόλο μου, ότι θα μεταφέρω τα προβλήματα που μου αναφέρουν οι πολίτες και θα υπάρχει λύση. Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Σε κάποιες περιπτώσεις ο δήμος αντιδράει άμεσα, για παράδειγμα όταν έχουμε ένα πρόβλημα με τον φωτισμό, ενώ σε κάποια άλλα δεν αντιδρά καθόλου, είναι για παράδειγμα τα αυλάκια χωρίς να έχουν καθαριστεί. Ο δήμος λέει ότι δεν υπάρχει προσωπικό, όμως δεν γίνεται να μην βρίσκεται μια λύση. Υπάρχουν στιγμές που απογοητεύομαι, νιώθω σαν να μην συνεννοούμαι…"
Κάτι άλλο που θα ήθελες να προσθέσεις;

"Ναι, θα ήθελα να πω ότι είμαι ευχαριστημένος για την παιδική χαρά που έγινε στο χωριό μας και για το έργο με τα γήπεδα που ευτυχώς συνεχίζεται. Επίσης θα έλεγα ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε να λειτουργήσει το νταμάρι, θα είναι κάτι που θα φέρει και έσοδα στον δήμο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.